Šta je novo?

GA-MA-770-DS3 ver2.0 i vista x64

greatgonzo

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2008
Poena
320
Dali neko ima ovu ploču i instaliranu Vistu x64 sp1 jer ja hoću da odlepim XP se bez problema instalira ali Vista neće , postavio sam temu i u deo za windows operativne sisteme i molim moderatore da mi progledaju kroz prste jer stvarno ne znam šta da radim . Pre ove ploče sam imao Asrock ploču koja je radila bezprekorno dok nije crkla ( mada ja mislim da je bio problem u biosu koji je "zaglupeo" ) . Ovu ploču sam dobio u zamenu i od tad samo glavobolja . Instalacija pred kraj kad treba da se finalizuje posle restarta prijavi grešku posle boot-a .

Proveri memoriju,posto vidim da imash 2x2 i 2x1,moguce da zeza instalacija zbog toga ;)

Pa trebala bi da zeza i na xp-u a i da ponovim meni se uredno završi deo instalacije problem nastane posle restarta .

XP i Vista nisu isti operativni jel ? i nije isto 64-bit i 32-bit,proveri memoriju,izvadi 2x1 i probaj samo sa 2x2.

Napises koja je greska, malo google-a i resices problem
Na plocu stavi poslednji bios.
Ako imas vise od 3GB Ram memorije, ukljuci memory remamp feature u biosu,
to hoce da pravi probleme posto instaliras 64bit operativni sistem.
Ako ti se pali acpi boot loader greska ... kupi original Vistu, pirat je no-no :d:d

Nisu isti ali mi nije jasno kako instalacija prodje uredno ako memorija ne radi znači bez grešaka a problem nastane posle restarta gde prijavi da fail nedostaje ili je oštećen . Sa xp-om proverim fail je tamo gde treba da bude meni više izgleda da boot menadžer ne može da nađe celu particiju a ne fail jer kad proverim sa bcdeditom sva setovanja za boot su kako treba . Bilo kako bilo proveriću ja to i sa samo jednim štapom memorije pa ću napisati odgovor .

Memory remap feature u bios-u ...
Sad vidim da imas 6GB memorije a pokusavas da instaliras 64bit sistem.

Na poslu sam kad se vratim kući prva stvar ulaz u bios pa izmena opcije za memoriju .

Ne zaboravi Ctrl-F1 u biosu posto je Gigabyte ploca, ako fale neke opcije

To sam baš hteo da te pitam sad gledam upustvo pdf format ne mogu da nađem gde mu je ta opcija .

Dali neko ima ovu ploču i instaliranu Vistu x64 sp1 jer ja hoću da odlepim XP se bez problema instalira ali Vista neće , postavio sam temu i u deo za windows operativne sisteme i molim moderatore da mi progledaju kroz prste jer stvarno ne znam šta da radim . Pre ove ploče sam imao Asrock ploču koja je radila bezprekorno dok nije crkla ( mada ja mislim da je bio problem u biosu koji je "zaglupeo" ) . Ovu ploču sam dobio u zamenu i od tad samo glavobolja . Instalacija pred kraj kad treba da se finalizuje posle restarta prijavi grešku posle boot-a .
Je l' mozda greska:

Booting 'Windows Vista'
acpi
Vista Loader 2.1.2
Done!
fallback 1
find --set-root /bootmgr
Error 17: File not found
Booting 'Windows NT/2000/XP'
fallback 2
find --set-root /ntldr
Error 17: Booting 'Enter Command Line'
Boot failed! Press any key to enter command line.
?

Bravo druže tu grešku imam kad instaliram na c particiju i vista bude jedini os na sistemu a ako radim instalaciju xp + vista onda se instalacija ni ne finalizuje već stane posle restarta pre finalizacije . Memory hole remap nisam našao u biosu a bios vidi svih 6 GB extended memory ako to nešto znači .

Zameni SATA kablic od HDDa.
Bekapuj negde HDD i uradi mu LowLevel Format.
Ostavi samo 1 modul RAMa po zelji i odradi instalaciju Vista x64...
Ako prodje instalacija, vrati podatke nazad na HDD i ostatak RAMa; ako ne prodje, onda mislim sta reeeeciiiiii (zovni najblizeg paroha da ti prebaje :d:d:d).

:smoke:

P.S. ovo zadnje u () je sala mala u sred tvoje muke, sorry!!!

Poslednja izmena:
Ako je ova greska :

Booting 'Windows Vista'
acpi
Vista Loader 2.1.2
Done!
fallback 1
find --set-root /bootmgr
Error 17: File not found
Booting 'Windows NT/2000/XP'
fallback 2
find --set-root /ntldr
Error 17: Booting 'Enter Command Line'
Boot failed! Press any key to enter command line.

onda lepo pogledaj prvo moj post u ovom thread-u ... evo kvotovacu :

....Ako ti se pali acpi boot loader greska ... kupi original Vistu, pirat je no-no :d:d

Koristis piratsku verziju OEM Viste, koja koristi emulator bios-a
(Grub4Dos Linux Grub boot loader - GRLDR fajl u root-u)
da ubedi instalaciju da imas OEM masinu poput dell-a ili slicno
Vista boot loader ne postoji kod original Viste, ovo su kinezi smislili

Za pocetak ako zelis da ti se digne windows uopste, boot-uj sa CD-a, idi na repair
umesto install i tamo trazi command prompt
Kad ti se pojavi command prompt onda kucaj sledece:

bootrec /fixboot

enter

i trebao bi da se podigne windows
Ostaje samo da ga aktiviras legalno naravno :)

Poslednja izmena:
:):):)Priznajem grešan sam nema načina da se opravdam hvala svima na pomoći izgleda da mi nema druge nego da postanem beta korisnik Windows sedmice .:):):)

Poslednja izmena:
Ja imam plocu GA-MA-770-UD3 ver1.0, sto je vrlo slicna ovoj tvojoj i nemam nikakvih problema sa Vistom x64 i to jos nije ni legalno registrovana :d E sad do cega je to kod tebe zaista ne znam, ali rpobaj da nadjes neku drugu "verziju" viste...

Problem je u novom WGA-u, koji eliminise "stare nacine aktiviranja Viste"
I to je sastavni deo novog SP2.

Evo mene opet još malo informacia o ovoj ploči znači nabacio xp ,drajvere sa cd-a koji je došao uz ploču i 8.12 verziju atijevih drajvera , grafika secka ko luda na svemu čak i na igrama od pre 3-4 godine + modem 537ep zadnji drajveri instalirani bez problema ali modem ne radi . Vista instalirana i 32 bitna i 64 bitna , situacija još gora jer 8.12 verziju atijevih drajvera uopšte neće da prihvate kao da kartica i nije u kompu instalirani original drajveri dobijeni uz karticu , seckanje je još gore sa tim da sad secka i zvuk . Goru situaciju sa drajverima i kompatibilnošću nisam imao . Modem se takođe uspešno instalira ali na početku se ton da je linija slobodna uopšte ne čuje i posle oko pola minute dobijem grešku da je linija zauzeta mislim da je broj 690.

Poslednja izmena:
Moji problemi su bili do biosa , ne znam kako je uopšte radilo sa biosom FA kad on ne podržava moj procesor x2 7750 be .

Nazad
Vrh Dno