Šta je novo?

Ga 8PE667 pro gde ima?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
? da se pazari i po kojoj ceni?

poslao sam ti pm

@jaksa

Molim te posalji i meni na PM, takodje me zanima ta ploca!!!

Hvala

Pozdrav

deki30

Poslao i tebi.

?!?!

Totalno ne zanimljiva ploca! Vrlo sam razocaran nacinom na koji su BIOS-om osakatili plocu koja ima vrlo dobre kvalitativne predispozicije!
Sa Corsair-om XMS3500 nije mogla na FSB=133 sa CAS2 parametrima da radi. Overkloking, ocaj!!!

Re: ?!?!

Bozza je napisao(la):
Totalno ne zanimljiva ploca! Vrlo sam razocaran nacinom na koji su BIOS-om osakatili plocu koja ima vrlo dobre kvalitativne predispozicije!
Sa Corsair-om XMS3500 nije mogla na FSB=133 sa CAS2 parametrima da radi. Overkloking, ocaj!!!

A kakav je 8PE667ULTRA II model ???

Koju da uzmem do 120€ ?

Re: Re: 8PE667

Bozza je napisao(la):
8PE667ULTRA :cuss: 8PE667ULTRA II nisam probao, dobijaju ga u petak!

Sto bre tako.

GA su odlicne ploce za kancelarijske mashine.

Bozzo, mozda je problem u memoriji. Znam, pre nego sto pomislis da sam poludeo dozvoli samo par napomena. Kingston je preporucena memorija od strane GA, i sa tom memorijom kod mene ko iz pi*ke 150 sa najstrashnijim setovanjima. Bilo je mnooogo zalbi na xms seriju memorija po netu...Kako je moguce da sa duplo jeftinijom memorijom radi ono sto nece sa corsairom? Imam kingston kupljen u usa, mislim nije ovaj sto se stikerise u dobanovcima i ona je tacno 2x jeftinija od tog corsaira...Sa jedne strane najbolja corsair mem nece a najgora kingston hoce, sta ti mislis o ovome?

Kepo to je isto samo ima sata....GA ima jedan lejaut(najprostije sire su i imaju ventilator na NB-u...) za ploce sa dual biosom a drugi za one bez, dakle pro, ultra i ultraII su identicne sem razlike u raid-u i sata kontroleru...
Ne branim ja GA nikako, ne vezujem se emotivno za hardver samo zelim da utvrdimo pravi uzrok problema...

pozdrav cika Bozzi:)
:wave;

Broz je napisao(la):
Kepo to je isto samo ima sata....GA ima jedan lejaut(najprostije sire su i imaju ventilator na NB-u...) za ploce sa dual biosom a drugi za one bez, dakle pro, ultra i ultraII su identicne sem razlike u raid-u i sata kontroleru...
Ne branim ja GA nikako, ne vezujem se emotivno za hardver samo zelim da utvrdimo pravi uzrok problema...

pozdrav cika Bozzi:)
:wave;

Pitam ... posto sam razmisljao da uzmem 8PE667 ULTRA II pa reko da cujem misljenje...

@broz

da li je velika razlika izmedju 667 i 667Pro? Ultra i Ultra II su malo skuplje i ne bih ih uzimao u razmatranje. Obicnu 667PE sam nasao u jednoj firmi za 105E. Da li je to OK?

Pozdrav

deki30

Memorija......

Broz je napisao(la):
Bozzo, mozda je problem u memoriji.....

Memorija nije sigurno, jer sam radio uporedni test sa vise ploca razlicitih proizvodjaca. Ta ista memorija na EPoX-u 4PEAE+ radi na 240MHz (FSB=180) CAS2 2-5-2, na ASUS-u P4G8X istovetna brzina i setovanja, Chaintech Zenith 9EJS1 235MHz, ABIT IT7 Max2 ver2 240MHz itd....
Ali GA667 nema problem samo u memorijskoj magistrali vec i sa overklokingom procesora koji je losiji za 20% u odnosu na top konkurentske modele. Problem je jednostavno u stabilnosti sistema i zavrsetku testova.

Dakle ja sam izneo misljenje samo o DVA Gigabyte modela i ne generalizujem stvari. Najmanje sto nam svima ovde treba jeste da stvaramo famu i iznosimo ne proverene informacije. Ovde smo da podelimo svoja iskustva i pomognemo medjusobno u izboru najboljih komponenti.

borab je napisao(la):
Koju da uzmem do 120€ ?

Abit BE7, tj. i845PE u Abitovoj izvedbi. Varijanta bez raida je otprilike na tom nivou, mozda eventualno 5 € vise.

Vrh Dno