Šta je novo?

FX procesori

Manja je od 5%, 4.66% ako je bas bitna tacna brojka.

Meni je za razliku od 4.3 trebalo oko 0.04 ili 0.05v, i temperature su porasle tacno koliko sam rekao i ne to nije neka previsoka frekvencija za FX, 6300 standardno ide na 4.5 sa hyper212, a LC je u rangu sa tim hladnjakom.

Procesor se uopste ne aka, za njih je sve do 1.5v za svakodnevno koriscenje bezbedno, ako tempetature, ploca i napajanje to dozvoljavaju, a u ovom slucaju dozvoljavaju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

@ivanbass1 ahhahahhahahha na kraju cu i ja tako zavrsiti :smoke:

Manja je od 5%, 4.66% ako je bas bitna tacna brojka.

Meni je za razliku od 4.3 trebalo oko 0.04 ili 0.05v, i temperature su porasle tacno koliko sam rekao i ne to nije neka previsoka frekvencija za FX, 6300 standardno ide na 4.5 sa hyper212, a LC je u rangu sa tim hladnjakom.

Procesor se uopste ne aka, za njih je sve do 1.5v za svakodnevno koriscenje bezbedno, ako tempetature, ploca i napajanje to dozvoljavaju, a u ovom slucaju dozvoljavaju.

Izgleda da imaš dobar primerak, meni je trebalo 0.09v sa 4.2 na 4.4, razlika u perf nikakva, a temperatura dosta veca.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
To je onda i previse, za 200mhz skoro 0.1v, verovatno se i ne isplati ako temperatura dolazi do granice.

Zato sam rekao, neka proba jer nije svaki cip isti, meni je od 3.8-3.9ghz pa navise uvek trebalo po 0.002v otprilike, nekad 0.0025v.

Na nizim klokovima da, pa posle veoma brzo raste. Probaj da stavis taj procesor na 4.7 pa ces da vidis koji napon trazi.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Eh ovako ubacio sam jos jedan 120mm cooler sa strane da uvlaci zrak temperatura je pala za 2-3 stepena... Odradio sam occt test 1h i prosao je bez problema! Ukljucio sam prime95 i nakon 20min je 5 jezgro stalo :/ test je nastavio ali 5 jezgro nije radilo dalje! Sta li to moze biti? Ako treba da okacim i rezultate sa occt-a

occt 1h test.jpg

prime 20m.png

Poslednja izmena:
Ako je jezgro stalo-potreban je veci napon.

Pogotovo posto je stalo posle 20min, nece tu trebati nesto mnogo vise napona, povecavaj za najmanju mogucu vrednost za koju moze da se poveca i testiraj opet.

Ako je jezgro stalo-potreban je veci napon.

Pogotovo posto je stalo posle 20min, nece tu trebati nesto mnogo vise napona, povecavaj za najmanju mogucu vrednost za koju moze da se poveca i testiraj opet.

evo sad sam ulazio u bios i jedino koliko mogu povecati je sa 1.3v na 1.306250v kad kliknes plus jel to ok? ili previse?

Ne, to je normalno.

Povecaj tako i testiraj, ako crashuje opet povecavaj i testiraj da prodje bar nekoliko sati bez crash-ovanja.

Evo sad je izdrao 40min okruglo 720k passed i temp je bila 60stepeni i onda je zaledio racunar.. Nakon restarta pisalo prvo no signal i onda sam ponovo restartovao i proradio je.. Znaci nije jezgro stalo ni jedno samo je zaledio racunar! opet napon povecati ili?

Temp procesora je bila 60?

Obori 100mhz i smanji napon koliko moze da se smanji, a da ne crashuje i zavrsio si :D

Temp procesora je bila 60?

Obori 100mhz i smanji napon koliko moze da se smanji, a da ne crashuje i zavrsio si :D

da 60c cpu a package 45c... A ovako ostaviti na ovim postavkama? Jer sigurno ga necu goniti stalno na 100cpu usage kad igram bf1 i sl... ili je rizik ostaviti ovako

Aha, u hwmonitoru je cpu temp za soket, a package za procesor.

Package ne bi trebalo da ide preko 56-7 u prime, dotle si miran.

4100 mhz je 800mhz OC za fx 8300.
1.3v napon je mali napon za te procesore, slobodno povecavaj za po jedan plusic(0.0006) dok ne prodje vise sati bez crashovanja/freezovsnja.

Aha, u hwmonitoru je cpu temp za soket, a package za procesor.

Package ne bi trebalo da ide preko 56-7 u prime, dotle si miran.

4100 mhz je 800mhz OC za fx 8300.
1.3v napon je mali napon za te procesore, slobodno povecavaj za po jedan plusic(0.0006) dok ne prodje vise sati bez crashovanja/freezovsnja.

Znaci da ostavim na 4.2ghz i da probam dici opet napon za 1 + :D

Pisano je sve to i u ovoj temi i u temama koje je kolega bombas postavio pre neku stranu, samo citaj sve to..

Load Line Calibration sluzi da bi ispeglao taj napon.

Ne znam kako radi na Asus ploci, ali kada je ukljucen ne bi trebalo da obara puno napon pod opterecenjem.

Ma evo ostavio sam ovako trenutno 4.2ghz i igrao sam bf1 preko 2h cak sam opet radio occt ali sad 2h i bez problema je prosao takodje i ITB je prosao bez problema :) zadovoljan sam i sa ovim sad

Ako crashuje u prime, ne valja.

Jeli nesto razmisljam ... sta bih dobio kada bi uzeo 8320e npr u odnosu na moj phenom 955 ???

Posto nebih odmah na Zena, nego tamo negde krajem godine...
Da li ji je FX zaista upgrade u odnosu na Phenoma? koliko znace te instrukcije koje phenom nema ? u konvertovanju vide-a , gaming npr BF4 itd?

Za konvertovanje videa super, za noviji gaming koji koristi threadove takodje bolje, a i lakse se klokuje od phenoma sa istim hladjenjem i manje trosi.

Samo gledaj neki 8320,8350 ili neki slican, ili da klokujes taj 8320e na 4ghz ili slicno.

@DangerousB

Uradi kao sto sam ti napisao, preko offseta. Vrati sve na default pa udji u AMD Overdrive i u CPU status vidi koji je napon, tj. sta pise u polju VID. Ako je 1.150V, koliko sam video na nekom screenshotu sto si postavio, onda u biosu u CPU offset voltage pritiskaj + sve dok ne pise, recimo 0.15xxx. To znaci da ce ti napon biti 1.150+0.15=1.3V i LLC ce to da podigne na nekih 1.33V. Pokusaj tako za 4.2GHz.

@DangerousB

Uradi kao sto sam ti napisao, preko offseta. Vrati sve na default pa udji u AMD Overdrive i u CPU status vidi koji je napon, tj. sta pise u polju VID. Ako je 1.150V, koliko sam video na nekom screenshotu sto si postavio, onda u biosu u CPU offset voltage pritiskaj + sve dok ne pise, recimo 0.15xxx. To znaci da ce ti napon biti 1.150+0.15=1.3V i LLC ce to da podigne na nekih 1.33V. Pokusaj tako za 4.2GHz.

Evo vratio sam na default sve i u overdrive-u pokazuje VID 1.4125 a u hw info 1.413v... Hocu li opet uraditi kako si rekao ili?

stt.png

Poslednja izmena:
Ocigledno da rade i turbo i cool&quiet.

Da ovo je stock bios :) turbo enabled i cool&quite takodje.. ali nije stalno ovo 4214mhz

Ne klokuje se uz c&q i turbo.

Nazad
Vrh Dno