Šta je novo?

GA-EP45-DS3 vs. GA-X48-DQ6

X48-DQ6 je kud i kamo kvalitetnija ploča, počev od naposke sekcije nadalje. Da ne spominjem Crossfire 2xPCIEx16, bolje hlađenje severnog mosta, više SATA konektora itd.

Ali opet daleko od toga da je EP45-DS3 loša, čak štaviše, u rangu je Asus-a P5Q-Pro. Dakle, ako ti ne treba Crossfire, i ona je više nego solidno rešenje...

Poslednja izmena:
GA-X48-DQ6 je plocha iz vrha ponude Gigabyte-a, sa jachim chipsetom, vishe funkcija i kvalitetnijim komponentama od GA-EP45-DS3 koja je u nizoj srednjoj klasi. E sad, da li je razlika u ceni opravdana, to ce svako reshavati za sebe u zavisnosti od toga za shta koristi komp. Ako mene pitash, ja se ne bih zalio da mi neko pokloni tu plochu ;)

Ako mu netreba CF u punoj brzini PCI-E 2.0 16x ova P45 nije nishta loshija.
.
Zavisi šta smatraš pod pojmom "ništa lošija"? Radiće naravno... tako ni punto nije ništa lošiji od bmw-a, i jedan i drugi se sasvim lepo kotrljaju po gradu... :)

Šalu na stranu, P45-DS3, iako nešto novija, je po opremljenosti i feature-ima klasa ispod X48-DQ6, počev od naponske sekcije, hlađenja NB-a i SB-a, broja SATA konektora, RAID-a, itd da ne nabrajam. Ali većina tih sitnica prosečnom korisniku ne znače puno, pa je i DS3 više nego solidan izbor... naravno, pod uslovom da ne razmišljaš o CF-u...

Poslednja izmena:
E sad, ja trenutno koristim EP45-DS3 i prezadovoljan sam, a X48-DQ6 dobijam kao poklon za dobre ocene :d . Meni nekako P45 izgleda mnogo modernije nego X48 zbog konektora, backpate-a i još ponekih stvari...

Ne menjaj ono čime si prezadovoljan, možeš se samo razočarati...

Uzmi ti kes lepo u ruke mani se ploca :d

Da, za cenu X48-DQ6 bolje kupi neku jachu grafichku i uzivaj ;)

Da se nadovezem na ovo:
Kolika je stvarna razlika izmedju X48 i P45 kada se koristi CF?
Pitam jer sam burazeru stavio u komp Asus P5Q-Pro i 2x4850 u CF...
Pa ako bi bilo nekog veceg napretka sa X48 da menjam :)

Onda ili da jurim neku X38 plocu, posto su jeftinije ili da prodajem kartice pa da nabavim jednu x2...

Plocu, od X2 karte na tom malom monitoru nemas nista :(
:wave:

Nazad
Vrh Dno