Šta je novo?

GA 7VRXP, WIN XP i SB onboard problem

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Dakle, javio mi se problem u XP-u sa zvukom sa int. Creative CT5880 cipom. Naime kada se pusti neka muzika, javljaju se razni klikovi i glitch-evi u zvuku. Da li neko mozda zna kako da resim ovaj proble. Drajveri su instalirani sa originalnog CD-a, dok isti ti drajveri u Win2K i winME ne prave probleme.

Pozdrav

jesi li pogledao da li mozda ima novija verzija drajvera na gigabyte.com.tw? pokusaj isto da uradis windows update, vidi sta ce ti dati za drajver update...

mada cini mi se kao neki konflikt, pre nego do drajvera

Nije konflikt, a i postoji resenje. Naime, taj problem se, za divno cudo, ne javlja kada stavis u sistem SoundBlaster Live!, a za resenje sa integrisanim zvukom, treba da promenis PCI Latency Timer na 96 i vise. Da bi ga promenio, moras da skines modifikovani BIOS sa AMDMB foruma - link.

Videces, posle update-a, da je dosta opcija dodato, a ova koja tebi treba je u PCI/PnP Setup-u.

Hvala na linku, skinuo sam novi bios i namestio ga, sada sve radi ok.

Pozdrav,
Nebojsa

ima li neko resenje za creative pci128 chip 5880 i abit KX7, i naravno winXP?
u biosu ne nadjoh nista sto bi pomoglo
Isti problem sam imao sa ga-vrx, sada u manjoj meri i na abitu (mp3 pusta ok za razliku od gigabytea), pa sam lepo izvadio karticu i ubacio cmi8738, al mi se takvo resavanje bas i ne svidja

Na Abitu treba ukljuciti PCI Master Read Caching i problemi nestaju.

Problemi nisu nestali, evo sad bas citam i ovde

http://www.sudhian.com/faqs.cfm/fid/11/fcid/1.sud

i ne vidim resenje.

Mozda treba jos neko setovanje u CPU i PCI Bus control sekciji podesiti?

Inace, divx se reprodukuje bez pucketanja za razliku od 7vrx, ali mp3 ipak pucketa kad se pazljivo slusa

zaboravih, i jos jedno pitanje:
da li postavljanje pci latency timera na vise vrednosti utice na performanse ostalih pci uredjaja, konkretno raid kontrolera

Vrh Dno