Šta je novo?

GA 7900GS problem

• Začetnik teme Začetnik teme Herbie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Herbie

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2007
Poena
301
Karta kupljena danas, doshao kuci, probao 3D Mark 05 i sve OK.Medjutim igre ne rade, probao sam Far Cry i FEAR.Shta se deshava? Po ulasku u igru dolazi do gashenja monitora, lampica se pali i gasi, komp radi, cuje se zvuk iz FEAR-a ali nema slike.:smash: Reinsatlirao drajvere, DX, pa na kraju i ceo sistem ali isto.
Da li kartica neispravna?:S:

Jel ti prikljucen TV Out??? Pogledaj u opcijama za graficku (nView dosplay settings) jel ti je monitor kao primarni display??? Ako nije obavezno namesti da ti monitor bude kao primarni display!!!

Herbie: da nisi možda cackao override refresh rates?!? Moguće da ti se aktivira veći refresh u igrama nego što monitor može da podnese, pa se gasi iz tog razloga.

Nishta od ta dva nisam dirao, TV Out ne koristim a override refresh rates nisam dirao.Uradio sam format c, instalirao sistem, drajvere i opet isto cime se drajveri/softver mogu iskljuciti kao potencijalni problem.

Poslednja izmena:
Jedino što mogu da ti preporučim je još da probaš karticu kod nekog ortaka, pa ako se i tamo isto desi pravac servis tj reklamacija :wave:

P.S. Kako si već uspeo sa samo 10 postova da zakacis warning :S:

Jedino što mogu da ti preporučim je još da probaš karticu kod nekog ortaka, pa ako se i tamo isto desi pravac servis tj reklamacija :wave:

P.S. Kako si već uspeo sa samo 10 postova da zakacis warning :S:
Ma sad je nosim u Imtel.
Heh, warning sam dobio jer sam prvu temu postavio na pogreshnom mestu, u Video kartice umesto u Shta da kupim.😉

Vracena, oni smatraju da je ispravna ali da je nekompatibilna sa mojom plocom.Cudno je da mi je 3D Mark 05 radio normalno ali ige nikako.
Uzeo sam Gainward 7900GS Golden Sample.😛

Vracena, oni smatraju da je ispravna ali da je nekompatibilna sa mojom plocom.Cudno je da mi je 3D Mark 05 radio normalno ali ige nikako.
Uzeo sam Gainward 7900GS Golden Sample.😛

Po svemu sudeci je neispravna grafika. To sto nestane slike (a nema veze sa osvezavanjem monitora) znaci da naponska jedinica za GPU "baci peskir". To se moze prevazici, ali jednostavno mora da radi na deafaultu. Ispravan potez sto se tice reklamacije i prelaska na Gainward 😉

Ko sto rece superstarr:

Gainward Rulezz!

Ko sto rece superstarr:

Gainward Rulezz!
Pa i ne bash, kvalitet izrade je loshiji od Gigabyte-a,sam PCB i naponska jedinica.Dodushe kuler radi posao i tih je.Kad smo kod overkloka za onih nekoliko sati koliko sam imao GA 7900GS cini mi se da je bolji i po tom pitanju, mislim da je mogao da radi na 635/1680, za Gainward josh nisam ustanovio maksimalni domet ali sudeci po ATI Toolu izgleda da je malo niz,i oko 615/1640, shto je cudno jer 1.2ns memara mora da radi bar 1660Mhz.😛 Videcemo.
Dodushe, Gainward je 900 din jeftiniji (i uopshte jedna od najjeftinijih 7900GS kartia) tako da je svakako odlicna kupovina.

Poslednja izmena:
Moj glas za GA

Ovo shto je u potpisu su optimalne performanse koje je nV driver namestio... Samo da stignu hladnjaci za memoriju na grafici i idemo josh malo vishe... :banana:

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno