Šta je novo?

GA-7VRXP update

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Mozda malo matoro, ali kome zatreba ...

1. Jedan deo ljudi je kritikovao Promise 20276 kontroler zbog ogranicenih mogucnosti. Na http://bios.h-page.de/ imate apdejtovane biose, gde se potpuno otkljucavaju mogucnosti ovog kontrolera, jer su bile sputane samo biosom. Ovde su ljudi ukljucili bios promise tx2000 kontrolera u GA bios i sve radi bez ikakvog problema - i broj drajvova i velicina sektora i raid modovi.

Na istom linku ima dosta biosa i za druge ploce od raznih proizvodjaca.

2. 1/5 divider na VRXP procedura:

- Staviti u BIOSu DDR na Normal i 266.
- Postaviti FSB na vrednost izmedju 148 i 153 (zavisi dokle vam ide).
- Save & Exit (reset)
- Postaviti FSB na 166
- Save & Exit

Sada 1/5 divider radi i mozete se poigrati memorijom.

Postoji potencijalni problem na v1.1 plocama sa najnovijim BIOSima da ne zapamte ta podesavanja ukoliko ugasite skroz masinu, a da nije na klasicnom stand-by rezimu. U tom slucaju bi trebalo da na v1.1 koristite F6 BIOS, sa kojim nema takvih stvari. V2.0 ploce bi trebalo ovo normalno da rade i sa F11 i F12 BIOSima

Na amdmb forumima ima dodatnih objasnjenja, ovo je za one koje mrzi da citaju. Javio bih ovo i pre, ali tek sad mi je skliznuo sa posla jedan TBred, pa mora da se proba 😀
Moj Palomino je dizao 166MHz bez problema, ali sam se smorio sa ovim gubljenjem podesavanja, pa sam drzao na blazem kloku, dokle 1/4 hvata bez problema.

Nazad
Vrh Dno