Šta je novo?

fx 9370 i Coolermaster hyper evo 212?

Hwinfo i metoda merenja prstom na bazu kulera ne pokazuju 128ºC.. i to sam citao negde da je peoblem u tim progamima, npr cpu temp mi pokazuhje 0ºC.. aida,hwinfo64,hwmonitor,speedfan pokazuju iste rezultate.. i da, msi-ov clickbios II kaze isto kao i aida i ivi drugi..

Vatra,voda...taj CPU bar na 5.0 GHz! Ovako nema smisla..prodaj....... :smoke:

Ili ga daj meni da se igram :)

e
samo iskljuci turbo core i sve ce da bude ok

Na svim fxovima je previše agresivno postavljen vcore

ja na mom 8350 nemam problem sa turbo core-om,niti sam ikad imao,cak i na stock hladnjaku.stepen dva je razlika ako i tolika,regularno se daunklokuje ako se upali c'n'q i ostala ekipa.isto je i na crosshair i na ga 990fxa d3.

dangla, sta da vam pricam :D
narucio sam 8350 ali nije bilo, bio je ovaj ili onaj sa 6 jezgara.. pa sam se odlucio za ovaj, duze ce koristiti :D
koristicu ga kako dolikuje cim sredim hladjenje.. i maticnu kazu da treba da menjam ... :/ hoce neko da otkupi ovu ? :D

Pa što odmah nisi kupio bolju matičnu? Taman da si sačekao da dođe jeftiniji FX-8350, razliku bi mogao da uložiš u bolju ploču.

ja na mom 8350 nemam problem sa turbo core-om,niti sam ikad imao,cak i na stock hladnjaku.stepen dva je razlika ako i tolika,regularno se daunklokuje ako se upali c'n'q i ostala ekipa.isto je i na crosshair i na ga 990fxa d3.

Nemas problema a nemas ni dobiti, dize ti napon bez veze, a to sto je hladniji je zbog APMa koji smanjuje performanse i to dosta.
Sa stock turbo clock naponom mozes bez problema 4.4ghz da izvuces ili na 4.2ghz na svih 8 jezgara da ti bude hladniji i da bude brzi istovremeno.

i sa i bez apm-a,c'n'q-a i ostalog powersavinga on radi isto,tj kod mene bar taj turbo core ne pravi razliku,mozda je razlika stepen dva u prajmu,bas cu danas da vidim.

Cooler Master V8 GTS je majka za ovaj CPU ili DH14.Ja sam koristio V8 GTS na AMD FX-9590 4.7Ghz i na 5.0Ghz u Turbo.Temperatura je bila 38-41c a pri opterecenju nije presla 48c! Naravno bila bi i manja temp,da mi je HT bio ispod 2800 kao i severni most koji je takodje uvek vreo na Asus Crosshair V Formula-Z.Presao sam na extremno Custom vodeno hladjenje koje je preskupo i placeno preko 400e pa je sada temp 29-30c i ne prelazi 33c sa opterecenjem!!Sve trazi svoje!
Moj ti je savet da prvo flesuje plocu i ugasis u Biosu C'N'Q,Smart profile i ispratis koliko ce ga hladiti na MAX speed!Takodje i pastu zameni.I kupi CM V8 GTS i resi se problema!

BNC.png

Cooler Master V8 GTS je majka za ovaj CPU ili DH14.Ja sam koristio V8 GTS na AMD FX-9590 4.7Ghz i na 5.0Ghz u Turbo.Temperatura je bila 38-41c a pri opterecenju nije presla 48c! Naravno bila bi i manja temp,da mi je HT bio ispod 2800 kao i severni most koji je takodje uvek vreo na Asus Crosshair V Formula-Z.Presao sam na extremno Custom vodeno hladjenje koje je preskupo i placeno preko 400e pa je sada temp 29-30c i ne prelazi 33c sa opterecenjem!!Sve trazi svoje!
Moj ti je savet da prvo flesuje plocu i ugasis u Biosu C'N'Q,Smart profile i ispratis koliko ce ga hladiti na MAX speed!Takodje i pastu zameni.I kupi CM V8 GTS i resi se problema!

Pogledajte prilog 143888
Ajd ako ti nije tesko izvrti linpak sa AVX-om jedno 50ak krugova sa svom memorijom i ukljucenim HW monitorom(od samog pocetka), pa okaci ss............cisto da podgrejes radijator...... a nama za ljubav.....

Ajd ako ti nije tesko izvrti linpak sa AVX-om jedno 50ak krugova sa svom memorijom i ukljucenim HW monitorom(od samog pocetka), pa okaci ss............cisto da podgrejes radijator...... a nama za ljubav.....

I ja se pridruzujem molbi, mada...skeptik sam da ce to ici, cak i sa FX-9590 :trust:

Mozda gresim, ali moj primerak 9590 ne moze da izgura takvu egzibiciju, doduse Formula-Z je ipak za klasu bolja od sabljarke na kojoj sam sad i H100i sigurno da ne moze da se poredi s kragujevcaninovim custom vodenim ali ipak sumnjam.
Dodatni razlog za sumnju mi je i ovaj ss, vidim da je cackan BUS na 210 sto me navodi na zakljucak da je bilo problema sa stabilnoscu na glatkih 25*200.

Ali da sacekamo kragujevcanina da se izjasni ;)

+1

I ja se pridruzujem molbi, mada...skeptik sam da ce to ici, cak i sa FX-9590 :trust:

Mozda gresim, ali moj primerak 9590 ne moze da izgura takvu egzibiciju, doduse Formula-Z je ipak za klasu bolja od sabljarke na kojoj sam sad i H100i sigurno da ne moze da se poredi s kragujevcaninovim custom vodenim ali ipak sumnjam.
Dodatni razlog za sumnju mi je i ovaj ss, vidim da je cackan BUS na 210 sto me navodi na zakljucak da je bilo problema sa stabilnoscu na glatkih 25*200.

Ali da sacekamo kragujevcanina da se izjasni ;)
Formula Z i Sablja su identicne ploce, stim sto formula ima bolji audio chip, mozda minimalno veci oc, ali sablja ima kvalitetnije mosfetove, imas na PC A*E sajtu detaljne testove i objasnjenja, tako da ne moze da bude nikako za klasu bolja. Formula Z, Sablja, GA UD5/UD7, Asrock EXtreme9, su najace ploce za FX i dele ih samo neprimetne i nebitne nijanse, jos je na sablji fabricka garancija 5god...

Poslednja izmena:
ud5 se meni jako lose pokazala,cak dve revizije su mi izmenjali pre nego sto sam odustao i uzeo pare nazad.takodje i MSi onaj jeftiniji.nisam doduse imao ovu zadnju reviziju,ne vidim da ljudi imaju problema ni upola sa njom kao sa ovim ranijim na kojima 8350 nikako nije mogao da radi.

CV-Z je vec druga galaksija za te plojke,mada sam ja originalno ganjao sabljarku,nego me je fakticki tad isto izaslo uzeo crosshairku ili sablju.i da,ja tu audio integrusu nisam ni palio,nikao da nateram sebe da se poigram sa tim i da istestiram sta i koliko moze. :)

Koliko sam ja citao, na stranim i nasim sajtovima, ta zvucna karta na formuli Z je "audiofilskog" kvaliteta i trebalo bi da je dosta bolja od ovih standardnih 8 cannel integrusa... Gigabajt je mnooogo zakomplikovao i sebi a i korisnicima sa tim revizijama, meni je FX8350 na m5a97 r2 radio perfektno tako da je zalosno da na ud5 nije sve kako treba, moj drugar ima UD5 r3 koji radi savrseno ali je bezveze sto je Gigabajtu trebalo toliko revizija do konacnog 100% ispravnog proizvoda. Imao sam do proslog leta MSI 785gm na kome je bez problema radio PII x4 965 na 3.9ghz, ali citajuci negativne komentare i iskustva za MSI resio da predjem na Asus, ali po specifikacijama bi trebalo da je ovaj MSI 990fx GD80 odlican izbor koji bi mogao da stoji rame uz rame sa ostalim predstavnicima, dok za ove sa 970 cipsetovima jos uvek nista pozitivno nisam cuo...

nemam pojma za g80,na onoj jeftinijoj sa 990fx cipsetom pola stvari nije radilo,a i ja sam imao r3 i zbog nestabilnosti sa naponima i temperaturama ni sistem nije bio stabilan.iskljuceno je da je do mene jer isti proc i dan danas radi kod mene savrseno,i regularno su mi vratili pare jer tada nisu imali vise 990fx ploca drugih modela,a ja nisam hteo da se bakcem sa ud5 i tim MSi-jem.

aa ovo za audio,odavno sam presao na interfejse,mislim da od 2007me nisam nijednu integrusu palio,a negde cu kad budem bio dokon da je poredim sa line6-om i fokusrajtom (a mozda i sa motu-om ako bude kod mene :) ) cisto za audio reprodukciju.

Poslednja izmena:
STILGAR I SLICNI TEBI,prvo pogledajte sta prodajem od Custom hladjenja i proverite cene pa onda komentarisi,moj ti je savet ponekad je pametnIJE CUTATI NEGO PRICATI gluposti i istrcavati se,lupetas za 10+.

Dalje:

Ludost je dati 300-400e za vodeno hladjenje?E onda je ludost takav iskaz dati iskreno!Prosetajte malo na ebay pa pogledajte cemu sluze npr EK komplet Liquid Cooling za plocu,Cpu i GPU i zasto kostaju 250-350e pa onda komentarisite!!Kao prvo ako vrhunski procesor koji je placen oko 300e i ploca preko 200e,graficka 280x dcu2t 300e,mislite li da je ludost dati i za Custom vodeno hladjenje 300-400e i pri tom hladiti i grafiku i CPU???Kao prvo,Custom Liquid Cooling od 300e pa na vise sluzi najvise za Overclocking a sta je Overclocking?High End Performance!Mogao bih dostici i preko 6.5Ghz per core sa ovim vodenim hladjenjem i to u stabilnom radu (JEDINI NEPRIJATELJ KOMPONENTAMA JE VISOKA TEMPERATURA za one koji ne znaju)A KOLIKO PARA TOLIKOM I MUZIKE,ZAR NE???A od tih ALL IN ONE H100 ili H110 moze lepo hladiti 9590 ALI NA DEFAULT ali ako zelis da ga OC onda,jedino Eisberg 240L,Cooler Master Nepton 280L iii mozda Silverstone Tundra TD02,moze doci u obzir,ali on ce hladiti samo CPU,za GPU mora CUSTOM,e zato se kupuje CUSTOM da mozete hladiti i memoriju i hdd,chipset,NB,CPU.Sta je to sto svi mi zelimo od svog racunara?NAJBOLJE PERFORMANCE i da sve otvara u 1 sekundi,a od paljenja racunara do dizanja systema i taskbar trake je potrebno svega 8 sekundi u WIn 7 x64 Ultimate!Asus Raidr ROG 240GB koji sam platio 40.000 din i to je ludost?Sta je po vama pametno bas bih voleo da cujem!Da li je ludost platiti i Intel i7 4960x 800e i Asus Rampage IV Black Edition 400e i pri tom obezbediti EK Liquid Cooling za NB,VGA i CPU,a time dobiti savrsen racunar sa kojim se mozes vencati 5 god bez problema i to sve kosta oko 1400e zajedno!A tih 1400e sam prokockao uz razne Upgardeove/menjao,doplacivao itd itd u roku od 8 meseci!A ovako lepo ulozis za najbolje na trzistu i miraaan si!
ACE2189 : A sto se BUS tice dizao sam ga na 300x16.5,pa i 200x25 na 1.485V kako bih podigao memoriju na 2400mhz pa i vise,ali nemam vremena poslednjih mesec dana da se posvetim tome da ga naguram na MAX..ali bice prilike ukoliko ne prodam prethodno :) A to sto si video na SS je posle reseta biosa kada sam flesovao plocu i bzv postavio podesavanja (jos uvek polsovne obaveze nedaju mi vremena da se IGRAM :)

Nego mi uopste pojedini nisu jasni daju komentare a blage veze nemaju ni o komponentama (koje imali najverovatnije nisu) vec samo nacitani bez prakse UGLAVNOM VECINA SVODI PRICU NA REKLA KAZALA ha ha ha,a nema ni logike ni svrhe!CAST IZUZETCIMA.
Kao kada bih ja sada rekao da je moj prijatelj iz Austrije LUD sto je kupio najnoviju BMW 5 i platio polovnu 45000e prosle godine i da mu samo za zamenu ulja u KV u ovlascenom servisu traze 1000e (800e ulje + 200e majstorska usluga) u suprotnom 5000e kosta menjac!I sta sma ja njemu trebao reci?(IAKO MI JE LUDOST BACITI TOLIKE PARE ZA 1 AUTO jer sa tim parama se moze dobraa KUCA kupiti)ali svako ima svoje potrebe i zelje i svacije su razlicite,o ukusima i potrebama SUVISNO JE RASPRAVLJATI!Ovako da pametujem kao pojedini pametnjakovici koji samo citaju a nista ne kupuju,nije mi nikada palo na pamet.Suzdrzite se,izjasnite se samo oni koji imaju licna iskustva sa pomenutim a ne iz rekla kazala!
A taj SS sto ste videli to sam uslikao samo kao dokaz o vlasnistvu,da ne ispoadnem kao mnogi (imam i ja to ali ne mogu da slikam,ali cu svakako komentarisati) hahah...Neka se javi na PM momak koji ima problema sa 9370 da mu pomognem oko resenja,ne volim da vodim raspravu ovde kao u skupstini kojima je samo DOSADNO pa iznose POVRSNE komentare a nisu imali pomenuta iskustva sa pomenutim komponentama nego samo citali na forumima PAH!!Gledala i moja baka TV svasta je cula...hah.
Bye
Toliko od mene u ovom Topicu,pozdrav.

Poslednja izmena:
za 400e mozes da uzmes jos jedan komp :)

STILGAR I SLICNI TEBI,prvo pogledajte sta prodajem od Custom hladjenja i proverite cene pa onda komentarisi,moj ti je savet ponekad je pametnIJE CUTATI NEGO PRICATI gluposti i istrcavati se,lupetas za 10+.

Toliko od mene u ovom Topicu,pozdrav.
Posto si temeljan u svojoj tvrdnji i verovatno neces dati nikakav odgovor nakon ovog mog pisanjia bicu prilicno kratak, najpre pogledaj temu http://forum.benchmark.rs/showthrea...xx-Owners-Club-(Where-Real-Overclockers-Live) ,zatim datum kad je izasla , sadrzaj tvrdnji, princip razmisljanja ,postova i uzgred slike riga i rigova koje sam kroz temu posedovao. Ako uspes da pregledas svih 80 i kusur strana verovatno ces nauciti da sta god napises na forumu ostaje(u vecini slucajeva :d) te ako planiras da dalje postujes i budes deo istog kako treba, sve sto kazes trebas potkrepiti valjanim recima i slikama sa svim potrebnim elementima.....e sad mozed da nastavis i ovako, mada kad napises ja sam ovo ili ono a nakon jednog povrsnog SS-a, pogresne procene kolege sa foruma i jednog prilicno oholog stava u pisanju i izrazavanju, bices verovatno josh jedan koji je nesto napisao, pokusao da proda na "foru" i iscezao.... do duse ima i onih koji se maskiraju(promene nalog)......pa do izrazaja dodje ona narodna, "vuk dlaku menja, al' cud(pisanije) nikada" :wave:

Nazad
Vrh Dno