Šta je novo?

Fx 5900ge

• Začetnik teme Začetnik teme bojsa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojsa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
695
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam ASUS FX5900GE koja ima obican NV35 Chip,pa sam zamenio bios sa leadtek-ovim fx5900 biosom,kartica radi normalno(400/850def.,oc470/910) sa svim igrama ali kad igram Vampire Bloodlines posle nekog vremena pocnu da pucaju teksture i da baguje,i kad u everestu pogledam temperaturu pise GPU Temp.75 C, a preko drajvera ocitava 60,sto mi nije jasno jer na dodir sve je mlako,da ne kazem hladno,i kuler i mem.Nista mi nije jasno zasto se ovo dogadja? :wall:

Poslednja izmena:
Da nije zbog OC-a? jesi probao da se igraš na default freq? (400/850)

Brate probao i sa 400/700 opet isto teksture pucaju uradim ctrl+esc i podignem sve ok nakon sat vremena ponovo isto.A i ne znam zasto mi kartica ne radi u AGP 8X nakon menjanja bios-a,a pre je radila.

Da malo osisti kuler za graf., verovatno ima visemesecne(godisnje) naslage prasine.

imam i ja tu graficku...i samo problemi.kod mene je stvar ta...ako podignem ili smanjim frekvenciju makar i za 1mhz opadaju mi prefomanse za 30%.dosta toga sam probao i dalje ne znam u cemu je problem....

Imao sam doticnu kartu, pa...
@bojsa: simptomi ukazuju na pregrevanje memorije, medjutim ako kazes da je sve isto i na default clocku - mozda joj smeta eventualni vmod koga Leadtek bios ima. Kakva je situacija sa fabrickim biosom?
@stoske: Fabricki bios u ovoj grafickoj je vrlo cudan, jer je Asus eliminisao snizavanje frekvencije GPU-a u 2D-u. Zbog toga pri overkloku, nema veze da li je memorija ili GPU, karta pocinje da radi na nekim dosta nizim klokovima. Pomaze flash biosa ili koriscenje bas matorih drajvera, cini mi se 53.03.

Moj primerak je bio sa Leadtek biosom, koji dozvoljava nesmetan o/c, a omogucava i pracenje temperature preko drajvera. Gotovo svaki primerak bi bez problema trebao da radi na 400/800, sto je po meni optimum.

@Mayo Problem sam resio tako sto sam uzeo od ortaka iinstalirao verziju igre koja ne baguje,jer ova moja je izbacivala kad spasim nekog arheologa,zatim cesto posle bilo kakvog loadinga...Sada nemam ni jedan jedini problem.
@Stoske Problem resi promenom bios-a koji je kod ASUS-a ocajan,kad sam kupio kartu istraumirao sam se zbog tog baga sa OC-om,posle promene bios-a ispostavilo se da je kartica jako dobar primerak koji je jako raspolozen za OC(490/970) i bez dodatnog hladjenja.Jedini problem je bio u tome sto je bios bio zasticen pa sam prvo morao da ga brisem,pa da stavljam pci kartu(S3VirGe 1Mb me je bio spasio🙂) i stavim novi,ako budes menjao bios pogledaj stranicu http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=85394 , moja preporuka AOPEN bios,ili ako hoces moj koji je u stvari isti taj samo jos malo prepravljen-Radi jos malo boljih rezultata naravno;-)

Poslednja izmena:
@mayo
@bojsa
inace moj asus radi po defaultu na 400/702
thx da probacu pa javljam...

Poslednja izmena:
Evo moj bios.

Prilozi

preuzeo...:banana:

do sada sam samo flashovao bios ploce.da li je slicna procedura?

Poslao sam ti na mail sve sto ti treba,pa ti javi kako je proslo.

thx

muci me vec par meseci taj problem....

:wave:

Nazad
Vrh Dno