Šta je novo?

G3258 OC vs i3-4160

I ja sam se pitao...

Zaboravite,ocigledno da pricam drugim jezikom.Nisam nikako za te sklj jeftine ploce,smatram da kupovinom bolje-skuplje ploce niko ne moze pogresiti cak i da koristi celerona u kombinaciji sa njom.

Sto? Imas u prodaji neku neispitanu? :d

Zaboravite,ocigledno da pricam drugim jezikom.Nisam nikako za te sklj jeftine ploce,smatram da kupovinom bolje-skuplje ploce niko ne moze pogresiti cak i da koristi celerona u kombinaciji sa njom.

naravno da moze pogresiti, ako baci pare na plocu a pravi budzet konfiguraciju :)

sta fali "sklj" plocama? sta one to nemaju,ili na njima ne valja, ono sto recimo tebi,ili prosecnom korisniku treba?

Zaboravite,ocigledno da pricam drugim jezikom.Nisam nikako za te sklj jeftine ploce

To je samo tvoj problem, kao sto smo pricali pre mesec - mesec i po. Zato sam ti i danas odmah napisao Opet ti sa tom pricom?

I da ponovim opet:
Brdo ljudi godinama gura H61 uz zakljucane i5 2xxx, bez problema. A evo vec dve godine se, jos manji potrosaci, H81 uz i5 4xxx. :wave:

Poslednja izmena:
Константно машиш поенту (случајно или намерно).
Дај разлог зашто је боље узети скупљу плочу и и3 уместо слабију плочу и и5.
Притом подразумевам да и та h81 плоча испуњава све захтеве онога коме је предложена.

to za sklj ploce je bilo aktuelno kad je mnogo,mnogo vise stvari bilo na njima,kad je svaki kinez lemio u podrumu,i kad su i amd i intel i nvidia uspevali da skarabudze sklj sipsete.danas toga vise NEMA,konsolidovalo se trziste,prebaceno je dosta toga na sam cpu i sto je najbitnije,ultra-agresivna trka izmedju najvecih ne ostavlja mesta za prave krseve narocito izmedju najvecih.zadnji veliki fejl su bile jeftine am3+ plojke sa krs VRM-om i porskom za OC 8xxx proceva koji klokovani povuku daleko vise nego sto taj krs vrm moze da isporuci.

o tome,kod intela,gde procevi vuku kao digitron,nema govora,radilo bi to na baterije najopustenije.

Upravo to. Valjda ce on to jednog dana shvatiti.

Ne mogu da shvatim da recimo kupim g3258 i h81m plocu.To nikako ne ide zajedno.

A ja ne mogu da shvatim da se u prodavnicama uopste kupuje bilo koji 2 thread procesor, osim G1820. :d

Ako mislis na overclock G3258, on je smesan potrosac i na 4.2Ghz pa nije "tezak" ni za H81.

Što ne bi išlo!? Ja sam imao neki G3258 viška, upario sam nekom najjeftinijom Asus pločom, i SSD. Vrhunska mašina za Skype za matorce. :D

a meni sad srce prepuce sto jedan g3258 tera skajp matorcima,nista licno njima naravno.ako se dobro secam g3258 na 1,2v (sto mu je dosta za 4,2-4,3ghz) trosi oko 60w,desetak 10w vise od stock-a,dakle moze opet na baterije,kamoli na kakav takav vrm.

Do 1.25V na H81 ploči sa gole tri faze je sasvim bezbedno za 24/7.

ja se drzim 1,2v zato sto je to neki maks za stock kuler,dodje mu difolt kad pricamo o budzetskom klokovanju.

a meni sad srce prepuce sto jedan g3258 tera skajp matorcima,nista licno njima naravno.ako se dobro secam g3258 na 1,2v (sto mu je dosta za 4,2-4,3ghz) trosi oko 60w,desetak 10w vise od stock-a,dakle moze opet na baterije,kamoli na kakav takav vrm.
Ako ti je za utehu, burazer nešto nije imao sreće sa oc-om ovog primerka. Sećam se da je izvlačio samo 4 - 4.1 stabilno, mada moguće da mu nije dovoljno forsirao napon. Sa stock kulerom, naravno.

pa to je to,zagusljivo kuciste,neklimatizovana prostorija,lose nanesena pasta na stock kuleru...nije nikakva uteha,menjaj to za g18xx i nesto para i usreci nekog. :)

Jer nisam tako u mogućnosti što bi rekao onaj sa prošlog avatara. Ovo mi je bilo najjednostavnije za spakovati kad sam bio u poseti dole. Al ajd' bar se buraz usrećio, dobio je i5 u zamenu, nije se žalio posle. :D

A sad malo glupo pitanje

Ako bi smo poredili Celeron G, Pentium G i i3 istih frekvencija (lga1150 socket) da li oni imaju isti single core odnosno iste performanse ako izostavimo prednost i3 da deli jezgra ?

da imaju, ne bi postojali celeron i pentium, vec bi bili jedno

A sad malo glupo pitanje

Ako bi smo poredili Celeron G, Pentium G i i3 istih frekvencija (lga1150 socket) da li oni imaju isti single core odnosno iste performanse ako izostavimo prednost i3 da deli jezgra ?

Da, prakticno isto.

Moze se reci da je i3 u stvari Pentium sa HT.

Kod i3 i Pentiuma je isti*, 3MB. A u odnosu na Celeron sa 2MB, razlika je zanemarljiva.

*osim nasviranih i3 modela sa 4MB

Poslednja izmena:
verovao ili ne,ogromna je razlika.stoji da bas nije reprezentativan scenarij,ali nije suludo razmisljanje da ce neko,ko i nema budzet ili se nada da apgrejduje posle ipak ne odoli i pokusa nesto novije da odigra na kompu,tu ce i kes na celeronu da ga zakolje dodatno.cak i u cs:go,ogromna je razlika.

edit: ne kazem da savetujem da se kupuje pentium (sem u specificnim scenarijima),samo kazem poredjenja radi.

Poslednja izmena:
kao sto rekoh,da ne postoji razlika,pentium ne bi ni postojao... :)

verovao ili ne,ogromna je razlika.stoji da bas nije reprezentativan scenarij,ali nije suludo razmisljanje da ce neko,ko i nema budzet ili se nada da apgrejduje posle ipak ne odoli i pokusa nesto novije da odigra na kompu,tu ce i kes na celeronu da ga zakolje dodatno.cak i u cs:go,ogromna je razlika.

edit: ne kazem da savetujem da se kupuje pentium (sem u specificnim scenarijima),samo kazem poredjenja radi.

Sve to stoji, nego pricamo teoretski jer je pitao da li su s1150 Celeron, Pentium, i3 (bez HT) na istoj frekvenciji jednaki.

Pa odatle rekoh da bi taj 1MB u praksi bio zanemarljiv.

kao sto rekoh,da ne postoji razlika,pentium ne bi ni postojao... :)

Za 300-500Mhz vise, razlika u ceni. :d

Poslednja izmena:
a ja ti iz licne prakse kazem da nije.cak i sendi pentium radi bolje (stoji,u ne bas toliko realnim scenarijima) nego haski celeron,bas zbog kesa.druga prica sto svi ti procesori odradjuju surf,filmove i muziku vise nego adekvatno i da nisu za neku ozbiljniju rabotu svakako (sem g3258 i specificne scenarije koriscenja).ako je to poenta price,onda ok,ali cisto da bi bili precizni do kraja,naravno da ima razlike.kao sto je i3 idealan za ofis suite itd,zna intel sta radi i kako da izmuze novac.

Ako cemo precizno, da li si iz licne prakse poredio s1150 Celeron i Pentium koji su na istoj frekvenciji? (znaci samo 1MB razlika, nista drugo)

Poslednja izmena:
Za 300-500Mhz vise, razlika u ceni. :d

nije samo do toga, probaj recimo igre na jednom i na drugom... nije to samo sada slucaj,oduvek je tako...

secam se ranije, celeron d recimo protiv pentium d.... ili kasnije celeroni protiv c2d... ne gleda se samo klok za klok, kazem, da su isti, celeroni ne bi ni postojali...

Nazad
Vrh Dno