Šta je novo?

G4600 + HyperX

ŽeljkoPFC

Poštovan
Učlanjen(a)
21.02.2017
Poena
60
Sklapam neku konfiguraciju do 40k bez grafike. I nađem sve povoljno. Ali procesor i memoriju nema šanse. Treba mi Intel G4600 procesor ako može da se nabavi negde, a da nije 10+k dinara kao na većini prodavnica. Kod ovih gde ima jeftinije nema više na stanju, a cena je bila oko 8500 dinara. I hteo sam da uzmem 8GB DDR4 @2133MHz HyperX Savage ili Fury memoriju. Ali i to gde sam našao ispod 10k dinara nema više na stanju. Sve ostalo je oko 12k i jače.
Pomagajte, gde da nabavim ove komponente? Memorija može i polovna. Čak su mi i na nekoliko KP poruka rekli da nemaju više. Znači wtf?:mad::crash:

Imas G4560 u redovnoj prodaji (samo 100 MHz manje od G4600), ali trenutno je 8GB DDR4 za ispod 10.000 dinara nemoguca misija.

Njemu treba IGP, a G4600 je u igrama skoro duplo brži od G4560 (24 EU vs 12 EU)

Što se memorije tiče, potraži negde po oglasima module od 4 GB za 5.000-5.500, pa uzmi 2 komada

Ако је због игара, и поред слабијег процесорског језгра, A8-9600 није лош избор, графичка је доста јача него Intel-ова :) а јефтинији је. Меморију обавезно 2x4, dual channel код интегрисаних прави огромну разлику!

To jeste tačno, ali on planira u budućnosti da uzme i grafiku. Ali možda je najbolje da sad kupi A8-9600, a kasnije ga zameni sa R3 2200G. Ili da sačeka mesec dana da vidi kakve će cene imati 2200G već sad

Hm, nisam previše razmišljao o AMD. Sad moram da se bacim opet u rebus šta da uzmem...
I ima li neke razlike u tim memorijama, msm ako uzmem te HyperX modele oće biti neke razlike u odnosu na neke obične DDR4 memorije?

Zavisi od brzine, na istoj brzini(i latencijama) nece biti nikakve razlike.

Kingston memorije su uglavnom losije od Corsair, G.Skill, Geil..

Ako ostanem na Intelu i toj ploči RAM mora biti 2133MHz, i 2x4GB najverovatnije. Mada sam na par mesta video da je 1x8GB jeftinije, ali otom potom. Ako odem AMD i taj A8-9600 proc onda je i ploča barem A320 gde bih mogao različitne brzine memorije da biram, dakle veći izbor.
Nije mi samo jasno kako sam ubo taj intelov proc i tu memoriju. NIGDE NEMA. Haos.
R3 2200G je najavljen sa cenom od oko 100$ čini mi se. Znači kod nas računajte 100 evra ili 12k+ dinara, što je skuplje i od G4600 i od A8-9600, a što znači menjaj opet konf da se nekako uklopim za do max 45k. Što znači još glavaobolje.

Ne razumem zasto bi bio veci izbor na AMD-u, nego na intelu, kad je sve to DDR4? Isti je izbor.

R3 2200G je najavljen sa cenom od oko 100$ čini mi se. Znači kod nas računajte 100 evra ili 12k+ dinara, što je skuplje i od G4600 i od A8-9600, a što znači menjaj opet konf da se nekako uklopim za do max 45k. Što znači još glavaobolje.

Ako pod konfiguracija misliš mb+cpu+ram, čekaj 2400G 20000+B ploča 9000-10000+za 13000 2x4GB 3000MHz RAM

Ako uzimaš ceo računar, samo zameni 2400G sa 2200G. u 10000 može da stane kućište+napajanje+hdd

Nije veći izbor. Nešto sam se ja ispalio. Sad vidim da R3 2200G izlazi 12. februara. Koje su šanse da se i kod nas pojavi tih dana? I koja bi uopšte prodavnica mogla da ima taj procesor?

A pod konf mislim mb+cpu+ram+ssd+psu+case. Bez grafike, nema se para.

EU je Execution Units. Ili broj izvršnih jedinica po jezgru. Više je bolje naravno.

A8-9600 je nov oko 7500. Našao sam polovan za 50 evra sa garancijom do sredine ove godine. Kontam da je to dobra ponuda, ali jbm li ga. Nisam ništa polovno uzimao tako da ne znam baš. Mada proc i memorija ne bi trebali da se kvare.

Kad i gde je kupljen kad je garancija do sredine godine? To bi značilo da je dobio garanciju na godinu dana, pošto je ovaj procesor izašau pre 6 meseci, a minimum po zakonu je dve. Još je za procesore uglavnom tri. Ali to što kažeš je tačno, ako radi kad ga kupiš, radiće i dalje.

Nisam se dalje raspitivao za taj procesor.
Zato što sam našao to što sam tražio.
G4600 za 75 evra.
G.Skill Ripjaws 2x4GB @2133MHz za 105 evra.
Preko KP. Navodno sve novo iz inostranstva. Msm da od ovog ne mogu bolje da prođem.

Jeste da bi bilo bolje da je memorija @ 2400 MHz i da je cena procesora kao u USA, ali kod nas, u ovom trenutku, izgleda da ne moze bolje :smash:

Inace, integrisane graficke mi nisu sfera interesovanja, pa nisam znao da je na G4600 bas toliko bolja nego na G4560 - hvala vam obojici na "otvaranju ociju" :shock:

Ploča na koju bi išle te komponente je neka od H110 verzija, Ako sam dobro video maksimalna podržana frekvencija za memoriju je 2133MHz, tako da mi preko toga ništa ne znači. Osim u slučaju da je latencija na tim jačim bolja u odnosu na ove sad ponuđene, pa da npr nađem idelanu 2400MHz memoriju sa CL12, što je ravno čudu. Sve su uglavnom CL14 ili jače.

Jel kupovao neko nešto preko KP? Poslao sam nekoliko poruka juče, još se niko nije oglasio. Jel baš toliko imaju posla pa ne mogu da odgovore ili šta?

To je verovatno 128-bitna verzija GT 730. Nvidia pod tim nazivom prodaje tri različite grafičke karte :d odnosno 2 različita čipa.
128-bitna verzija je zapravo rebrandovana GT 430 (Fermi).
64-bitne verzije imaju noviji Kepler čip sa 4 puta više shader jedinica. Prave se u DDR3 i u DDR5 verziji, obe su daleko brže od stare 128-bitne verzije.

https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-730/specifications

Razlike u performansama su ogromne:
[YOUTUBE]CgxGA8yV_e4[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno