Šta je novo?

G1.Assassin Overclock Pomoć

• Začetnik teme Začetnik teme Barut
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za pocetak, koji kuler imas za CPU?

original kuler od i7 procesora, ali se nezagrejava previse jer mi je kuciste Coolmaster HAF-X pa ima dosta ventilatora.

Brutalne komponente a mujne cooler pa sine to ne ide nikako 😀

ako nema neki brutalan SLI ili CF onda je bacio 600 700e u vazduh 🙂

Sa box kulerom trebalo bi da procesor mozes poterati do nekih 3.6ghz a da naponi i temperature ne budu prevelike, za veci OC ti treba dobar kuler i varijanta sa push and pull ventilatorima jer kada se ukljuci HT na tom procesoru on overklokovan se greje ko furuna.Postavi za pocetak napon na 1.2v za cpu i probaj da postavish procesor na 200 x 16 (ovo prvo bclk ovo drugo mnozilac) napon za memoriju stavi na 1.65v, i mnozilac na 2:8 odnosno da ti memorija radi na 1600(predpostavljam da je na toliko deklarisana) i vqpi napon postavi na 1.3 i vrednost za isti na 3200mhz ( ovo ti je NB u prevodu) tako kreni i butuj prv😵dradi testove vidi koliko ti se greje procesor i onda vidi dal imas prostora da stavish mnozilac na 18 odnosno poteras procesor na 3.6ghz.Takodje prilikom testiranja proveri dal ti memorija moze raditi na manje od 1.65v ( ovde gledaj da ti razlika napona za qpi i memoriju bude u granicama izmedju 0.3 i 0.5v ( naprimer memorija 1.65v qpi na 1.3v razlika je 0.35v))i dal mozes ici na manju voltazu za qpi napon takodje.Kada nabavish bolji kuler onda mozes i NB klokovati kao i sam procesor.Preporuka za kuler ti je megahalems, a ventilatore uzmi isto neke bolje.Ako budes imao dobar primerak procesora a kuciste ti bude provetreno i ambijentalna temperatura na preko 26C nadam se da ces moci da ga poteras da ti radi na 4.2Ghz sa HT ukljucenim.Ja generalno ne linxujem vec probam wprime1024 i Vantage i u odnosu na te testove vrlo male korekcije mi trebaju za napone sto u realnom radu ispravljam eventualno, ali mozes koristiti i linx za testiranje stabilnosti.Pokusaj sa ovim setovanjima pa nam javi utiske i eventulano probleme na koje naidjes prilikom podesavanja....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno