Šta je novo?

G.skill|Corsair|G.E.I.L

d0minat0r

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2006
Poena
815
1. G.Skill 1024MB (2x512MB Kit) DDR2-667 PC2-5300U ... oko 165

2. Corsair Twin2X 2X512MB, PC533, CL4, KIT.. 160

3. G.E.I.L 2X512MB, CL4, PC533, KIT .... oko 160
sta od ova tri ili mozda nesto trece u tom cenovnom rangu
ali mislim da za te pare nema bolje od Gskill-a ali ipak da proverim

Nijednu od te tri, to ne da je skupo nego je bas dranje, gde si nasao te cene?
Ovaj gskill i geil su value memorije, a corsa je pregazilo vreme.
Ako vec hoces da das ~160e za mem onda treba naci memoriju sa micron cipovima, mozda ce trebati da das jos 10-20e ali si bar siguran da si uzeo vrhunski ram.
:wave:

Gde mislis da uzmes ram, ako je preko juri cell-a ili team najvise nude za novac, ako juris ovde, onda je malo teze ali cimaj na PM neko mozda hoce da proda npr Cruciale.

Samo sto cellshock nema od 512mb, TeamXtreme i crucial ballistix sigurno imaju microne, a kod ostalih zavisi od serija i konkretnih modula.

ma ono gore mi je ponudio djolez a ja inace nemam uslova za kupovinu u inostranstvu jedino preko nekog jedino ovde u zemlji a moze jedan modul od 1GB samo da je do 180e

ma pusti totoalno sam sad zbunjen jedan kaze ovo jedan ono u opste neznam di da pucam
sad na jednu stranu Curical nadrugu corsair pa na trecu kingston pa ce mo da vidimo

sta mislite o ovim
Kingston
1GB (2x512) 900MHz DDR2 HyperX

Nikako cena ne opravdava performanse,na njima se nalaze elpidini cipovi,a za dosta manje para može da se pazari kingston 533MHz(na kojima se nalaze identični čipovi)koje bih i ja kupio i bio miran.Tvoje da nađes tu memoriju i milina.Trenutno izbor memorije sa micronovim čiovima je ograničen malim brojem modela sa velikom cenom.Moj savet ti je uzmi kingston 533MHz na kojima pise elpida i kraj priče,ustedeo si novac i u uzeo memoriju koja opravdava ulozenu investciju.pozdrav:wave:

Da li je moguce da DIMM 1GB DDR2/533MHz Kingston ValueRAM, 240-pin, PC2-4200, CL4 kosta 130 evra a ista ta, cak i brza (667) samo CL5 kosta 117 evra? Odnosno, da li je ova sto ima CL4 zaista toliko mnogo brza (iako je fabricki sporija) ? Citao sam ovde da je neko jednom rekao da se nikako ne uzimaju memorije iznad CL4.

posto se spominje moje ime,meni je on na moje pitanje- kakva treba memorija da bude- poslao ovo :
subzero r1 je napisao(la):
ma sve je jedno samo da budu te marke i cena oko 160e
E sad, ja sam gledao da ga izadje sve sa mojom ugradnjom (10-ak eura) oko 160 e,niti sam obracao paznju na cipove,latencije,itd.Problem je u tome sto decko ne zna sta hoce.

Ne razumem zasto dajes tako uzasno mnogo para za memoriju. Kakve tacno ambicije imas? Ljudi su ti gore rekli da je ono sto si prvo pitao JAKO SKUPO a ti sada hoces jos skuplje. Ne razumem.

Ne razumem zasto dajes tako uzasno mnogo para za memoriju. Kakve tacno ambicije imas? Ljudi su ti gore rekli da je ono sto si prvo pitao JAKO SKUPO a ti sada hoces jos skuplje. Ne razumem.

Nisi najbolje razumeo, rekli smo da su one tri memorije za koje je pitao, jako skupe za ono sto nude a ne da se ne isplati dati 160e za memoriju, to je vec stvar izbora, mogucnosti i potreba.
Ali se slazem sa tobom da je prvo trebalo da kaze nameru/ambicije, pa onda mozemo malo bolje da pomognemo.

:wave:

naravno da ih necu drzati na defaltu 😀
evo ovih dana sa mislim stacu tacno pa ce mo opet malo da prozborimo
video sa neke curuical ali nisu balistix i idu na 1066 bez problema cito u digitalu jos odavno ali mi sad palo napamet

Nazad
Vrh Dno