Šta je novo?

fx 8320 i 65c u idle

Ja sam probao taj soft na moj msi gd-80, ali je crap. Otarasi ga se i izbriši ga sa diska. Pogasi sve te opcije na disable i nabavi kvalitetan kuler i više ti se neće grejati.

zanimljivo,prvi put da cujem da 8320 se vise greje od 8350,mora da na turbo koru bas vuce napon,ne vidim sta bi drugo moglo da bude.sto se seidon-a tice,za pare koliko kosta nov,nije najbolja pazarina,tj nijedan taj CL najslabije klase nije pametno utrosen novac jer rade manje vise isto kao ponekad lepo jeftiniji vazdusni.konkretno izmedju seidona 120v i hyper 412 nije tolika razlika da bi se opravdao novac.seidon polovan ili povoljnije je sasvim druga prica,ja sam svoj na forumu nasao za 2600 din,to je vec tesko da se nadmasi.sa planiranim apgrejdima (dva cors sp120 hp venta) izadje jeftinije nego d14 a radi manje vise isto plus je bar po meni elegantnije resenje.

i ja bih brisao taj softver jedino ako ti ne dopusta da u win-u palis i gasis c'n'q i/ili ostale powersaving opcije.
Zapravo kod dva drugara je bila ta situacija, samo jedan od njih cak sa raintek themis kulerom nije uspevao da ohladi 8320 kako treba, iso mu je glatko do 65c i to je imao dobru ventilaciju kucista, nije mnogo ali opet ,naravno sva podesavanja su bila korektna u oba slucaja, resio je da uzme TT water3 performer i oborio je preko 10c temperaturu...To je bilo na prolece sad, dok ovaj koji je terao na stock kuler, kupio je hyper212Evo i resio problem... Ne znam kako ali takvo sam iskustvo ja imao... Vrlo verovatno zbog veceg skoka u turbo modu ili tako nesto a mozda zavisi od slucaja i primerka...

Poslednja izmena:
vuku mnogo agresivnije napon,to je jedino logicno,jer ja ni sa stock kulerom nisam prisao tako enormnim temperaturama na stock 8350 sa regularnim turbo core-om na 4.2ghz.alpefohn mi je na 4.4 na prajmu kucao na 57c proslog leta,sad na ubijenim ventovima na stocku najvise 51c sam video u igrama,mislim da prajm ga je izgurao na 55c ali ne drzi me za rec,nisam se ozbiljnije igrao,samo sat dva da vidim kako se seidon ponasa sa ubijenim ventovima.da drzim ventove na maksu bilo bi to mnogo bolje,a videcemo kako ce da sljaka kad stavim dva corsaira u push pullu samo da se neko smiluje i da mi kaze na koliko se minimalno high performance ventovi mogu ubiti,jer ako nece da idu ispod 1200rpm necu da ih uzimam,sto sam se trudio da gluvim komp onda. :)

I ja be trebalo da menjam ventove na mom TT water 3.0 PRO, efikasni su ali dosta bucni i ako prihvatam buku do nekog normalnog nivoa.

kod nas je katastrofa lose stanje za radijatorske ventove,fazon imamo izbor ili da mlatnemo na corsair ili da obijamo oglase da neko prodaje noctuu ili cm skinute sa hladnjaka jer je on nekako dobavio noiseblockere,thermalrightove i ostale izvikane brendove.ja bi jos davno uzeo sp120 hp ali necu da bacim pare ako ne mogu da se spuste na bar 1100rpm-a,na rivjuovima sabijaju ali su poprilicno bucni.

Evo i mene, sad sam seo za racunar...iznervirao sam se i uinstalirao sve one programe sto sam instalirao sa plocom ( control centar, click bios2, winki, super changer ), zatim sam iz biosa kao sto ste rekli vratio sve na default i onda korak po korak, stavio sam da ploca radi na ahci mod zbog ssd, zatim sam ukljucio cpu smart target fan i postavio mu vrednosti, zatim sam iskljucio turbo mod i verujem da ce sad radidi kao treba, napone nisam fiksirao vec ih stavio na auto, kako je receno...
Da li ima neki drugi program a da nije hwmonitor ( jer kod mene on ne pokazuje tacne vrednosti ) da mogu da pogledam sad kako izgleda u kom rezimu radi procesor tj na koliko, da vidim napone itd ?
i onaj c'n'q mi radi sad na auto.

Probaj CoreTemp da nadjes, nije los a imas i aidu ili everest...

zar nije everest starija verzija aide?coretemp koliko se secam ne sljaka sa amd-om.aida je skoro must,retko dobar softver.

edit:sad sam malo cackao,radi coretemp,ali slaba vajda kad cita amd-ov logaritam koji masi za nekih 20c.u sustini nista ne fali hwmonitoru i sl programima,ali slaba vajda ako maticna masi ocitavanja.

Poslednja izmena:
Evo ovako, sad sam sve gledao i mogu reci da sam jako zadovoljan. Procesor se vise ne greje kao lud i radi normalno u mirovanju. Evo par slika na kojima se sve vidi.
Ovde je u fazi mirovanja i temperature su za mene ok 43c i ovde se vidi kako je spustio Mhz ovo sam slikao odmah pri izlasku iz igrice igrice lepo radi nema nista da koci i secka. Ovde sam uporedi hwmonito i aidu i video neke drugacije vrednosti
1. Kod hwmonitora TMPIN0 pokazuje temperaturu procesora ( ubuduce da znam )
2. 27c hw monitor pokazuje temperaturu jezgra procesora ( pre sam uvek gledao tu )
3. jedino sto sam sada primetio kod hw monitora je da pokazuje lazne napone

Sve u svemu jako sam zadovoljan onim stro sam postigao zahvaljujici clanovima ovog foruma. Hvala vam

To je to, samo planiraj kuler sto pre mozes i miran si, onda ces da aktiviras turbo klok, jer zasto da ne iskoristis pun potencijal cpu-a, pa mozda cak i blagi OC...

sto ne bi sad ukljucio turbo core,nece nista da ode dodjavola,samo ostavi inejblovan c'n'q.ja i dalje ne verujem da tih cca 200mhz moze toliko da utice na temperaturu,a narocito ne verujem da ce da drzi procesor skucan na blizu 1.4v i u ajdlu.najlakse ga je izgasiti ako je problematican.

Nazad
Vrh Dno