Šta je novo?

GA-MA770-DS3 v 1.0 i Phenom II procesor

zuloom

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2010
Poena
229
Planiram kupovinu novog procesora pa me zanima da li ova ploca moze da radi sa Phenom II procesorima (955, 965)? I, ako moze, sa kojom verzijom BIOS-a?

imash to jako lepo ispisano na gigabyte sajtu, tachno po revizijama plocha ;)

Zvančna stranica Gigabyte kaže da rev 1.0 ne potržava Athlon II i Phenom II ali pre samo mesec dana je na CPU list bio podržan 940 i 920 u AM2+ podnožju.Potraži preko google-a i otvori keširanu stranicu pa uporedi.U isto vreme po netu ima gomila izveštaja da radi Phenom II (recimo 955 i slični).Obrati pažnju da TDP(potrošnja CPU) ne pređe 90W zbog trofazne naponske jedinice.I naravno novi BIOS(F8F beta je poslednji).

imash to jako lepo ispisano na gigabyte sajtu, tachno po revizijama plocha ;)
Da ali kao što je napisao yt7pwr promenili su spec. tako da im ne verujem više... Mislim da je to marketinški potez ali nebih da rizikujem.

Poslednja izmena:
I moja ploca nema zvanicno podrsku za Athlon II pa je uredno prepoznala X3 445

Koliko mogu da vidim, rev1 ima 4 faze tako da ne bih stavljao nista jace od 955 C3

I moja ploca nema zvanicno podrsku za Athlon II pa je uredno prepoznala X3 445

Koliko mogu da vidim, rev1 ima 4 faze tako da ne bih stavljao nista jace od 955 C3

Znači misliš da bi Black E. 955 C3 radio bez problema na ovoj ploči pošto ozbiljno planiram kupovinu?

Poslednja izmena:
A u komentarima ovog blog posta koji si postavio vidim da su ljudi uz update na F8f BIOS stavljali i 955, pa čak i 1055 x 6 (ali dobro, neću preterivati :) )

Stara je tema, ali samo da potvrdim da Phenom II 965 radi na ovoj ploci sa biosom F8f :)

U stvari imam jedan problem. :( Sve odlicno radi u Windowsu, stock 3.4 GHz, nikakvih problema nema, testirao sam ga u Prime95, sa TT NiC F4 maksimalne temperatura 53 stepena, sve odlicno radi. Samo sto kada restartujem kompjuter iz windowsa nece da se upali, jednom od 5 restarta otprilike nece da se upali, nema beepa samo crna slika dok se ventilatori vrte. Napajanje je LC 6600 v2.2, graficka ati 4870. I kada ga palim vrti ventilator graficke mislim na max i onda spusti brzinu, isto tako na grafickoj trepne neko crveno svetlo, ima neka 4 kvadratica. Graficka je prikljucena na jedan 6 pin direktno iz napajanja i drugi iz molexa na 6 pina s tim sto ima 5 pina a ne 6 (6 kablica ali 5 pina), da li je problem do tog konektora sa 5 pina jer ne dobaci dovoljno struje grafickoj a posto je ploca starija i nema konektor sa 8 pina nego 4, pa graficka povuce sa ploce i zato nece da se upali? Hladnjak ima 2 ventilatora koja su spojena u jedan konektor od 4 pina. Ne razumem se toliko pa samo nagadjam, zna li neko da li moze da se resi ili moram i novu plocu, pa samim tim i ram memoriju da kupujem?

Ploca je zivi krs, imao je i crkla, OC AMD Athlon II 445 na 3.5GHz i ploca ladno riknula.

Nazad
Vrh Dno