Šta je novo?

G530 ili G620 sa kojom H61 pločom?

Shagmans

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poena
151
Gledam između G530 i G620 je razlika nekih 16€, vrijedi li G620 toga? Razmišljao sam se i G850, ali sumnjam da se isplati duplo dati u odnosu na G530

I koju H61 ploču? ASRock H61M-VS/BULK, MSI H61M-P23 B3 ili GigaByte GA-H61M-DS2 pošto su vidim slične cijene. Ili možda nešto bolje

Takođe, preporučite gdje da kupim ako imate dobro iskustvo

Poslednja izmena:
@ Sasa022:

Da, vidis toga za PCI slotove se ne bih ni sjetio. Ja samo gledao da je kvalitetno izradjena. Hvala :)

@ Bocy:

G530 je klasifikovan kao Celeron, G620 kao Pentium sto znaci da prvi ima 2 MB cache-a, a drugi 3 MB. Kontam da 20€ doplate na G850 sa G620 ne vrijedi jer je isti izuzev 300 MHz koji je G850 brzi, ali za G530 vs G620 se jos lomim. Ima li u BGD gdje uzeti G630 i koja mu je cijena?

Od ploča mogu da ti preporučim Asus P8H61-M koju i sam imam, ima i DVI i HDMI, 1 PCI slot ... Ako ćeš komp koristiti mahom za net, office, HD filmove i sl. nema svrhe da dodaješ za G620/30, G530 će te poslove obavljati odlično, taj 1MB razlike u kešu ne pravi razliku u performansama, samo tih 200MHz ima mali uticaj, ali kao što rekoh, uopšte nije neophodno da daješ više para.

Trenutno će na nju ići ATi 3870 pa će povremeno biti korištena kao rezervna mašina za lagano i povremeno igranje, kasnije planiram da je prebacim za bude kućni server tj. da je upaljena 24/7, skida fajlove, malo se sofra i vuče multimedija sa nje putem mreže

Izabrao sam ASRock H61M-HVS jer ima PS/2 konektore i za miš i za tastaturu, a ima i HDMI. Nema ploče koja uz to ima i PCI slot, a s nedostatkom njega se mogu pomiriti dok su mi dva PS/2 porta obavezna zbog KVM switch-a. Možda je kasnije kad bude kućni server povežem na TV pa mi zato treba HDMI. Nego, kad smo već kod toga, da li sad Intelova imprementacija HDMI-ja salje i sliku i zvuk jer znam da je nekada samo ATi imao tu opciju?

Što se tiče G530 vs G620 tu me kopka onih 1 MB cache-a vise kod G620, ostalo je manje više identično

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno