Šta je novo?

GA-P35-DS3L ~ Audio problem ~ nema zvuka

mgoran

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
319
naime , uzeo sam ovu ploču pre dva dana u kombinaciji sa e2160 , lc6550gp , palit 8800gt , hitachi sata 160g , nikakve dodatne kartice ... default bios (f5) , podignem xpsp2 sve u redu , i odmah nakon prvog boot-a napravim ghost ... i krene "rok-en-rol" ...

naravno , prvo posle podizanja sistem ubacim cd koji ide uz ploču , on sam "očita" šta sve treba , instalira sve drajvere , ali ZVUK NIKAKO da krene ... radi onaj "Rialtek" kontrol centar , prepoznaje kad se nešto ubode u ploču , ali zvuk nikako ... probavao sam sve moguće kombinacije redosleda instaliranja drajvera za ploču (zato je bitan ghost) , skinuo najnovije drajvere sa neta , ali ništa ... kad instaliram najnovije drajvere (1.86) , prijavi grešku u toku instalacije (crveni iksić error -0001) nešto u fazonu co-installer failed ... skinuo sam posebno i instalirao i win installer 3.1 v2 , ali ništa ... dakle kad instalacija sa starijim drajverima prođe ok , tj bez prijavljivanja greške , kod podizanja win-a se čuje zvuk kao kad neko recimo lupne prstom po mikrofonu it je sve ... inače u očaju sam instalirao ponovo xp , pa čak i win2000 i ista situacija ... instalira sve drajvere iz prve , ali rezultat isti ... zvuka nema pa nema ...

ajde ako neko ima ideju šta to može da bude , ili da menjam ploču ... ne znam kako uvažavaju takve reklamacije , dali su u radnji dužni da zamene ploču pošto je kupljena pre dva dana , tj kupljena je kao polu-ispravna , ili to ide preko servisa ...

:wall: :wall: :wall:

Ako nisi instalirao winXP sp3 ili neku od nesrecnih zakrpa za win, ali u tom slucaju ne bi ti bila prihvacena bilo kakva instalacija drajvera.Ja sam imao taj problem.
Meni lici na hardverski problem.

Ja sam instalirao LastXP i bez ikakvih dodatnih drajvera instalirane su mi obe zvucne i integrisana i SB Live. Ili ti instalacija windowsa nevalja ili je problem hardverski. Ja bih prvo probao da nadjem neku drugu instalaciju win-a pa tek onda isao na reklamaciju. ( Ako je u garanciji a komp ti nije neophodan onda je mozda bolje da je odneses odmah u servis pa nek se oni j**u sa tim )

videćemo ... "prijavio" sam problem ljudima u radnji u kojoj sam i kupio , i posle mog opširnog opisa problema rekli su da je najverovatnije problem do same ploče i da je odnesem njima (sasvim korektno i na mestu) ... sad me zanima , koja je neka uopštena procedura u praksi , jer su mi rekli da oni NE mogu da mi odmah zamene ploču , nego valjda oni to šalju u "servis" na proveru , što bi trebalo da traje po njihovim rečima oko nedelju dana ... dakle da ponovim , "kvar" sam otkrio prvog dana nakon kupovine (čim sam sve napakovao) , i prijavio odmah sledećeg dana ... da uprostim , koja su konkretno moja prava u ovom slučaju reklamacije ...

videćemo ... "prijavio" sam problem ljudima u radnji u kojoj sam i kupio , i posle mog opširnog opisa problema rekli su da je najverovatnije problem do same ploče i da je odnesem njima (sasvim korektno i na mestu) ... sad me zanima , koja je neka uopštena procedura u praksi , jer su mi rekli da oni NE mogu da mi odmah zamene ploču , nego valjda oni to šalju u "servis" na proveru , što bi trebalo da traje po njihovim rečima oko nedelju dana ... dakle da ponovim , "kvar" sam otkrio prvog dana nakon kupovine (čim sam sve napakovao) , i prijavio odmah sledećeg dana ... da uprostim , koja su konkretno moja prava u ovom slučaju reklamacije ...
Po zakonu bi morali da ti zamene proizvod za drugi.Sa druge strane postoji jedna stvar a to je garantni list u kome pise da imaju rok od 45 dana da poprave prozivod koji opet je u suprotnosti sa zakonom o pravima potrosaca.

Treba ti onaj patch sa M$ sitevaljda KDB888111 ili tako nekako.
To uradis prvo,
zatrim u kontrol panelu ukljucis Show hiden devices,
zatim iybrises integrisanu sound card
zatim reinstaliras sve ponovo.

Po zakonu ti imas pravo da im vratis proizvod u roku od 7 dana ( nisam tacno siguran za period ) ako nisi zadovoljan kako on funkcionise pod uslovom da je ambalaza kompletna i neostecena ... to mu dodje pod kategoriju skriveni defekt i duznu su da ti zamene proizvod ili da vrate pare ... Za servis u garantnom roku imaju pravo da ti plocu zadrze do 45 dana a potom ili nova ili pare ili proizvod slicnih karakteristika. E sad dobra praksa nekih firmi je da ti daju neki svoj hardware da se sluzis njime dok je tvoj u servisu ( meni su tako drzali geforce 5 45 dana ali sam dobio njihovu doduse geforce 2 ti ali bolje i ista nego nista ) . Uglavnom ako budu pravili probleme okreni trzisnu inspekciju pa porazgovaraj sa njima o svojim problemima ... voljni su da pomognu i vole te nadobudne sto se prave ludi i izbegavaju da zamene defektnu robu... Ja im nikako nebih dozvolio da zadrze plocu 45 dana jer to im je fora da dobiju na vreme i da padne malo cena komponente .

hm... na ovom linku gore čovek kaže da treba da se isključe u BIOS-u i inegrisana zvučna i azalia ... azalia-u imam u biosu , ali nemam nikakvu integrisanu zvučnu ... dal je moguće da ne vidim toliko , ili da te opcije nema kod mene ...

naime , uzeo sam ovu ploču pre dva dana u kombinaciji sa e2160 , lc6550gp , palit 8800gt , hitachi sata 160g , nikakve dodatne kartice ... default bios (f5) , podignem xpsp2 sve u redu , i odmah nakon prvog boot-a napravim ghost ... i krene "rok-en-rol" ...

naravno , prvo posle podizanja sistem ubacim cd koji ide uz ploču , on sam "očita" šta sve treba , instalira sve drajvere , ali ZVUK NIKAKO da krene ... radi onaj "Rialtek" kontrol centar , prepoznaje kad se nešto ubode u ploču , ali zvuk nikako ... probavao sam sve moguće kombinacije redosleda instaliranja drajvera za ploču (zato je bitan ghost) , skinuo najnovije drajvere sa neta , ali ništa ... kad instaliram najnovije drajvere (1.86) , prijavi grešku u toku instalacije (crveni iksić error -0001) nešto u fazonu co-installer failed ... skinuo sam posebno i instalirao i win installer 3.1 v2 , ali ništa ... dakle kad instalacija sa starijim drajverima prođe ok , tj bez prijavljivanja greške , kod podizanja win-a se čuje zvuk kao kad neko recimo lupne prstom po mikrofonu it je sve ... inače u očaju sam instalirao ponovo xp , pa čak i win2000 i ista situacija ... instalira sve drajvere iz prve , ali rezultat isti ... zvuka nema pa nema ...

ajde ako neko ima ideju šta to može da bude , ili da menjam ploču ... ne znam kako uvažavaju takve reklamacije , dali su u radnji dužni da zamene ploču pošto je kupljena pre dva dana , tj kupljena je kao polu-ispravna , ili to ide preko servisa ...

:wall: :wall: :wall:

Imao sam isti problem.Odmah da ti kazem ploca ti je ispravna.Ja sam se mucio sa tim
dobra 3 sata.Probaj da ubodes zvucnike u onaj front ulaz.I u realteku oznaci onaj koji si bocnuo.Meni je posle dosta peripetija proradilo mada sam ubacivao i nove drajvere pa ih brisao pa drz,ne daj.Posle mesec dana uradio sam reinstalaciju i odmah je proradilo bez ikakvih drajvera.Ako te ne mrzi probaj i tu varijantu.Koristim vistu ultimate 32.:wave:

dakle , posle još nekoliko dana raznoraznih "pokušaja" da ploča napokon da zvuk (instalirao sam čak i vistu , gde bi po defaultu trebala da "propeva") , digao sam ruke ... sutra definitivno ide u servis ... videću šta će oni tamo reći ...

i sta bi na kraju? ja namjeravam da pazarim ovu plocu, a malo malo pa naletim na forumu da neko ima nekakav problem sa njim...bleuuh :crash:

danas odneta u servis ... obećali su mi da će biti "testirana" do prekosutra , pa ako oni slučajno ne stignu da mi se jave , da ja pozovem za svaki slučaj ... znači , javljam prekosutra ...

da rezimiramo , "prečešljao" sam sve moguće teme o rešavanju ovog problema , pošto ova ploča inače ima katastrofalan "bug" što se tiče instaliranja drajvera (winXP) , ali ni po jednom uputstvu nisam uspeo da rešim problem ... čak ni pod VISTOM nije davala zvuk , iako je tamo po defaultu prepoznata sa već uredno instaliranim drajverima prilikom same instalacije OS-a ...

ajde da rezimiram ...

ploča zamenjena u stvarno kratkom roku (dva dana) , i naravno "propevala" iz prve ...
dakle , nije potrebno instalirati onaj ms hd audio bus driver sa diska , samo najnoviji "rialtek" drajver i sve radi iz prve ...

MS HD audio uglavnom treba za XP SP3.

Ja sam skroz zaboravio na to,instalirao sam xp sa tim nesretnim sp3 i nikako nije hteo da proradi zvuk,posle sam se setio da sam imao isth muka i sa xp 64x ali tu je zvuk na kraju proradio,dok sa sp3 nije,sa sp2 i vistom nije bilo nikakvih problema.

Vrh Dno