Šta je novo?

Fx5900xt

• Začetnik teme Začetnik teme connta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
C

connta

Guest
Zivo me interesuje zasto je rubrika "Mali oglasi" prepuna ponuda polovnih, skoro kupljenih FX5900XT kartica... nekako sticem utisak da su kartice zasnovane na ovom chipu mnogo losije od cele galame koja se digla za njima...

ljudi koji ih kupe kao da odma gledaju kako da ih se otarase... jel izvalio jos neko...

e da naravno poenta je da sam i sam zainteresovan da uzmem ovu karticu pa me zato interesuje sta se desava...

pa zalete se ljudi i skontaju tek kad kupe karticu da XT kod nVidie ne znaci isto sto i kod ATi-ja!!!

He! Jedno je 3D Mark 2003, a drugo je FarCry. 😀😀

A sta kao FarCry ne radi na FX5900? Jel ti seckalo ili ti je bila losa slika? Za FC je uslov svih uslova 1 GB RAM-a, a ne ATi ili nVidia.

Fx 5900xt je trenutno ubedljivo najbolja kupovina.Sa cenom je izmedju R9600pro i R9600xt a za obe je babaroga.
Sledeca karta koja je bolji izbor za igrace je R9800pro sa cenom skoro 50% vecom od nje.A sto se tice Far Cry, ta igra lepse izgleda na Fx5900xt nego na 9800pro

Kao i NFS-U. Iako igram samo ponekad Generale i tu se FX5900 pokazao kao prava stvar. Sada igram u 1280x1024 (high naravno 🙂 ) sa AF na max. AF dramaticno poboljsava feeling kod takvih igara. AA ne volim, jer volim da slika bude *******o ostra (ni u Win-u na TFT-u ne ukljucujem ClearType)

Ha! Al ste se primili. Prevideli ste 2 smajlija, a i bilo je malo dosadno. Dovoljno je bilo samo malo podbosti one koji su je kupili ili je prodaju. 😀

simpson H je napisao(la):
Fx 5900xt je trenutno ubedljivo najbolja kupovina.Sa cenom je izmedju R9600pro i R9600xt a za obe je babaroga.
Sledeca karta koja je bolji izbor za igrace je R9800pro sa cenom skoro 50% vecom od nje.A sto se tice Far Cry, ta igra lepse izgleda na Fx5900xt nego na 9800pro
KO izgleda ljepse 5900XT od 9800Pro?
😀 😀 ne zasmiavam se zivotati,mada sto znam svako ima svoj ukus... 😉
Da naglasim vidio sam kako izgledaju igre na jednoj i na drugoj masini tako da :banana: 9800pro je zakon(po meni) :eyebrows:

notax je napisao(la):
Ha! Al ste se primili. Prevideli ste 2 smajlija, a i bilo je malo dosadno. Dovoljno je bilo samo malo podbosti one koji su je kupili ili je prodaju. 😀
****** glavni si baja, sta da ti kazem 😉

dobro, opet smo poceli nvidia vs ati sto je jednom recju GLUPAVO pogotovo sto se i jedna i druga strana vode iskljucivo onim sto im je odredjena firma marketingom ubacila u glavu...

imam ortaka koji je uzeo ATI na kojem mu ne rade Generali, Prince of persia (koji je kao optimizovan bese za ATI), SpellForce, Sacred... i sta sve ne ali znate sta on ima da kaze na sve to... "ATI je full hardverska kartica"... aman covece... :smash: e vidite pre nego je kupio tog 9600PRO imao je GF2MX koji je radio losije al' je bar uvek radio... a u stanju je da se pobije da je ati bolji od nvidie... strahota...

trenutno nvidia je bolji izbor okreni obrni... i dok je tako ja cu je kupovati...

sada niko mi nije odgovorio na pitanje, ako je zaista FX5900XT toliko dobar koji ga ***** ljudi prodaju po principu "dok se nije slegla prasina"... neznam za vas al za mene 150E nije malo i ako vec kupujem tako neso onda bih bar da budem siguran sta uzimam...

Na mom Radeonu 9000 i Generali i Prince of Persia 4 rade fantasticno... pa sad ja ne znam ko tu koga zeza, al to sto tvoj ortak verovatno ima AMD-a :d i Win98 (mali flame 🙂 ) to je njegov problem...

Obzirom koliko se kupuju, malo ih je na oglasima. A kupuju se dosta.
Ako se 5 ljudi "premislja", a i to je sumnjivo obzirom da za jednog od "nejasnih" znam razlog, a nije taj sto nije zadovoljan. Muzzy, javi se 🙂

Pozdrav!

Ja sam nedavno pazario Sapphire Radeon 9600 XT, dosta povoljno. Imao sam ponuđen i Albatron GF FX 5900 XT za samo 150 evra, ali sam baš hteo da pređem na na mračnu stranu i konačno probam i ATI-ja.
Moram reći da sam malčice razočaran. Svega 9800 markova u 3D Mark-u. Ostatak konfiguracije: Athlon XP 1700, 384 MB DDR 266 MHz, KT333 ploča, ništa overklokovano, labava setovanja...
Sad me prca moj prijatelj koji je hteo da mi proda Prolink 4 Ti koji sa njom ostvaruje 12 000 markića, doduše sa nešto jačom konfiguracijom (ha, ha, kažem ja tebi nVidia je zakon za igrice... Sapphire?! Pa Eagle je bolji od tog krša!).

simpson H je napisao(la):
Ala si mu ga dao po ceni :d
Pa gde ih vi to kupujete?
Pa sapphire 9600 Pro mu dodje 125, a XT 145... kod Bozze!
Gde uzimate 5900XT za... 135?
Morbiuse, 3DMArk 2001SE je izuzetno ogranicen procesorskom snagom. Na istom CPU-u bi i Ti4 i 9600Xt trebalo da daju isti skor. Naravno, u 3DMarku03 XT je vise nego duplo brzi! Takodje, bez 1.1 patcha 9600XT i 5900Xt su u FarCryu skoro izjednacene u performansama!
E, sad, zasto ljudi u MO rasprodaju 5900-tke... koj ke ga zna?!

Nedjo je napisao(la):
E, sad, zasto ljudi u MO rasprodaju 5900-tke... koj ke ga zna?!

Evo jedan skorašnji primer: čovek je nabavio 9800SE koji će valjda da moduje u Pro, pa je samim tim 5900XT "passe" - ili kako se već piše 🙂

morbius je napisao(la):
Ja sam nedavno pazario Sapphire Radeon 9600 XT, dosta povoljno. Imao sam ponuđen i Albatron GF FX 5900 XT za samo 150 evra, ali sam baš hteo da pređem na na mračnu stranu i konačno probam i ATI-ja.
Moram reći da sam malčice razočaran. Svega 9800 markova u 3D Mark-u. Ostatak konfiguracije: Athlon XP 1700, 384 MB DDR 266 MHz, KT333 ploča, ništa overklokovano, labava setovanja...
Sad me prca moj prijatelj koji je hteo da mi proda Prolink 4 Ti koji sa njom ostvaruje 12 000 markića, doduše sa nešto jačom konfiguracijom (ha, ha, kažem ja tebi nVidia je zakon za igrice... Sapphire?! Pa Eagle je bolji od tog krša!).

Kakav je ovo post? Malo ozbiljnosti.
Ta nešto jača mašina koju pominješ je FSB preko 200 Mhz (50% više nego kod tebe) i takt proca min. 2200 Mhz, i klokovan 4200. Probaj tu kartu klokovanu max. na P4 [email protected] Ghz 300 Mhz FSB i 240 za memoriju. Prvo, imaće veći skor u 2001 nego 4200, drugo, probaj na bržoj mašini sa 4200 nove naslove, i uporedi sa 9600XT. Neko je okačio rezultat za klokovan 9600XT od 15000 Markova, mislim da su najveći na svetu oko 17000. Tvoja mašina ne može da iskoristi tu kartu.

Heinz je napisao(la):
Evo jedan skorašnji primer: čovek je nabavio 9800SE koji će valjda da moduje u Pro, pa je samim tim 5900XT "passe" - ili kako se već piše 🙂

Evo da se javi jedan koji je upravo to uradio.
Porucio sam Club3D9800SE jos pre mesec dana i mislio sam da nikada nece stici i posto sam prodao svoju Ti4200 otisao sam kod Gedze i kupio 5900XT koja radi odlicno (preko 17000 u 3dmarku). U medjuvremenu posle par dana mi stize i Club. Danas sam stigao da se pozabavim njime i rezultati su dobri. Core ide i preko 450MHz , memorije oko 780MHz. Skor je 19316.
Obe kartice su dobre ali mi naravno vise odgovara Club i zbog toga prodajem NVidia-u. Okvirna cena od 140E mislim da je realna i da je kartica za te pare prava stvar.

5900XT je najbolja karta na svetu ako se gleda fps/€

Nedjo je napisao(la):
Ala si mu ga dao po ceni :d
Pa gde ih vi to kupujete?
Pa sapphire 9600 Pro mu dodje 125, a XT 145... kod Bozze!
Gde uzimate 5900XT za... 135?
Zini da ti kazem :d :d

Pricam o prodajnim cenama koje su bas takve kako sam i rekao, znaci odes u sobu HOT HW i uveris se na licu mesta 😀
I nije Sapphire jedini proizvodjac Radeona na svetu pa da nam Sinteh bude neki reper!

Poslednja izmena:
Najbolja karta za fps/e je nVidia tima GF2Ti i GF4MX440, a od ATI-a Rade 9x00 (for x=0 to 2 step 1 😉) ili cak 7500.

No, FX5900 stvarno jeste dobra kupovina.
9600XT nije na tom nivou, sto potvrduje i podatak da je od pojave 5900XT 9600 serija naglo pojeftinila.

Pozdrav!

gf2 i mx440 bih izostavio zbog nepostojanja podrške za P.S. ,a ATI 9x00 može da konkuriše u toj kategoriji.....

Evo malo da ilustrujem i ujedno da se utvrdi gradivo.

Prilozi

connta je napisao(la):
...sada niko mi nije odgovorio na pitanje, ako je zaista FX5900XT toliko dobar koji ga ***** ljudi prodaju po principu "dok se nije slegla prasina"... neznam za vas al za mene 150E nije malo i ako vec kupujem tako nesto onda bih bar da budem siguran sta uzimam...

Evo ja da ti dam direktan odgovor:
Moj drug i ja uzesmo MSI 5900SP. E sad, njemu ni to nije dovoljno dobro pa je resio da kupi Radeta 9800XT.
Ja sam zakljucio da mi 5900 uopste ne treba, jer ono sto igram radi perfektno i na GF3, a FarCry oko koga se digla prasina je nesto sto se meni licno uopste ne dopada. Anizo i ostali efekti su inace nesto sto jeste stvarno lepo, ali kad npr. vozis 250km/h (voznje) ili zesce mozgas(strategije) nesto bas ne gledam takve stvari.

simpson HI je napisao(la):
nije Sapphire jedini proizvodjac Radeona na svetu pa da nam Sinteh bude neki reper!
Slazem se, ali je jeftiniji od HiS-a 😉 :d

notax je napisao(la):
Kakav je ovo post? Malo ozbiljnosti.
Ta nešto jača mašina koju pominješ je FSB preko 200 Mhz (50% više nego kod tebe) i takt proca min. 2200 Mhz, i klokovan 4200. Probaj tu kartu klokovanu max. na P4 [email protected] Ghz 300 Mhz FSB i 240 za memoriju. Prvo, imaće veći skor u 2001 nego 4200, drugo, probaj na bržoj mašini sa 4200 nove naslove, i uporedi sa 9600XT. Neko je okačio rezultat za klokovan 9600XT od 15000 Markova, mislim da su najveći na svetu oko 17000. Tvoja mašina ne može da iskoristi tu kartu.
Taj moj drugar je smrdljiva lažovčina, tek sada vidim koliko je overklokovao mašinu da bi dobio 12000 markova. Ne opterećujem se benchmark-ovima tako da baš i nisam znao tačno šta 3D Mark 2001 ceni, a šta ne.
Bitno je da sve igre rade bez greške... Kasnije će u mašinu verovatno doći Athlon 2600+, dok memoriju i ploču neću da budžim, ne isplati se. Pa onda negde naredne godine, kada opadnu cene, nova mašina ...Athlon 64, DDR400, PEG grafička, SATA RAID... da se smrzneš...
Trenutno ostatak konfiguracije je suviše slab, zato i nisam kupovao GF FX 5900 XT za skoro iste pare. Jadnostavno, ne treba mi. Prvobitno sam tražio običnog Radeta 9600, ali nisam mogao da ga nađem.

Agilni je napisao(la):
A, pa ja sam za njega izvukao neke pare. Cini mi se 5 DEM pre dve godine 🙂

Bas nemas srece, sad se krecu oko 10 do 15 E. :d 😀 😀

Nazad
Vrh Dno