Šta je novo?

FX6300 +gtx 560ti

lanciay

Cenjen
Učlanjen(a)
07.11.2013
Poena
151
Pozdrav...
Imam problem...dok sam ima amd x4 640 i gtx 560ti igre su klincu radile na medium i low podesavanjima, igre tipa World of Tanks, Farming Simulator 15, Moto gp 14, RIDE itd...e sada od kada sam ubacio tj ubacili fx6300 black edition procesor igre nemogu cak ni na low...FS 15 na low secka, World of tank na low podesavanjima ima jedva 20fps..ako moze neka pomoc bio bih zahvalan...

Hvala unapred...
Screenshot_4.png

prvo pregledaj temperature u igrama - pogledaj u amd OverDrive-u dal' slucajno ne ides do termalne margine i dal' trotluje procesor (sam obara takt i napon da se ne bi pregrejavao).ako je do toga,pregledaj kako je montiran kuler (tutorijale imas na forumu) i ostavi stranicu kucista otvorenu da eliminises da se pregrejava celo kuciste.

ako nije do toga,sledeca stvar je proveriti kako je podesen sam win.odes u power options i najcesce je dovoljno da se promeni power profil na - High performance.opet otvoris amd ovedrive i proveris dal' procesor razvija pun takt pod opterecenjem.

nije zgoreg skinuti i Display Driver Uninstaller i zadnje drajvere koje podrzava tvoja karta i sistem.onda pokrenes DDU (skraceno za Display Driver Uninstaller) poslusas ga da restartuje acunar i udje u sejf mod,odaberes Nvidia i kliknes na clean and restart.po butovanju u sistem stavis fresko te drajvere koje si skinuo i pokusas opet da vidis dal' je bilo pomaka.

ako ovo ne pomogne,napisi sta si sve odradio i kako pa da vidimo dalje.

E da.. da li moze link od tog Amd OverDrive?
Ok, hvala puno...

Poslednja izmena:
Ako koristis win7 i pri tom drzis iskljuceno automatsko updateovanje, onda sam prilicno siguran da je do toga, ako je tako onda pusti da se odrade svi updateovi do najsvezijih i dobices veliki skok u performansama sa FX cpu-ima, iz licnog iskustva govorim...

Poslednja izmena:
Da bas Windows 7 update donosi frejmove u igricama ;) igrice bukvalno lete kada se odradi , dobiju se super frejmovi pa ne znas sta ces da radis sa frejmovima ma koji procesor imao!

Ne znas sta pricas ocigledno, ja sam se na svom kompu licno uverio, nece da leti ali ce da radi kako bi trebalo da radi a u pojedinim naslovima je i bilo dvostrukog skoka u fps-ovima, bez preterivanja...

Nisi imao drajver za APU za graficku , windows update ti je povukao najnovji nista cudno , sada ti koristi obe graficke i integrusu i tvoju! Microsoft gleda da se resi Windows 7 bas ce da salju update-ove za frejmove preko windows update-a to prvi put cujem!

Informisi se malo bolje, nije rec o grafici, sta ce win da mi trazi drajvere za 290X grafiku, rec je o optimizaciji za procesore... Nebitno, citaj malo po netu naci ces...

thread hopping je stvarno problem kod sedmice sa fx-evima,ali ne i u WoW-u,narocito da igra bude neigriva zbog toga.ne skakati sa zakljuccima,prvo taj neki osnovni trablsut pa dalje.

Naravno, ovo je bio samo predlog na osnovu licnog iskustva...

Nazad
Vrh Dno