Šta je novo?

GA-P35-DSL3 Info

Gaya

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
319
Pade nova konfa sa plocom iz naslova.Krenem sa OC kad nema opcije DRAM u biosu gde se podeshavaju latancije memorije pa mi trenutno memara radi na 1000MHz 5-7-7-19.E sad,pogledam verziju biosa,F7 i htedoh da proverim da li ima neki novi kad,trt,ne mogu da udjem na stranicu gigabajtovog sajta sa spiskom P35 cipsetova.Pishe "SELECT permission denied on object 'ProductOrderList', database 'B2CGlobal2006', owner 'dbo'.".
Shta da radim?Konfom sam zadovoljan.CPU trenutno na 3.16GHz bez dizanja napona.Samo me nervira shto su latencije podeshene tako kako su podeshene i ne mogu se promeniti,niti mogu da skinem noviji bios.Inace,latencije sam video pomocu CPU-Z,u biosu ih ne mogu videti.

ThanX.

Kod Gigabyta se sa Ctrl+F1 ulazi u dodatna podeshavanja u Biosu tako da ces verovatno tamo moci da podesish sve shto ti treba. :wave:

Gajo, od mene linkovi rade. Skinuo sam ti dva najnovija biosa za tvoju plocu. Posto ima V1.0 i V2.0 skinuo sam za obe verzije posto nisi naveo koja je tvoja tacno. Prepoznaces ih tako sto se jedan fajl za vrsava na 10 a drugi na 20.
Oba biosa su F8 tj najnoviji...

Pozdrav

PS ako ne znas kako da identifikujes verziju ploce - javi :)

http://www.megaupload.com/?d=IUF4GR9R

Poslednja izmena:
Jel probao neko da bocne penryna u ovakve budget ploce...kako se OC pokazao? Pitam zbog temperature NB ako je neko obracao paznju...Mislim pre svega na E8xxx seriju,a ako je neko probao neki quad jos bolje.

Poslednja izmena:
Kod Gigabyta se sa Ctrl+F1 ulazi u dodatna podeshavanja u Biosu tako da ces verovatno tamo moci da podesish sve shto ti treba. :wave:

Nashao sam i podesio latencije memorije rucno.Sada sve radi fenomenalno,bez ikakvih problema.CPU ide maksimalno do 56C sa box kulerom.

Broz,puno hvalaza linkove,nije mi jasno zashto ne mogu da ih skinem sa giga sajta.Da ne treba mozhda da se registrujem da bih mogao da skidam biose sa njihovog sajta.Probao sam iz opere i iz IE da otvorim stranicu sa biosima i jednostavno nece da se ucita stranica.

U svakom slucaju hvala svima na pomoci.

Instaliraj "@Bios", Gigabyte-ov utility za update firmware-a preko net-a i uzivaj. Pozeljno je doduse, da tih par trenutaka koliko traje update, racunar ipak bude na UPS-u , ukoliko ga nemas.

Poz.

Gajo, od mene linkovi rade. Skinuo sam ti dva najnovija biosa za tvoju plocu. Posto ima V1.0 i V2.0 skinuo sam za obe verzije posto nisi naveo koja je tvoja tacno. Prepoznaces ih tako sto se jedan fajl za vrsava na 10 a drugi na 20.
Oba biosa su F8 tj najnoviji...

Pozdrav

PS ako ne znas kako da identifikujes verziju ploce - javi :)

http://www.megaupload.com/?d=IUF4GR9R

Verzija je V2.0,pishe na kutiji.Hvala puno josh jednom.

Kad je ova ploca u pitanju, zanima me:
Treba li u BIOS-u u opciji CPU Host Frequency stavljati vrijednost 333 MHz, ili ostaviti po defaultu?
Konkretno, sta dobijam ako ovo stavim na 333 MHz( cpu mi je c2d e8400)?
Sta bih jos eventualno mogao mijenjati u MB Inteligent Tweaker(M.I.T)?
Sta bi se moglo staviti u C.I.A.2?
RAM je OCZ 800 MHz, Reaper...

Poslednja izmena:
Ja ovu plocu imam od nove godine i tek sam pre mesec dana video da postoji snimanje bios profila. :D

Ma sta god da bocnes u tu plocu radi dobro. Meni je FSB 460 i ne prelazi 46-47 stepeni. Ploca je jednostavno dobra.

Ako mislis da je 46-47 stepeni NB temperatura mislim da se varas. Iako pokazuje toliko 100% sam siguran da nije tacno. Uzmi lepo prstima pipni onaj smesni kuler pa ces videti. Ja na mom nisam mogao da zadrzim prst duze od par sekundi, sto ce reci da tu ima puno vise od 46-47. Inace nisam imao problema do skoro, sad je na servisu (nije zbog pregrevanja ne brini).
Sve u svemu ploca je dobra, krcata opcijama za OC (Ctrl+F1), ja sam moj e2180 drzao na 3GHz. Jedina mi je zamerka sto je taj NB kuler bio prevruc.

Ako mislis da je 46-47 stepeni NB temperatura mislim da se varas. Iako pokazuje toliko 100% sam siguran da nije tacno. Uzmi lepo prstima pipni onaj smesni kuler pa ces videti. Ja na mom nisam mogao da zadrzim prst duze od par sekundi, sto ce reci da tu ima puno vise od 46-47. Inace nisam imao problema do skoro, sad je na servisu (nije zbog pregrevanja ne brini).
Sve u svemu ploca je dobra, krcata opcijama za OC (Ctrl+F1), ja sam moj e2180 drzao na 3GHz. Jedina mi je zamerka sto je taj NB kuler bio prevruc.

Vidi, Everest ocitava max 47 C. E sad da li ga ocitava tacno ili ne ne znam, ali da je vruc hladnjak to stoji. U svakom slucaju nisam imao problema sa pregrevanjem, ploca radi stabilno, ima dobar BIOS, dobre OC opcije i dosta podesavanja. Jedina zamerka je sto ima Vdrop, ali to je problem sa vecinom ploca.

Bas sam to i hteo da kazem. Everest pokazuje 47 ali je u stvarnosti mnogo veca.

Novi problem.
Nisam odmah stavio novi bios a kloknuo sam procesor na 3.16GHz.Posle par dana desilo se da komp zakuca tokom igranja FlatOut:Ultimate Carnage.Pomislih igra je sigurno neoptimizovana i nisam se puno obazirao na to.Sutradan isti slucaj dok sam igrao Devil May Cry 4,pa sam reshio da updejtujem bios sa ovim shto mi je Broz poslao link.Malopre sam to i uradio i sad nastaje novi problem,ne mogu da klokujem procesor.Namestio sam u biosu fsb na 333 ali kad udjem u win i upalim Real Temp ili CPUZ ppokazuju 266.Nakon restarta udjem u bios i tamo stoji fsb 333.Prvi put kad sam upalio Real Temp pokazivo je 333,pa sam onda pokrenuo CPUZ da proverim latencije i tu sam prvi put video da proc radi na def.Totalno sam zbunjen.By the way,stari ili stariji bios nemam pa bi bilo dobro da mi neko ko koristi isti cpu (E7200)na istoj ploci(GA-P35-DS3L)poshalje link ka biosu koji koristi a ne pravi probleme.Ajd' pomozite kao shto ste i dosad.Hvala.

Ajde u BIOSu iskljuci C.I.A. 2 opciju (mislim da se tako zove) pa javi da li je ista stvar. Inace, ta opcija sluzi za ustedu energije i obara takt procesora kad ne radi u full loadu.

Ta opcija obara mnozilac sa 9.5 na 6 i tako obara takt procesora,ne obara fsb.Razmishljam da uradim clear cmos,mozda pomogne.

Probaj, ali stvarno ne znam sta bi moglo biti. Proveri reviziju ploce, da nisi updateovao bios za naku drugu reviziju?

Revizija ploce je 2.0 i za nju sam i stavio bios.Bios je sa linka koji je postavio Broz u ovoj temi.Drugi link da budem tacniji,onj koji vodi samo ka biosu za 2.0 reviziju ploce.

Sa ovim biosom definitivno neshto nije u redu.Uradio sam clear cmos i nakon toga podigao fsb na 333MHz.Za divno cudo bios je to zapamtio pa sad cpu radi na 333.Medjutim,CIA2 je stalno ukljucen.Ma shta uradio obara mi mnozilac za CPU na 6 iako je u biosu cia2 iskljucen.
Sadsnji bios mi je F8.Ako neko zna za neki noviji neka poshalje link.I da dodam,nakon ufleshovanja novujeg biosa komp mi se vishe nije restartovao,bar za sada,posle dva sata DMC4.Nadam se da je sa plocom sve u redu i da cu fleshovanjem novijeg biosa reshiti i ovaj zadnji problem.Pomozi Bozhe.
Pozdrav.

Ne postoji noviji bios,meni F8 radi bez problema mada imam drugi procesor.

Najnoviji simptom.Sinoc sam primetio pucketanje u zvucnicima.Ljudi,da meni ne crkava ploca?

Ako ti je pod garancijom pusti je nek crkne. Mozda ti je zamene, kao meni, za neku bolju, p35-ds3r. Ima raid i malo bolju naponsku, cini mi se.

Malopre sam skinuo f9a beta verziju biosa.Jel probao neko?

Nazad
Vrh Dno