Šta je novo?

G41m-p26 problem pri upgradeu rama

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav
prosle nedeljej= sam porucio 4gb ddr na 1333mhz, u nadi da malo ubrzam moj desktop, medjutim desava se neobciam problem, kada izbacim stari ram (2gb apacer na 1333) i ubacim novi, komp nece da se upali, pri paljenju pisti tri puta i to je to
kada probam kombinaciju stari plus novi isti problem. odnesem novu memoriju na druga dva racunara radi bez greske, donesem drugu memoriju od 4gb ubacim je u moj racunar isti problem....
na sajtu msi pise da ploca podrzava do 8gb ram-a http://rs.msi.com/product/mb/G41M-P26.html, bios je updatevoan pre par dana, tu je takodje i c2q 6700 kao i asus gtx630 pa ako ima neko neki predlog kako da nateram ovaj ram da radi neka javne :)

tesko da ces osetiti neko ubrzanje kupovinom tog malo brzeg rama, posebno na 775 socketu. memorija ce ti raditi na 1333Mhz samo uz OC procesora.
skoro sam imao problema pri zameni memorije samo je skinut zvucnik sa maticne pa nisam cuo kakvo je pistanje ali isto komp vrti kulere ali nece u bios.
meni je pomoglo brisanje cmos-a, reset biosa i update najnovijeg pa probaj postupno nesto od toga...

mislim da je 2gb ipak malo, pa sam hteo da predjem na 4gb
odradio sam OC procesora, medjutim isti problem pistanje
takodje sam obrisao cmos, resetovao bios i updateovao ga... ploca se ponasa kao da je max 2gb po slotu :(

da, znacice ti kolicina memorije svakako, 2GB i jeste malo ali brzina memorije ne.
probaj i sa vadjenjem baterije, sacekaj 10 min pa upali (naravno iskljuci pre toga komp iz struje). ako posle toga udje u bios idi na load to optimal settings.
ako i to ne upali sacekaj neki strucniji odgovor...

G41 ploce su jako izbirljive za rad sa 4gb ddr3 modulima. Prvo, memorija mora biti cl9, drugo - samo odredjene memorije (proizvodjaci) rade na tim plocama: provjereno rade - Transcend, Crucial, TakeMS.
Znaci, rjesenje ti je da zamijenis memoriju za neku od navedenih.

Izbirljiva low cost ploča...pogledaj specifikaciju memorija koje podržava ukoliko je proizvođač bilo šta testirao.

Zato sam ja u mom oglasu rekao da te G41 ploce treba izbegavati u sirokom luku. Ne da su smece, vec su sr**** nevidjeno. U svakom slucaju bih pre uzeo neku P45 plocu, pa makar platio vise ali znam da nema problema sta god da ubodem u nju.

Mozda da proveris da li je ploca na poslednjoj verziji BIOSa? Mozda pomogne flash najnovije

Rešenje je jednostavno.Uz postojećih 2 Gb dodaj još jedan modul od 2Gb,i to će da radi skoro sigurno.

Nazad
Vrh Dno