Šta je novo?

G3258 OC vs i3-4160

nije samo do toga, probaj recimo igre na jednom i na drugom... nije to samo sada slucaj,oduvek je tako...

secam se ranije, celeron d recimo protiv pentium d.... ili kasnije celeroni protiv c2d... ne gleda se samo klok za klok, kazem, da su isti, celeroni ne bi ni postojali...

Secam se i ja, jeste tako bilo. Ali ovo sada je daleko novija arhitektura.

Opet kazem, da su na istoj frekvenciji, lupam 3Ghz, razlika samo 2MB vs 3MB, nema sanse da je primetna razlika...pa ni u CS GO.
Evo probacu, ako nekim cudom nekada budem dosao do G3258 da ga underclockujem na 2.7Ghz. :d

Poslednja izmena:
Ako cemo precizno, da li si iz licne prakse poredio s1150 Celeron i Pentium koji su na istoj frekvenciji? (znaci samo 1MB razlika, nista drugo)

poredio sam 1150 (haski) g1830 celeron i sendi (g645) pentium na istoj frekvenciji - 2,9ghz (celeron na koliko se secam 104 ili 105 bckl-u,posle je i pentium klokovan).urnisan celeron,npr cs:go (kad malo razmislim,ne toliko nerealan scenarij,samo je graficka bila nerealna,280x :) ) na celeronu u 1080p u competitive skoro pa neupotrebljiv,gasenje fizike itd da se osposobi,dok pentium moze da izvuce,ima padova ali je izvodljivo.posle je na toj konfi nabacena realna karta (6770) i malo poobarani detalji ali gura cs:go sasvim okej.da o 1155 celeronima ne pricam (a imao sam i g1610 (imam jos jedan,ali mrtav verovali ili ne),g1620,g550),tezak krs za bilo sta vise od pomenutog surfa,filmova i muzike.

naravno,nisu ni pentiumi zverine (sem g3258 kao sto rekoh,za vrlo specificne scenarije koriscenja) i definitivno treba bezati pa po cenu da se uzme zakljucan sendi i5 i ploca iz brend masine za 2k dinara i malo se pristedi za graficku,i da je ovo cepidlacenje ali valjda na it forumu moramo biti precizni. :)

U suštini meni onda radi posao i Pentium. Po oglasima može da se nađe za 40e i za razliku para uzmem SSD na koji će ići Linux i bog da me vidi. Opet, ostaje video editing mada i dalje ne shvatam prednosti quad vs dual core, cenim da je razlika u brzini "čuvanja" obrade ili kako se to već zove.

poredio sam 1150 (haski) g1830 celeron i sendi (g645) pentium na istoj frekvenciji - 2,9ghz (celeron na koliko se secam 104 ili 105 bckl-u,posle je i pentium klokovan).urnisan celeron,npr cs:go (kad malo razmislim,ne toliko nerealan scenarij,samo je graficka bila nerealna,280x :) ) na celeronu u 1080p u competitive skoro pa neupotrebljiv,gasenje fizike itd da se osposobi,dok pentium moze da izvuce,ima padova ali je izvodljivo.posle je na toj konfi nabacena realna karta (6770) i malo poobarani detalji ali gura cs:go sasvim okej.da o 1155 celeronima ne pricam (a imao sam i g1610 (imam jos jedan,ali mrtav verovali ili ne),g1620,g550),tezak krs za bilo sta vise od pomenutog surfa,filmova i muzike.

naravno,nisu ni pentiumi zverine (sem g3258 kao sto rekoh,za vrlo specificne scenarije koriscenja) i definitivno treba bezati pa po cenu da se uzme zakljucan sendi i5 i ploca iz brend masine za 2k dinara i malo se pristedi za graficku,i da je ovo cepidlacenje ali valjda na it forumu moramo biti precizni. :)

Da nije nesto drugo brljavilo, obzirom na bclk? :D
I jel isti Windows?

Nije da ti ne verujem, nego cudno mi to bre...

U suštini meni onda radi posao i Pentium. Po oglasima može da se nađe za 40e i za razliku para uzmem SSD na koji će ići Linux i bog da me vidi. Opet, ostaje video editing mada i dalje ne shvatam prednosti quad vs dual core, cenim da je razlika u brzini "čuvanja" obrade ili kako se to već zove.

Kada kazes video editing, na sta konkretno mislis?
Ako mislis na Vegas, Premiere ili neki encode putem Handbrake ili cega vec, svakako je primetna razlika u brzini izmedju procesora sa 2 i procesora sa 4 threada.

Poslednja izmena:
...i sve je to radilo na h61/h81 ploci :D
Salim se,ali,ne znam sta treba ocekivati od g1620 ili g1820.
Imao sam oba,trenutno na jednom kompu imam g1620.Pustaju 1080p filmice,ne koci...jeste da je zauzece konstantno oko 60-80%,ali lepo to radi.
Na igrice ne pomisljam niti ih igram.
Inace,ja sam kontra od sveta tako da G1620 koristim na Z77 Ploci,i super to radi,za office varijantu naravno.

Tera on na finim podesavanjima bez problema vecinu igara pre 2013. :D

...i sve je to radilo na h61/h81 ploci :D
Salim se,ali,ne znam sta treba ocekivati od g1620 ili g1820.
Imao sam oba,trenutno na jednom kompu imam g1620.Pustaju 1080p filmice,ne koci...jeste da je zauzece konstantno oko 60-80%,ali lepo to radi.
Na igrice ne pomisljam niti ih igram.
Inace,ja sam kontra od sveta tako da G1620 koristim na Z77 Ploci,i super to radi,za office varijantu naravno.

pa bas zato sto si kontra, ulozeno - dobijeno ti je jako lose... :)

@DeRadicci

Uglavnom editujem snimke sa akcione kamere, u 90% slučajeva je to 1080p ali nekad snimam i u 4k pa onda smanjujem na FullHD.

Od programa koristim šta dohvatim a da je za linux i da mi odgovaraju output opcije (kompresija, bitrate), ukratko Vegas alternative.

pa bas zato sto si kontra, ulozeno - dobijeno ti je jako lose...

Potpuno si u pravu,ali eto,vec duze vreme skupljam za i5 2500K ali uvek nesto vanredno izleti.
Ne mogu da postignem da par racunara opsluzim,a i sa lovom sam kontantno los....

@DeRadicci

Uglavnom editujem snimke sa akcione kamere, u 90% slučajeva je to 1080p ali nekad snimam i u 4k pa onda smanjujem na FullHD.

Od programa koristim šta dohvatim a da je za linux i da mi odgovaraju output opcije (kompresija, bitrate), ukratko Vegas alternative.

Ne znam kakav je software na linuxu, ali Celeron i Pentium su neupotrebljivi u Vegas/Premiere.

Potpuno si u pravu,ali eto,vec duze vreme skupljam za i5 2500K ali uvek nesto vanredno izleti.
Ne mogu da postignem da par racunara opsluzim,a i sa lovom sam kontantno los....

Makar imas srece - konacno se preprodavci opametili sa cenama polovnjaka.

Poslednja izmena:
1155 je bila brend ploca,verujem h61 ali nije iskljuceno da je i drugi chipset,nisam zagledao iskreno,a 1150 ona asus b85 gamer glupost,prosledjena dalje. :) win isti,isti bekap koji sam tad imao,regularni win8.1 update 1 build ako se dobro secam.nije bilo ni do bclk-a ni do do win-a provereno.

ako ti nije dosta,ne bi verovao koliko je 300mhz vise i 1mb kesa vise na turionu ultra vs athlon x2 mobile tek razlika...athlon nigde ni sa ssd-om,stavis turiona i sve moze.ne secam se da je cpu apgrejd negde doneo toliko razlike za osnovno koriscenje.

Pomaže naravno, radi najnormalnije sa minimalnim zauzećem CPU-a, koristim na Celeronu B800 (Sandy Bridge) na laptopu. Prebaci u podešavanjima plejera i radiće bez problema.

Poslednja izmena:
DXVA radi na još matorijim integrušama, i Intelovim i AMD-ovim.

nije htelo dalje,nisi hteo dalje,problem voltaza ili hladjenje?nije u redu da dodjes na bench i kazes kako ti je cpu na 4ghz i nestanes. :)

Vrh Dno