Šta je novo?

GA-MA770-DS3 i s/pdif out

aleksans

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2006
Poena
304
Da li softver (sound manager) od integrisanog audio cipa (ALC 888) na ovoj ploci poseduje opciju 'optical digital and analog' u kategoriji S/PDIF out ?

Ne znam da li sam te dobro razumeo...
Ima S/PDIF (digital out/in)... Analog ti je normalan izlaz koji uglavnom svi koristimo...

Poslednja izmena:
Na zvucnicima imam digitalni ulaz koji spajam sa 's/pdif out' na kompu, tako mi je zvuk bolji nego preko analogne veze. Medjutim, problem je sto se zvuk sa TV karte (Leadtek Expert PCI) ne cuje, vec moram da dodam jos jedan kabal, t.j. povezem i analog out na kompu sa analog in na zvucnicima. Ovim dobijam dosta losiji zvuk sa TV karte. Ali problem se resava kada postoji opcija 's/pdif optical digital and analog', kao na slici dole. Da li ALC888 ima tu opciju ?
attachment.php

Ja nisam dobio s/pdif bracket uz plochu, a iz realtek HD Audio Managera te opcije nema... Mada mozda iz GB sound managera ima...

Ljudi,znam da je offtopic :( ali gde ima da se kupi spdif kabl?!?!?!?!?!?!?!?!?

Ja nisam dobio s/pdif bracket uz plochu, a iz realtek HD Audio Managera te opcije nema... Mada mozda iz GB sound managera ima...
Znaci opcije nema. Jesi li koristio drajvere za ALC koje si dobio uz plocu ili si down sa Gigabyte-ovog sajta. Ne mogu da verujem da su opciju izbacili kod novijih ploca. Slika gore je sa stare GA-K8NF. Ili je fora u software-u ?

Znaci opcije nema. Jesi li koristio drajvere za ALC koje si dobio uz plocu ili si down sa Gigabyte-ovog sajta. Ne mogu da verujem da su opciju izbacili kod novijih ploca. Slika gore je sa stare GA-K8NF. Ili je fora u software-u ?

Koristio sam i jedne i druge... Mada, moguce da je problem do software-a ili mozda nemam nikakva podeshavanja dok ne ubodem kablic odnosno bracket...

Pazi,kod mene imam ALC889A i na TV karti Leadtek XP Expert imam obican audio kablic koji se usteka u CD IN na ploci i zvuk sa TV kartice se lepo cuje.Neznam da li je u tome problem ako sam te lepo razumeo(izvini):)
Inace sam komp povezao sa digitalnim risiverom ONKYO preko externog S/PDIF Out konektora koji se nalazi ispod ulaza za mis i tastaturu i to optickim kablom.A 5.1 zvucnike sa analognim kablovima preko analognih izlaza za zvucnike i sve to lepo radi u isto vreme tj. i digitalni i analogni izlazi u isto vreme.

Prilozi

• Realtek ALC889A.jpg
    Realtek ALC889A.jpg
    112.8 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Pazi,kod mene imam ALC889A i na TV karti Leadtek XP Expert imam obican audio kablic koji se usteka u CD IN na ploci i zvuk sa TV kartice se lepo cuje.Neznam da li je u tome problem ako sam te lepo razumeo(izvini):)
OK, tako je i kod mene, a da li cujes zvuk sa TV karte preko S/PDIF Out konektora, t.j. bez prikljucenja 5.1. zvucnika na analogni izlaz ? Tu je kod mene problem, јеr zvucnike povezujem preko S/PDIF Out konektora, a ne analognih konektora. Tada cujem sve zvukove sa kompa (filmovi, mp3), sem zvuka sa TV karte. Osim kada u sound manageru pod s/pdif postoji opcija 'output digital and analog', sto nije slucaj kod ALC888 na mojoj novoj ploci. Postoji li drugi nacin za ukljucenje ove opcije, kada je nema u sound manageru ?

U pravu si!Nece ni kod mene,probao sam sve i kod mene na risiveru se ne cuje ton samo iz TV kartice.Dok sve ostalo sljaka (Winamp,BS Player,igrice,WM player...)
To cu jos da ispitam zasto je pa javljam ako nadjem resenje!Pozzz.

Inace je zvuk sa TV karte preko s/pdif out puno bolji nego preko analog out, bar kod mene, samo kada ga mogu cuti preko istog :(
Tnx.

ради беспрекорно

Prilozi

• LeadtekEXPERT1.jpg
    LeadtekEXPERT1.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 64
Gde naci kabl

To je problem i kod mene - gde naci kabl?

TV karta je Leadtek 2000 Expert.
Mat. plocha je Gigabyte GA-P31-DS3L.

Treba mi kabl koji na jednom kraju (ide u TV kartu) ima 4 pina, a na drugom kraju ima 3 pina (ide u SPDIF na mat. plochi).

Mogu kabl da ubodem na CD_in na plochi, ali problem je sto koristim TV program ChrisTV 4.99 i u tom programu onda ne mogu da kontrolisem zvuk sa CD.

Hvala svima unapred.

рецимо обиђеш сервисе рачунара које имаш у крају .....
за цхрис одеш у подешавање апликације па слике и тона па усе директХ соунд цонтроллер штиклираш и требало би да ради
пробај и ово
http://sourceforge.net/project/down...r=surfnet&filename=DScaler4.1.17.exe&30759830

Servise sam vec obilazio i jos ju ih obilaziti. Shtrikliranje Directx u Christv ne radi. Mozda treba procackati po DirectX podesavanjima - videcu. DScaler sam ranije probao i to bi verovatno radilo, ali DScaler nema sve ono na sta sam navikao u ChrisTV - navika je gadna stvar :)).

Cudno je da u WinWast programu sa podesavanjem zvuka nema problema i taj program sada izgleda mnogo bolje nego ranije. Ali, njega nisam navikao da koristim.

Vrh Dno