Šta je novo?

GA Ati 9200 ViVo capture problem

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Poz,

nabavio sam danas Ati 9200 128 ddr. Naime, sve radi savrseno osim stvari zbog koje sam je i kupio, a to je video ulaz. Sta sam radio: zgazio sam stari win, i instalirao svez Win Me. Naravno, Via 4in1, Dx i drajvere koji idu uz karticu sam instalirao bez problema. Ali...kada startujem PowerDirector Pro(koji je dosao uz karticu), i odaberem analog video capture, u preview prozoru mi se ne pokaze slika sa videa, vec se pojave neke smetnje. Kao da nista n9ije ni zakaceno. Video sam prikacio na 2 nacina, preko Euro AV scarta i preko antenskog izlaza na videu. Nijedna kombinacija ne radi. Pritom sam siguran da sam izbegao greske tipa pogresan kabl i sl.

probao sam isto sa Virtual Dubom...isto. Da, namestio sam PAL 25 fps u izbotu inputa. Neko pominje na forumu ATi Multimedia center-ja ga nisam dobio u paketu. Ali koliko vidim na ati.com, ja bi trebao da budem u mogucnosti da sa prilozenim softverom obavim posao 😕
takodje, Ati WDM drajveri su ok...ma ne prijavljuje se nikakva greska, to je ono sto me plasi.

Ako neko ima resenje, molim za pomoc!

Ja imam slican problem sa video-in. Ja imam smetnje na slici u Vdub-u dok ne ukljucim PowerDirector Pro, kada njega pokrenem i pogledam njegov preview prozor sve izgleda normalno. Zatim pokrenem Vdub i iz njega sve radi kako treba sada, bez smetnji.

Probaj tako, ako ti to ne uspe, smislicemo vec nesto.

Opet nece! Prvo sam pokrenuo VD, pa capture AVI. Smetnje su tu. Onda pokrenem Powerdirector, i idem na analog capture. Ali isto. Ponovo VD pokrenem, ali smetnje su opet tu.

Kako si ti povezao video sa kompom? Preko Euroav, ili ...?

Meni signal ide iz kamere preko chinch-a ili svhs-a. Mozda je problem do scart-a ?

Jeste! nabavio sam drugi kabl, i sada radi! jos samo da isprobam koja mi kompresija odgovara. Ali pazi ovo, refresh rate mi se menja na 60 Hz u Starcraftu. Da li ti koristis neki tweak program?
Poz.

petkods je napisao(la):
Jeste! nabavio sam drugi kabl, i sada radi! jos samo da isprobam koja mi kompresija odgovara. Ali pazi ovo, refresh rate mi se menja na 60 Hz u Starcraftu. Da li ti koristis neki tweak program?
Poz.

Nemam taj problem posto imam TFT, pa mi je default refresh rate 60Hz.

Nazad
Vrh Dno