Šta je novo?

FX8350 tiho umreo?

Mislim da nije fer i korektno da spominjete čoveka od koga ste nabavili te procesore bez garancije, bez obzira što niste spomenuli nick ali naselje i adresu jeste. Jer bili ste dobro upoznati da kupujete stvar dosta jeftinije ali bez garancije i tome ste sami krivi i preuzeli odgovornost na sebe. E sad, ja sam brdo Tray procesora provukao kroz ruke i nisu ništa manje bili kvalitetnijih od Box varijante cakum pakum upakovanih. Hmm, vidim imaš Asus ploču daj Bože da nisam u pravu ali ovo mi pomalo smrdi na ovu temu gde nisam dovršio šta je do kraja bilo, uglavnom drugaru čuvena Sabertooth P67 spalila dva komada i7-2600 i moj i3-2100 :zgran: a mislim da je i više komada kod Gigatrona i Direkt Linka kao uvoznika, jer kako bi ispitali ploču i skontali da ubija procesore dok ne ubodu neki, a dok je radila sve normalno čak pre nego što je drugi pustio dušu prošlo nekih 2 mesecai sve radi pali ko zmaj. Agonija je završena zamenom ploče za Gigabyte. Sva sreća da su svi spaljeni procesori bili u garantnom roku pa smo dobili druge inače bilo bi po ušima. Tako da druže ne znam koliko ti je siguran taj Phenom u toj ploči, sad će me mnogi progutati ali ja kad sam to video da taj Asus tako sam od sebe ubija procesore nekako izbegavam njihove ploče, jer za mene je to ozbiljan promašaj!!!

Mislim da nije fer i korektno da spominjete čoveka od koga ste nabavili te procesore bez garancije, bez obzira što niste spomenuli nick ali naselje i adresu jeste. Jer bili ste dobro upoznati da kupujete stvar dosta jeftinije ali bez garancije i tome ste sami krivi i preuzeli odgovornost na sebe. E sad, ja sam brdo Tray procesora provukao kroz ruke i nisu ništa manje bili kvalitetnijih od Box varijante cakum pakum upakovanih. Hmm, vidim imaš Asus ploču daj Bože da nisam u pravu ali ovo mi pomalo smrdi na ovu temu gde nisam dovršio šta je do kraja bilo, uglavnom drugaru čuvena Sabertooth P67 spalila dva komada i7-2600 i moj i3-2100 :zgran: a mislim da je i više komada kod Gigatrona i Direkt Linka kao uvoznika, jer kako bi ispitali ploču i skontali da ubija procesore dok ne ubodu neki, a dok je radila sve normalno čak pre nego što je drugi pustio dušu prošlo nekih 2 mesecai sve radi pali ko zmaj. Agonija je završena zamenom ploče za Gigabyte. Sva sreća da su svi spaljeni procesori bili u garantnom roku pa smo dobili druge inače bilo bi po ušima. Tako da druže ne znam koliko ti je siguran taj Phenom u toj ploči, sad će me mnogi progutati ali ja kad sam to video da taj Asus tako sam od sebe ubija procesore nekako izbegavam njihove ploče, jer za mene je to ozbiljan promašaj!!!

Niko ni za šta nije optužio čoveka od koga je kupljen procesor.
Radio je besprekorno preko godinu dana.
Crkao je iz nepoznatog razloga. Da li je od početka bio faličan ili je otišao radi nečeg drugog, ne znam ni sad.
E sad, da ploča sa procesorom radi preko godinu dana i na kraju ga ubije nikako mi se ne uklapa.

Niko ni za šta nije optužio čoveka od koga je kupljen procesor.
Radio je besprekorno preko godinu dana.
Crkao je iz nepoznatog razloga. Da li je od početka bio faličan ili je otišao radi nečeg drugog, ne znam ni sad.
E sad, da ploča sa procesorom radi preko godinu dana i na kraju ga ubije nikako mi se ne uklapa.

potpuno se slazem, decka sam upoznao nekoliko puta, jako posten, fer i korektan, saradjivali smo 10ak puta cak...samo htedoh da znam da li je i moj isti batch :)

Ne kažem da ste ga optužili, ali dovoljno što ste pominjali ko je u pitanju i dali mu pomalo anti reklamu... no nebitno je sad. Čudo se zaista desilo, e sad bilo bi zaista dobro da je proca pustio dušu sam od sebe i da je ostalo sve ok. Samo kad se setim ovog mog drugara šta je sve pretrpeo i ja to sve video, ništa me više ne može iznenaditi ;)

samo polovno sa garancijom. i ako je donela tetka iz nemačke opet tražiš garanciju, tetka može i da vrati u nemačku.

Ma sve je to lepo ali propuštate onaj bitan deo priče a to je ubadanje usb-a u konektor , prema zakonima fizike u slučaju kratkog spoja struja kratk0og spoja teži beskonačnom i napon raste sve dok se ne pojavi slaba tačka i prekine kolo . U ovom slučaju ploča i napajanje su preživele i verovatno je napajanje u tim trenucima upalilo zaštitu ali je procesor pretrpeo naponski udar i crkao . U slučaju da je cela serija falična pa zar ne bi net bio pun tekstova o crkavanju iste .

da li onda taj scenario pokriven garancijom? ako jeste neka tetka vrati procesor u nemačku i zameni ga. nije ga tamo ispekla u rerni kao kolačić i donela ovde, već je morala negde da ga nabavi. gde god da je nabavila daju garanciju, osim ako nije krala.

Da dodam moj slucaj od pre par meseci.
FX 8150 star oko godinu dana kupljen u altiju. Crkao tokom prime95 testa dok je bio undervoltovan i downclock-ovan (testirao sam najnize voltaze).
Hladjenje Seidon 240. Masina je usla u stand by (zaboravio da ugasim tupavi power menadzment u windozi) i vise nije htela da se ukljuci.
Povremeno bih uspeo da ukljucim masinu i u bios-u bi sve radilo ali kad krene da podize OS skuca se.
Probao sam ga i na nekoj gigabyte ploci i tamo se uvek podizala masina ali isti simptomi prilikom podizanja OS-a.
U alti-ju su ga zamenili za 8350 i evo vec mesecima radi bez prestanka (mining dok ne koristim racunar) i bez ikakvih problema.
Ploca je Asus M5A99X EVO.

Meni je bilo cudno da crkne procesor posto tako nesto nisam video pa ima jedno 10 godina (Cyrix 6x86 od miloste prozvan ringla :) ).
U Alti-ju su se isto tako cudili ali su bez problema (posle obaveznih 20 i kusur dana cekanja) ispostovali garanciju.

Ako je i bilo praznjenja statickog elektriciteta sa fleske krivac za crkavanje Cpu-a je ploca posto njena zastita je trebala da pravovremeno odreaguje, kao sto kazu neki daj boze da ti pozivi taj fenom jer po meni ploca ima neki feler a moze biti da je problem samo u usb konektoru koji je pri ubadanju prespojio negde masu a to da se desilo crkavanje komponenti trebalo je da spreci napajanje koje je trebalo da se momentalno ugasi...

Poslednja izmena:
Znam da je proslo dosta, ali da se nadovezem:

Definitivno je ploca problem, nije prvi put da Asus "zakaze" sa svojim zastitama.

Procesor stavi u zamrzivac, dan-dva - pa ga probaj ponovo.

Ne kosta te nista, a istina je da moze da se ozivi. Na koliko dugo to ne znam, ali sta te kosta da probas? :)

RIP

Da si rekao da stavi u pirinač pa da poverujem da će doći kinezi tokom noći i opraviti ga. Ali nisam još čuo da su nekome eskimi popravili komp.

Btw ajde reci nam šta se to fizički ili hemijski događa sa procesorom u zamrzivaču pa će oživeti ili je u pitanju neka vudu magija?

jes da nije procesor, ali sam jednom sa HDD-om nekim crknutim, poslushao savet taj i spasao podatke.
Chim je kretao da se zagreva, odma je stajao sa radom, pa je morao nekoliko puta da radi deep freez :D
koja li je hemijsko fizichka reakcija u pitanju bila, ne znam, ali neshto tu ima.
a da, nije bio frizider vec zamrzivach :D

Cim mora da se zamrzava da bi proradio, posebno hard disk, znaci da postoji negde neka prepreka koja oenmogucava rad. Hladjenjem se materijal skuplja i dovodi da hard nesmetano radi i prolazi ispod ili pored te prepreke, i cim se ugreje dovoljno opet dolazi u kontakt i nece dalje :D A konkretno za procesor ne znam koja bi bila veza. Eventualno da ako ima cak i mikroskopska pukotina u cipu koja sprecava sprovodjenje signala i da se ona skupi na niskim temperaturama i da kad dodje do znatnijeg zagrevanja opet prekine protok signala. A psto zamrzivac ne moze da ide ispod -120K, onda nema govora o superprovodljivosti, iako postoje viskotemperaturni superprovodnici, ali se oni ne koriste u prizvodnji cipova. To je moja teorija potkrepljena sa 4 godine proucavanja fizike i nuklearne fizike :D

Baš se frljaš sa tim kelvinima. Otišao si previše u minus. :D

Izvinjavam se na lapsusu. Hteo sam reci -120C :D Posle tertane ruke odbijaju da poslusaju komandu :)

Da si rekao da stavi u pirinač pa da poverujem da će doći kinezi tokom noći i opraviti ga. Ali nisam još čuo da su nekome eskimi popravili komp.

Btw ajde reci nam šta se to fizički ili hemijski događa sa procesorom u zamrzivaču pa će oživeti ili je u pitanju neka vudu magija?
Stvarno ne znam šta se fizićki ili hemijski događa u procesoru u z7amrzivači8 i da li će ga to oživeti. Procesor je umreo i ja ga tako doživljavam, ali nada umire poslednja.

Nazad
Vrh Dno