Šta je novo?

FX Go5700...

miligor

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
620
Gde mogu da nabavim Go5700 ili Ati M9700 ili nesto sl. da strpam u notebook?

u notebooku ne mozes da menjas graficke kartice, posto su zalemljene za plocu u obliku cipa, pa se ne mogu vaditi i menajti 😀

E, to volim, kad dobijem odgovor od strucnjaka! Sta se ovde lemi, majke ti?!?

Prilozi

• Go7600.webp
    Go7600.webp
    27.4 KB · Pregleda: 89
dobro ne lemi se nista kod tebe (za razliku od 99% slicnih situacija), ali mogu ti samo reci da ces to tesko da nadjes u slobodnoj prodaji, mozes da se nadas da neko ima neki pokvaren notebook kome to ne treba ii da potrazis po zastupnistvima raznih marki (nisi ni rekao koji je model notebooka, tako da nisam ni mogao da znam/ne znam da li se graficka vadi)

miligor je napisao(la):
Gde mogu da nabavim Go5700 ili Ati M9700 ili nesto sl. da strpam u notebook?

Moras da specifikujes za koji laptop, i u principu jako, jako tesko ces to kod nas da nadjes (mozda sa nekog crknutog). Cak i napolju se obicno to porucuje od proizvodjaca (laptopa) a cena je obicno visa no sto bi ocekivao... 🙁

Cesto nije poenta ni u samom konektoru (tu ima mozda samo par razlicitih standarada) ali sam proivozdjac obicno montira svoje hladjenje koje je specificno za sam laptop. Ja sam skoro otvarao jedan sa Ati X1400, i imao je vrlo specifican heatpipe koji je ocigledno dizajniran bas za taj laptop i nema sanse da bi pasovao u laptopove drugih proizvodzaca (makar i imali isti konektor za samu karticu).

Poslednja izmena:
Jedino sto ima u ponudi kod nas:
VC NBM PCI Express X16 NVIDIA GeForce Go 6600 128MB/128bit
ali nezanm da li ce tebi pasovati. Nije ni skupa, oko 122€.
Slikica:

Prilozi

• 6600 Go.webp
    6600 Go.webp
    19 KB · Pregleda: 60
ACER Aspire 1703 SC, ali karta mora da bude AGP varijanta... Proizvodjac je za upgrade spominjao GeForce4 Go448 (2003.god.)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno