Šta je novo?

G3258 OC vs i3-4160

oblakoder22

Poštovan
Učlanjen(a)
12.06.2016
Poena
54
Da li je vredi dati 35e više za i3 s obzirom da je G3258 otključan i da može ići na 4.2 ?

U svakom slučaju ne bih dizao clock bez prethodne zamene kulera za koju će mi trebati barem 25e pa ako je realno slabiji i pored OC onda mi se više isplati ići na i3. Po benchmark sajtovima je mrtva trka osim u multicore testovima. Kasnije je u planu neki čistokrvan quad kad za to bude para.

80% namena je za surf/video editing a 20% za igrice (CS:Go/WoW).

Ploča je Asus H81M-K

Poslednja izmena:
Ploca je klokerska,nema sta.Ako ode 100mhz gore,bice super.Samo nastavi da slusas savete tipa h81m ploca i i5,i7 i daleko ces dogurati sa OC.

@iSpirit81

Hoćeš reći da ploča ne može da ponese ni ne OC i5 ?

Nema klokovanja na toj ploči, koji god cpu uzeo.

Tako ću onda i uraditi. Hvala svima na brzim odgovorima :)

Pitaj savetodavce sta sada da radis sa tom plocom.One koji su ti je preporucili,po automatici,dok u njihovim potpisima imas minimum z97 i gore.Ali su prvi da preporuce h81+i5.Eto,toliko od mene.

Da li je vredi dati 35e više za i3 s obzirom da je G3258 otključan i da može ići na 4.2 ?

U svakom slučaju ne bih dizao clock bez prethodne zamene kulera za koju će mi trebati barem 25e pa ako je realno slabiji i pored OC onda mi se više isplati ići na i3. Po benchmark sajtovima je mrtva trka osim u multicore testovima. Kasnije je u planu neki čistokrvan quad kad za to bude para.

80% namena je za surf/video editing a 20% za igrice (CS:Go/WoW).

Ploča je Asus H81M-K

Video editing i 2 thread procesori nikako ne idu u istu recenicu.

Ploca je klokerska,nema sta.Ako ode 100mhz gore,bice super.Samo nastavi da slusas savete tipa h81m ploca i i5,i7 i daleko ces dogurati sa OC.
Pitaj savetodavce sta sada da radis sa tom plocom.One koji su ti je preporucili,po automatici,dok u njihovim potpisima imas minimum z97 i gore.Ali su prvi da preporuce h81+i5.Eto,toliko od mene.

Opet ti sa tom pricom?
Ne znam ko je davao savete za H81 i overclockovanje i5/i7 K. Ili si se zbunio, pomesavsi sa non K procesorima...

Poslednja izmena:
moze naravno.poenta je da nije ploca za neki OC,verovatno daje do 1,3v ali je sve preko 1,2v (sto bi trebao stock kuler sa bakarnim dnom da podnese) besmisleno na toj ploci.ako vec imas g3258 ne diraj,jedini smislen apgrejd posle ne i5,sa i3 u tvom scenariju tesko bi nesto dobio.

ako nisi jos nista uzeo,ganjaj po oglasima i5.

Deradici,da ne idem u off,idi na sta da kupim od ploca i procesora ivideces odgovore i sam.Ne pricam samo o K ili bez K procesorima.

@iSpirit81

Konfiguraciju sam sastavio sam i u trenutku kupovine je bilo pitanje da li ću uopšte imati para da sastavim nešto a kompjuter je bio neophodan. Sada kako rastu potrebe a i stvari su se malo popravile u finansijskom pogledu gledam šta dalje. Krenuo sam od procesora pa će sledeći na redu biti SSD i neko kvalitetnije napajanje.

ovaj iSpirit nikako da shvati da kada neko trazi budzet konfiguraciju za 400-500e, ne moze da se predlozi z97 i 4690k, vec najjeftinija h81 i i3 ili i5 nonK....

najlakse je predloziti najbolje, ali ako neko nece da da 100e vise, najbolje sto moze da kupi je to XXX puta predlozeno, za koje JEDINO ti kazes da ne valja... i par slepih AMD pajsera

Poslednja izmena:
Druze spirite, vec smo se uverili u tvoju strucnost, leba ti ne odmazi ljudima :)

@Oblakoder
Ako je prioritet video editing, onda i3, ako je cilj surf + igre (pogotovo te) G3258. Nista nece faliti toj ploci da joj kasnije bacis 4460 npr.

zaboravljate da,posto se svakako planira apgrejd posle,taj i3 ce da mu bleji po oglasima jer nije bas da se lome ljudi da to kupe,dok g3258 prodje za par dana sa adekvatnom cenom.najbolje bi bilo da,ako ikako mozes,se odmah sad ispruzis za 44x0 pa po ceni da ga lovis koji dan po oglasima,i izbegnes tu boraniju u kompletu.

@umart

Za koliko se može naći polovan 44x0 kada se naleti u oglasima ?

Kod mađara je najniža 160 ako se ne varam ali je on nov.

Био овде на форуму за 120 пре неколико дана.

jeste da nije striktno procena,a procene su najstrozije zabranjene na forumu,ali da se ne kockam - 70 posto od najnize cene koju nadjes za nov je neka maks cena za relativno nov ali koriscen,sa garancijom.to je u ovom slucaju i realan scenarij jer je taj cpu dosta trazen i ne zadrzava se po oglasima.sad,odavno je na trzistu,mozda nalete i primerci bez ili sa isteklim garancijama (verovatnije pogubljenim),bez kulera itd.u svakom slucaju,ja se ne secam da sam ga ispod tih 70 posto nesto gledao...

imas jedan kompletic na kp-com,pitaj ga da ti proda samo cpu.

Onda u tom slučaju mogu da sačekam i i5, i dalje je u okviru budžeta.

Poslednja izmena:
da ne ispadne da reklamiram,decko ima lepe ocene,lepe i cene i iz bg-a je pa je licno preuzimanje-test verovatno moguce.idealna prilika da se nesto polovno kupi,koju ja ne bih propustio.najcesce se akas sa nekim preko posta i slanja,te ima pa nema,rezervisano itd.

+1
Само овако, лично преузимање и тест, кад се узима половно.

nije da se osecam prozvanim,ali nemeres da izjednacavas mene (koji npr imam haj od toga sto sam do kraja iscedio zakljucanog sendisu i stavio mu 2400mhz memaru) i nekog ko hoce samo da upali i da to radi.jos cekamo nekog da nam kaze da mu je roknuo 44x0/h81 komplet,eno decko na servisnom podforumu posle grmljavine se zali na HDMI port,pa nije ni tu iskljuceno da je do nekog podesavanja,redosleda paljenja stvari,gremlina itd.a sumnjam da i najskuplja 1150 ploca ima zastitu od grmljavine i da bi bilo nesto razlicito.

narocito je na forumu jedno vreme bilo popularno da se preporucuju h97 plojke zbog broadwell apgrejda,pa smo videli kako se to zavrsilo.

Umart,nisam nikoga prozivao,u principu.
H81 i i5 su dobra kombinacija da imas taj komplet,igras igrice,surfujes i sve ostalo ali bez OC.
Lepo to radi,ali kada se odlucis kasnije da se malko poigras sa klokovanjem,sta onda ?

Erice,nemoj da uletis sa tvojim drugim nalogom,cisto da napomenem.
Uzgred,nisam strucan,samo pratim forum i ono sto se pise po temama.
Imali smo ovde skoro primera oko poznavanja kucista i na kraju se ispostavilo da ga covek nije ni imao a prica sve i svasta.

Poslednja izmena:
Ko kupuje non K procesor, u startu ne planira overclock. ;)

Управо тако, они који то купују нити планирају нити знају да клокују.
Милсим, који то ентузијаста не зна себи да склопи конфигурацију..?

Nazad
Vrh Dno