Šta je novo?

GA-P35-DS4 problem sa memorijom

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Pozdrav,
Pomenuta ploca nece da podigne system ako su zabodena dva modula od po giga (corsair value 667mhz) krene da podize sys i onda restart i tako u krug (ekran mrtav, nema nikakvog zvuka) kada se jedan modul izvadi sve proradi ok. Memorija je ispravna ,i koji god slot da promenim znaci radi samo sa jednim.
U cemu je fora da li je problem u p35 chipsetu ili je ploca neispravna .

Ja sa mojom GA-35-DS3R nemam takav problem, radi najnormalnije sa Geil 6400 ultra 2x1Gb, a radila je i sa Geil 6400 VS 2x1Gb .
U kompu od klinca imam Corsair VS 2x1Gb 633, i 2x512 633 znaci sva cetiri slota puna na Asusu M2N32SLI DLX i sve radi besprekorno.
Kada sam kupovao Corsair 2x1Gb jedan modul nije radio na pomenutoj ploci pa je odmah zamenjen kod prodavca i sledeci je normalno radio u paru.
Ako imas mogucnosti proveri nekom drugom memorijom ,verovatno te dve ne rade u paru.

Mozda su ti ostala setovanja od prethodne memorije koje ova ne moze da "proguta",kliruj CMOS pa probaj opet...

:wave:

Ne znam nisam pametan, mozda ovaj chipset ima frku sa 667mhz memorijom u dc ili nesto tako negde sam procitao da je tako bilo i sa 965 chipsetom kod gigabyta pa su sa novijim biosima popravili stanje .. jako me nervira sto bar ne pisti ili neki error da izbacuje nego ovako nista samo zavrti kulere, blank screen i restart i tako u krug .. Probacu sa drugom memorijom mada ova je provereno ispravna i bas je dual kit (ono kao predvidjena da radi uparena) i radila je tako na ga-965p-s3 ploci , opet negde sam citao da p35-ds4 ploca uderwoltuje memoriju i da padne i ispod 1.8v e sad ne zanam na koliko bi ova moja i trebalo da sljaka. Probacu sa jos nekim cackanjima po biosu i sl. ako neprodje onda sa drugom memorijom ako ni to nosim plocu u servis sta da se radi.

Hm ,evo update situacije ,malo sam procacko po biosu (uglavnom disable c1 c2 ... fiksirao sam voltaze za procesor i memoriju sa po +0.1 tako nesto) probao opet sa memorijom u 1 i 3. slotu i opet nista .. onda probam u 1. i 2. slot i proradi normalno ?! Sto zanci neki je problem sa Dual Chanel-om . Sad mi nije jasno zasto ista memorija nece da radi u dual chanel a oce u single.

Ista ploca i dva Crucial-a isto Value rade bez problema u dual channelu ali su moduli 800 ne 667

Placha ti jer neispravna.Isto se desilo i kod mene sa mojom prvom dq6 p35.Reklamiraj dual chanel mod kod prodavca.Dobicesh drugu plochu.

Poslednja izmena:
resenje problema

Imao sam isti problem sa tom plocom i 2*1gb transcend memorijom 800MHz(nisu hteli da rade u dual channel modu). Inace po default memorija radi na 1.8. Dizanjem napona na 2.0V problem je resen i memorija se klokuje na 1000MHz opusteno?!
Nadam se da ti je pomoglo, pozdrav.

hvala na odgovorima,
Probacu sa dizanjem voltaze na 2.0v ,ali ako tako proradi da li se smatra da je ploca ispravna ili poluispravna i da li podleze garanciji (inace kupljena u imtelu pre tri dana) i da li i tako da je reklamiram ili da je zadrzim i nadam se da ce biti ok sa nekim novim biosima.

Ako je plocha deklarisana da radi sa tom memorijom onda se podrazumeva da mora da radi sa default podesavanjima na RAM modulima.Ukoliko to ne moze onda je ploca neispravna.

Dark Side je u pravu,ploca mora da radi Dual Channel modu "out of the box".Jesi li proverio na web sajty GA da li imaju neku compatibility listu sa mem. modulima i tom plocom?

Vrh Dno