Šta je novo?

FX8350 tiho umreo?

prognanik

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2008
Poena
309
Nikad nije klokovan, nikad pregrejan. Radio na temperaturama ispod 40 stepeni.
Hlađen sa CM V8.
Tokom dve godine rada nikad se nije resetovao niti pokazao bilo kakvu nepravilnost.
Kompjuter se samo ugasio, bez upozorenja, prilikom nekog jednostavnog rada. ( u momentu ubacivanja USB fleške)
Ponovno uključivanje, na ploči svetle led diodice (između ostalih i dijagnostička crvena za procesor svetli) vrte se kuleri i to je sve. Ne reaguje na reset dugme i power dugme.
Proban na dve druge ploče. Jedina razlika je što ih možeš isključiti na power dugme.
Sve tri ploče (jedna apsolutno nova) rade sa drugim procesorima.
Isključio bih nepravilnost ostalih komponenti i neusaglašenost, jer je procesor sa njima radio 2 godine, i sa drugim procesorom rade. Napajanje je Corsair 750W, ali je za svaki slučaj isprobano i sa drugim ispravnim napajanjima.
Već sam ga prežalio, ali me interesuje da li imate neku teoriju šta se desilo? I da li ima neke nade, pošto dve ploče reaguju na power dugme.

Nisam primetio. Fleški nije ništa. Nastavio da je koristim ubadajući je u isti konektor - prednji na kućištu.
Ista fleška, ista ploča, isti konektor, samo drugi procesor.

Poslednja izmena:
Nisam primetio. Fleški nije ništa. Nastavio da je koristim ubadajući je u isti konektor - prednji na kućištu.
Ista fleška, ista ploča, isti konektor, samo drugi procesor.

pa .... cek ... ti imas garanciju na taj CPU ? mislim nije on toliko star da mu je istekla garancija.

pa .... cek ... ti imas garanciju na taj CPU ? mislim nije on toliko star da mu je istekla garancija.

Nemam, kupljen od jednog člana foruma pre dve godine, tray **pakovanje**.
Kako i gde ih je nabavio ne znam, kaže iz inostranstva. Tek su se bili pojavili u prodaji kod nas, a ovaj je bio oko 30 procenata jevtiniji.

Ufff, druze moje saucesce :( ... Stvarno steta da crkne takav procesor...

Slava mu !!!
Još jedan nauk da kupujemo u domaćim radnjama sa garancijom, mada te je služio 2 god, nije ni to malo...

Cekaj, nema 2 godine od kako su izasli Vishera procesori, koliko se secam pojavili su se krajem 2012-te? No, to ne menja nista, prvi put cujem da procesor crkne na takav nacin, bukvalno sam od sebe. Steta, izgleda da si pogodio jedan od milion primeraka.. Ili mozda nisi, videcemo sta ce se desavati sa nasim Vishera procesorima u buducnosti...

Vrlo moguce da ga je ubio staticki elektricitet sa usb-a ....proveri da li ti je dobro uzemljenje...Procesori retko crkavaju sami od sebe...Pre ce da crkne napojna jedinica za processor na ploci I da povuce sa sobom procesor nego sam processor....Proveri I plocu a preporucio bih ti I da je zamenis posto moguce I ona da je uzrok crkavanju procesora...Ako elektroliti na ploci odu processor ne dobija ispeglan napon I moze da crkne...

Kazi od kog si uzeo jer sam i ja isto taj iz nemacke nov tray uzeo za 120e bese. Da nismo od istog. Mada je moj i klokovan na 4.6 vodeno hladjen itd i jos radi.

Nema tu pravila,jednostavno odu ili rade 10 godina.
Imao sam jedan Barton 2800+ podizao ga na 2500mhz
sa naponom od 2.2v radio godinama i radi jos danas.
Jednostavno ubo si primerak sa skrivenom manom.

Kazi od kog si uzeo jer sam i ja isto taj iz nemacke nov tray uzeo za 120e bese. Da nismo od istog. Mada je moj i klokovan na 4.6 vodeno hladjen itd i jos radi.

Ne sećam se nika, stanuje u Humskoj, kod stadiona. Priča je bila da mu je donela keva nekoliko komada iz Nemačke.
Pretpostavljao sam da ne može da izađe na dobro, čim je Partizan u blizini.

Poslednja izmena:
Cekaj, nema 2 godine od kako su izasli Vishera procesori, koliko se secam pojavili su se krajem 2012-te? No, to ne menja nista, prvi put cujem da procesor crkne na takav nacin, bukvalno sam od sebe. Steta, izgleda da si pogodio jedan od milion primeraka.. Ili mozda nisi, videcemo sta ce se desavati sa nasim Vishera procesorima u buducnosti...

Moguće da vreme kupovine nije tačno. Uglavnom to je bilo kad su se tek počeli pojavljivati u ponekoj radnji kod nas.

Ja sam medju prvima nabavio primerak, kontigent iz altija, novembar 2012....moguce je da je dosao spolja koji mesec ranije al to je u principu to.

Vrlo moguce da ga je ubio staticki elektricitet sa usb-a ....proveri da li ti je dobro uzemljenje...Procesori retko crkavaju sami od sebe...Pre ce da crkne napojna jedinica za processor na ploci I da povuce sa sobom procesor nego sam processor....Proveri I plocu a preporucio bih ti I da je zamenis posto moguce I ona da je uzrok crkavanju procesora...Ako elektroliti na ploci odu processor ne dobija ispeglan napon I moze da crkne...

Ploča je Asusova Formula V. Posle crkavanja Višere stavio sam Phenoma II 965 i radi bez problema.
Pošto više nemam FX, verovatno će na tender, a meni će biti dovoljnja i neka sa 970 čipsetom. Ne bih išao na 790/890 čipset, radi podrške za procesore. Možda jednog lepog dana opet nabavim neku Višeru.

Ja sam medju prvima nabavio primerak, kontigent iz altija, novembar 2012....moguce je da je dosao spolja koji mesec ranije al to je u principu to.

U redu je to šta kažeš. Lupio sam vreme odokativno. Očigledno mi se taj period otegao kao gladna godina.

Poslednja izmena:
Ne sećam se nika, stanuje u Humskoj, kod stadiona. Priča je bila da mu je donela keva nekoliko komada iz Nemačke.
Pretpostavljao sam da ne može da izađe na dobro, čim je Partizan u blizini.

Znam od koga si uzeo i ja sam od istog decka, jako prijatan fer i korektan i ima jako lepo veliko kuce. Bejahu glanc novi sijali nadam se da je to bio izdvojen slucaj.

Mislim da ovde nije bitno ko je prodavac, sigurno je da on nije nista kriv. Nacin na koji je on dosao do tih procesora je nebitan, sigurno ih nije sastavljao sam u garazi. Ovde mozemo samo izvuci pouku da nikada ne treba kupovati komponente (nove ili polovne) koje nemaju validnu pisanu garanciju. Nazalost, mnogi zbog 10-15% razlike u ceni, zalete se misleci da na taj nacin prave ustedu, zaboravljajuci onu staru 'ko ne plati na mostu, platice na cupriji'...

uh,lose vesti,jer sam i ja uzeo 8350 preko domaceg sajta za polovnu robu,s' tim da je ovom prodavcu bila prica da ga je dobio na nagradnoj igri velikog domaceg pc autleta,pa navodno nije dosao uz ikakvu garanciju...sto je jel itekako sumnjivo,ali je cena bila jako,jako povoljna (koji dinar preko 100e,tad ih nije bilo ni ispod 170-180e) pa sam rizikovao,i da kucnem u drvo za sad radi kao sat.moje iskustvo sa amd-vima je jako dobro,inteli su mi crkavali (ako me secanje sluzi jedan dual kor e serije i nesto matoro,p4 pre mnogo,mnogo vremena) a amd nikad,bilo je i iskrivljenih pinova,i crknutih maticnih i uvek je sve sljakalo.

nadam se da nam nisu pouvaljali najgori batch,ali sve mi nekako ide da je upravo to slucaj...

Poslednja izmena od urednika:
uh,lose vesti,jer sam i ja uzeo 8350 preko domaceg sajta za polovnu robu,s' tim da je ovom prodavcu bila prica da ga je dobio na nagradnoj igri velikog domaceg pc autleta,pa navodno nije dosao uz ikakvu garanciju...sto je jel itekako sumnjivo,ali je cena bila jako,jako povoljna (koji dinar preko 100e,tad ih nije bilo ni ispod 170-180e) pa sam rizikovao,i da kucnem u drvo za sad radi kao sat.moje iskustvo sa amd-vima je jako dobro,inteli su mi crkavali (ako me secanje sluzi jedan dual kor e serije i nesto matoro,p4 pre mnogo,mnogo vremena) a amd nikad,bilo je i iskrivljenih pinova,i crknutih maticnih i uvek je sve sljakalo.

nadam se da nam nisu pouvaljali najgori batch,ali sve mi nekako ide da je upravo to slucaj...

edit: da,ovaj prodavac od koga sam ja uzeo nije iz bgd-a,ojvodina je bila koliko se secam,b topola,ili tako nesto.

Izgleda da je moj slučaj izazvao izvesnu dozu zabrinutosti kod određenog broja članova.
Ne mora ništa da znači, ali nisam imao sličan slučaj ili čuo da je nekome tako umro procesor iz čista mira, hladan i neopterećen.
Ajde da je u nekoj igrici, testu, teškom radu, sa lošim kulerom, nekako bih lakše prihvatio.
Kad vratim film u nazad, malo mi je čudno da se pojavila prilična količina procesora **na crno** u vreme kad ih ni prodavnice kompjuterske opreme nisu imale.
Nije ga ploča ubila, ispitao sam je. Koristim je i dalje, sad na Phenomu.
Nadam se da će ovo ostati izolovan slučaj, ku*rata sreća ili šta već.
Negde sam čuo da držanje procesora u zamrzivaču može da ga povrati u život.
Ništa me ne košta da probam, kad budem imao vremena i volje.

RIP

neko kaze zamrzivac,neko fen za kosu,neko stavlja i u rernu/mikrotalasnu...jedino sto sam ja video (i to na netu,nikad uzivo) da je uspelo je fen za kosu,citao clanak na nekom sajtu da je uspeo da osposobi grafu od laptopa grejuci je fenom za kosu.ja nikad nisam bio te srece,kad nesto rikne sta god mu radio mrtvo je zanavek.jedino me maxtor hdd-ovi ispostuju kad krenu da kliktaju puste me da svucem podatke sa njih i onda umru skroz kroz dan dva.

Stvarno steta, prosto neverovatno... Kada si ga izvadio iz ploce jel bilo na procesoru nekih tragova paljevine i sl.?

RIP :(
Samo nemoj da zavrsi na limundu kao "neispitan, kao nov" :D

Izvinjavam se, uopste mi nije namera da vredjam vec da se nasalim. :)

Mislim da se CuBe-O@ lose izrazio, al znas ono, ode kod drugara, pa drugar proba, pa da nekom drugom...... ;) Salu na stranu, stvarno ti je zapao jedan u milion... :smash:

Baksuz :p

Vrh Dno