Šta je novo?

FX vs I3

vandallist

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2013
Poena
154
Pozdrav.. Ovako dvoumim se izmedju AMD FX 6100 i I3 3220.
Cena je slicna, e sad sto se tice performansi, kako sam citao po netu, i3 je malo bolji za igrice(odnosno u singethread-u) dok je fx bolji u drugim aplikacijama(renderovanje, enkodovanje etc..)
Ono sto je problem jeste sto meni treba procesor za oba.. Odnosno, treba mi i za renderovanje i za igrice. E sad taman se odlucim da kupim recimo FX 6100, i onda procitam niz komentara gde govore kako je to dosta los procesor i da jedino vredi ako se overklokuje do daske, a za to mi treba dosta dobra ploca i kuler, i onda ispadne da je bolje da kupim odmah I5... I onda se odlucim za i3 i onda procitam da se ne isplati da uzimam taj procesor jer ima samo 2 jezgra, a vrlo brzo ce biti potrebno minimum 3-4 jezgra za nove gejmove kada dodju nove konzole...
I sad ****m li ga sta da radim imam neki predosecaj da cu da se zeznem opasno ako uzmem na svoju ruku.. Oduvek sam imao intel, trenutno imam E5200, koji me i dan danas sluzi, znaci nemam losih iskustava sa intelom, ali opet koliko sam cuo AMD ubija intel do 150eur...A i 6 jezgra nije malo, i plus 14mb kes!!! Tako da, ajd ako ima neko sa vecim iskustvom nek mi pomogne. Uglavnom za 3-4 dana uzimam, tako da prvi komentari ce mi verovatno najvise pomoci u odluci...
Ako neko ima neki predlog sto se tice procesora neka slobodno napise, moze i jeftiniji, koliko sam gledao Phenom i Athlon isto nisu losi, cak kazu da su se neki i bolje pokazali od FX..

Poslednja izmena:
zasto fx6100 a ne fx6300?

btw nisam amd niti intel fanboy, i ovaj moj post uzmi sa rezervom, ali ja bih uzeo fx6300...i3 su poredili sa phenom II x4, koji ima 4 jezgra, i kao jaci je, ako ne na stocku onda kad se malo klokne... sta onda reci za fx6300 sa 6 jezgara...mada licno mislim da amd vlada do nekih 18k koliko kosta vec fx8350...nakon toga amd nema nikakvu ponudu, a onda dolazi do izrazaja intel sa i5 3570k itd...

Vredi tih 1000 dinara preko. Trazi po oglasima M5A97 ili 970A-G46 i to je to :D

Nazad
Vrh Dno