Šta je novo?

fx5200 vs gf3ti200 ???

Vojkan je napisao(la):
Kad ne znate da optimizujete mašinu :d
A treba vam i W98SE :d

Moracu da instaliram W98 za vikend posle ovoga, nema sumnje. A sta kazes da nam covek napise uputstvo za optimizaciju :D

Mladen je napisao(la):
...
Ajde sad, znamo svi kakav primerak ploce imas :D :D
A, pa onda znas i da moze dosta vise ;) ... ali nebitno, ovo sam samo naveo kako bih rekao da ni ne pomisljam na ove AA i AF egzotike, i pored svega.

A1200 je napisao(la):
Mogu da se opkladim da vama kojima shtucaju igrice imate WinXP i igrate te se u njemu. Win98se za razliku od winXP daje resurse explicitno procesima (npr. igricama) tj. 100%. WinXP uvjek ima implicitne procese tj. u pozadini ce te uvjek imati desetine nekih master procesa (services) koji uzimaju resurse. To se na novim kompima ne primjeti ali na starijim i te kako.

i chekaj, sad je win98 bolji OS? choveche, NT windowsi imaju daleko bolji memory management od 98-mice... to shto win98 daje 100% resursa programu je LOSHE, i posledica je toga shto je vishe od 50% kernela 16-bitno i jednostavno preuzeto iz windowsa 3.1. zato nemoj da prichash kako je win98 zato bolji, jer ta pricha zvuchi kao klinci kad kukaju "xp je go*no jer mi loshe radi mish u kaunteru"... ako ti se svidja taj "all-memory-for-one-program" single-tasking, ti lepo stavi DOS 6.2 pa vozi...

WINDOWS 98 JE NAJVECE GO*NO KOJE JE IKADA IZASHLO IZ MICROSOFTOVIH "POGONA"!

CAR je napisao(la):
...
bla bla bla.... Dual Channel-u sa 512 ......bla bla bla...

Dual channel mozesh objesit machku o rep:

http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=480

Zakljuchak:
"Conclusion: Dual Channel DDR Nearly Worthless for the Average or Even not-so-Average User."
(U odnosu na obichan DDR)

A inache Ti4200 je mnogo jacha od Geforce 3. To ti je kao da poredish nadolazeci R420 sa S3 Virge 2MB. :mrgreen:

Deco, deco ajde shto se zapadnjaci loze na marketinske fore i fazone ali mislio sam da ste vi malo bistriji.

Sve u svoje vrijeme. cheers

je li bre, o'sh sad da ti isprogramiram DirectX 10 na licu mesta? :mrgreen:

@xvoodoo:

Dobro prochitaj sve moje postove u ovom topicu pa ako ti nije jasno prochitaj josh jednom. Ako ti opet nije jasno prochitaj josh jednom pa onda josh jednom.

A ako ti i dalje nije jasno javi se meni pa cu ja da pokusham da ti nacrtam. :with: :zid: :d

malo skromnosti nije na odmet...
svaki ciga svog konja 'fali, ako je tebi 15-30 fps-ova dovoljno, onda si blagodaren svojom moci neopazanja, a srecom po velike kompanije, mnogo je veci procenat 'manje bistrih' pa imaju kome da uvale nove tehnologije...

xvoodoo je napisao(la):
...

i chekaj, sad je win98 bolji OS? choveche, NT windowsi imaju daleko bolji memory management od 98-mice... to shto win98 daje 100% resursa programu je LOSHE, i posledica je toga shto je vishe od 50% kernela 16-bitno i jednostavno preuzeto iz windowsa 3.1. zato nemoj da prichash kako je win98 zato bolji, jer ta pricha zvuchi kao klinci kad kukaju "xp je go*no jer mi loshe radi mish u kaunteru"... ako ti se svidja taj "all-memory-for-one-program" single-tasking, ti lepo stavi DOS 6.2 pa vozi...

WINDOWS 98 JE NAJVECE GO*NO KOJE JE IKADA IZASHLO IZ MICROSOFTOVIH "POGONA"!

WinMe je gori sigurno! Dok je normalno da igrice uprincipu bolje rade sa win98 zato sto on zauzima manje memorije (oko 30-40MB) za razliku od XP-a (70-90MB), sto nije mala razlika na masinama sa 256MB-a.

Mladen je napisao(la):
Moracu da instaliram W98 za vikend posle ovoga, nema sumnje. A sta kazes da nam covek napise uputstvo za optimizaciju :D
Džabe, ne bi ti to skapirao, treba ti /ček da vidim :d/ Bachelor Degree in Computer Science :mrgreen:

Nerazumem zasto se toliko svadjate, cemu sve to. Za svakog je najbolja ona kartica koju je kupio i ja to u potpunosti razumem. Mladen i Car sa jakim masinama i ti4200 karticama kazu da im igre ponekad seckaju sa AA i AF i to je ok nema razloga da im neverujem, ali pre svega bilo je rasprave o COD igri koja se bazira na Q3 opengl engineu gde je nVidia veoma jaka, jaca od Ati-a (bar za nijansu). Moje licno misljenje je da to mora da radi sa AA i AF na GF3 sa CPU-om 1600+ ili jacim. Ko se neslaze sa tim neka potkrepi cinjenicama, a ne napadom na drugu stranu.

Gf3, xp1700+, AA2x, AF4x.... Mafia sa max detaljima ne pada ispod 25fps u najvecoj guzvi. Drzi neki prosek od 35fps. Jel to lose?

sasami je napisao(la):
Nerazumem zasto se toliko svadjate, cemu sve to. Za svakog je najbolja ona kartica koju je kupio i ja to u potpunosti razumem. Mladen i Car sa jakim masinama i ti4200 karticama kazu da im igre ponekad seckaju sa AA i AF i to je ok nema razloga da im neverujem, ali pre svega bilo je rasprave o COD igri koja se bazira na Q3 opengl engineu gde je nVidia veoma jaka, jaca od Ati-a (bar za nijansu). Moje licno misljenje je da to mora da radi sa AA i AF na GF3 sa CPU-om 1600+ ili jacim. Ko se neslaze sa tim neka potkrepi cinjenicama, a ne napadom na drugu stranu.
Pa evo argumenAt, meni ne radi lepo :)
A nije mi kompjuter u skršenom stanju.
I nemam neke extra prohteve, samo da ni u jednom trenutku ne zaseče.

Lepih bajki sam se nacitao ovde... lepo je verovati u PR cak iako nema veze sa zivotom, ako NV kaze da GF3 radi lepo sa FSAA 4x onda mora da je tako...

Mada sad mnogo vise volim svoju kartu... kad znam sta zaista moze...

Vojkan je napisao(la):
...

Džabe, ne bi ti to skapirao, treba ti /ček da vidim :d/ Bachelor Degree in Computer Science :mrgreen:

A da zaboravio sam, glupi ja ctp;

Mladen je napisao(la):
...

A da zaboravio sam, glupi ja ctp;

:butt: :whip

E deco, deco..malo vishe matematike :rtfm: , algebre, programiranja u C ili Javi type; a malo manje igrica :smack: pa ce te i vi jednog dana mozda da zavrshite. 8)

A do tad psssssst tishina, pravo glasa ima samo onaj koji ima Master u nechemu. :d Ja cu prvi da mu kazem svaka chast. cheers

Elem, da se vratimo na poentu diskusije tj. da dodjemo do zakljuchka shta je bolje, FX 5200 ili Geforce 3 ?
Geforce 3 definitivno iz svih gore navedenih razloga i pomeni najvaznijeg razloga:

Broj tranzizstora:
GeForce FX 5200 - 45 miliona
Geforce 3 - 57 miliona

CASE CLOSED ! :happy: (D) cheers :beat: :ang: :banana:

A1200 je napisao(la):
...ce te i vi jednog dana mozda da zavrshite...

Malo vise kulture, opste kulture, poznavanja pravopisa ("cete" se pise zajedno) i manje *urcenja i sve ce biti mnooooogo lepse. Ili sto bi nas narod rekao "sta zna svinja sta je dinja" ili Prof dr J. Maric "on je otisao iz sela ali nije selo iz njega" (stilska figura metafora) :D

A1200 je napisao(la):
:butt: :whip

E deco, deco..malo vishe matematike :rtfm: , algebre, programiranja u C ili Javi type; a malo manje igrica :smack: pa ce te i vi jednog dana mozda da zavrshite. 8)

A do tad psssssst tishina, pravo glasa ima samo onaj koji ima Master u nechemu. :d Ja cu prvi da mu kazem svaka chast. cheers

A ko je to dete za tebe :D
I da i ti si Master - u pricanju gluposti

A1200 je napisao(la):
Elem, da se vratimo na poentu diskusije tj. da dodjemo do zakljuchka shta je bolje, FX 5200 ili Geforce 3 ?
Geforce 3 definitivno iz svih gore navedenih razloga i pomeni najvaznijeg razloga:

Broj tranzizstora:
GeForce FX 5200 - 45 miliona
Geforce 3 - 57 miliona
Batali to koliko koji ima tranzistora, to ti je najgluplja stvar za poredjenje. A sta ako je uradjena neka optimizacija, pa se namerno islo na smanjenje broja tranzistora? :beat:

Jednostavno, zna se kako se porede dve karte: pokrenes neku igru, na istoj konfiguraciji, stavis im ista setovanja... koja ima visi FPS - pobednik!
I nista vise od toga...

Cak ni 3DMark nije merodavniji od ovoga.

A1200 je napisao(la):
...
Dual channel mozesh objesit machku o rep:

http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=480

Zakljuchak:
"Conclusion: Dual Channel DDR Nearly Worthless for the Average or Even not-so-Average User."
(U odnosu na obichan DDR)
Pazi, losije da bude u odnosu na dva modula koja nisu postavljena u Dual Channel rezimu ne moze da bude. Ako cu dobiti time par frejmova vise... stavicu ga u DC.
I nemoj meni da objasnjavas sta DC donosi ili ne, molim te... ja to izuzetno dobro znam.
A1200 je napisao(la):
...
A inache Ti4200 je mnogo jacha od Geforce 3. To ti je kao da poredish nadolazeci R420 sa S3 Virge 2MB. :mrgreen:
Ne lupaj. Nije Ti4200 uopste epohalno brzi od GF3. Narocito ne sa tim tvojim poredjenjem - R420 vs. Virge.

Jednostavno, Ti4200 jeste brza karta... ali ne duplo ili sta ja znam vec koliko.

CAR je napisao(la):
...

Ne lupaj. Nije Ti4200 uopste epohalno brzi od GF3. Narocito ne sa tim tvojim poredjenjem - R420 vs. Virge.

Jednostavno, Ti4200 jeste brza karta... ali ne duplo ili sta ja znam vec koliko.

Mislim da si i ti prevideo onog smajlija na kraju. Nije ni on to mislio

Zanimljivo kolko neko ko zna jako malo moze da bude samouveren, eh da se ja ovako postavim na ispitima ne bi morao ni da ucim...

ja ne dam svog radeona 9K ni za kakve pare (dok gf4 ti4x00 ne padne na 30 evra :mrgreen: )

CAR je napisao(la):
...

Batali to koliko koji ima tranzistora, to ti je najgluplja stvar za poredjenje. A sta ako je uradjena neka optimizacija, pa se namerno islo na smanjenje broja tranzistora? :beat:

Jednostavno, zna se kako se porede dve karte: pokrenes neku igru, na istoj konfiguraciji, stavis im ista setovanja... koja ima visi FPS - pobednik!
I nista vise od toga...

Cak ni 3DMark nije merodavniji od ovoga.

Geforce FX 5700 (Ultra) ima oko 82 miliona tranzizstora. Optimizacija caruje, snaga klade valja. :beat:

Broz je napisao(la):
...

Malo vise kulture, opste kulture, poznavanja pravopisa ("cete" se pise zajedno) i manje *urcenja i sve ce biti mnooooogo lepse. Ili sto bi nas narod rekao "sta zna svinja sta je dinja" ili Prof dr J. Maric "on je otisao iz sela ali nije selo iz njega" (stilska figura metafora) :D

Broz kako ono ide :oops: :

cu,
cesh,
ce,
cemo,
cete,
ce,

A znash ono kad Huso pita Hasu:
"Shta je pravilnije, moze ili more ?"

A na to ceti Haso:
"Ma mere i jedno i drugo." :)

Elem, dje si ti to vidio da se ja qrchim ? Ja fino kazem da dotichne igre igram sa minimun 25-30 fps a klinac me ubedjuje da imam 15 fps jerbo kod njega to tako ide a plus i ima bolji komp. Samo sam klincu dao do znanja da znam dovoljno o kompjuterima da bih vidio razliku izmedju 15 i 30 fps-a.

Ma idi bre u...pershun :cuss: .

OK ti imas 30 a on 15fps i opusteno:)

Mladen je napisao(la):
...
Mislim da si i ti prevideo onog smajlija na kraju. Nije ni on to mislio
OK, nisam ni mislio da je tako... (onda bi on bio stvarno lud! :d)

Either way, nije Ti4200 nesto extra brzi od GF3 generacije.

Razvuce se ovaj tred na 5 strana, od toga 98% postova je prepucavanje... :x

Ajmo da zakljucimo:

Do 60€ Best-Bye je GF3 Ti200
Do 70€ Best-Bye je GF 5200
Do 90€ Best-Bye je GF Ti4200

Moze ovako? :mrgreen:

Ne može, ne može 5200 nikako da bude bolji od GF3, naročito ne za veće pare.

Vrh Dno