Šta je novo?

Fx 5700

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Gledam nesto specifikacije ove graficke karte pa mi sve nesto lici na 5800 (non ultra). Sta vise siguran sam da je rec o identicnoj karti samo sa malo promenjim clockom i drugim imenom. Jer DDR-2 i magistrala od 128 su bile glavne karakteristike 5800. Jos samo da se vidi da li je 4x2 ili 4x1 ali kada se malo bolje razmisli sve jedno je...

Da budem sarkastican, da nece da ima turbinu da je hladi?
Mi smo onaj 5800 sa testa hladili tako sto smo na ogroman pasivni kuler stavili 8-cu na 3k obrtaja, tek tad je htela da radi :d...
Kaze nas narod "isto sr..anje, drugo pakovanje"...

Ne Mazi, ta karta se pregrevala, ali tada nisam imao dodatne kulere u kucistu i bilo je 40C napolju...
Mazi, moj KD7 radi perfektno, a radio je i KD7-E i KD7-RAID...o kakvim ti problemima pricas?

Ljudi, zanemarujete jednu stvar - ta karta ce kostati od 180 do 200 USD kad je bude bilo dosta na trzistu, bice brza kao FX5800, a HL2 su vec optimizovali da nV35 daje slicne rezultate kao radeon9800pro. E sada, ako to za 180evra nije dobra karta, ja ne znam sta je...

Ali Max ti znas matematiku nasih prodavaca 200 USD = 300 € 🙂)
A mislim da se nece puno grejati jer su mu smanjili taktove dosta tako da buka nije problem.

Samo mi nije jasno zasto kartu koju su zvali 5800 sada zovu 5700 ??
ATI radi drugacije 8500 pa su dogurali do 9200 🙂)) a ovi idu natraske???

byMaX je napisao(la):
Ljudi, zanemarujete jednu stvar - ta karta ce kostati od 180 do 200 USD kad je bude bilo dosta na trzistu, bice brza kao FX5800, a HL2 su vec optimizovali da nV35 daje slicne rezultate kao radeon9800pro. E sada, ako to za 180evra nije dobra karta, ja ne znam sta je...
Zaboravljas da BRZINA u HL2, kada je rec o nVidiji, ne znaci i KVALITET, koji je uporediv sa Radeonom!
U svakom slucaju ovo bi trebalo da bude kompetitivna kartica sa 9600XT, ali je pitanje koliko ce stvarno kostati! Mislim, koriscenje DDR2 memorije je cista ekstravagancija, k oj anepotrebno podize cenu i povecava zagrevanje same kartice (tek ce GDDR3 doneti odgovarajuce termalne karkteristike za graficku memoriju)
U svakom slucaju Nv36 ce sa svojim manje "dupoki" PixelShader 2.0 pipelineom biti dosta sporiji u odnosu na NV35 u DX9 naslovima! Mislim da ce 9600XT (koji ce biti uporediv sa R9700, po performansama) biti najbolji izbor za ljude koji bi da se bez problema igraju DX9 igara, a da pri tome ne plate vise od 200 jura!

Ok je to Nedjo, 5700 nije za tebe, mene i jos neke "picajzle" odavde kojima je bitna full preciznost i HDR and all that shit. Ali shvatas li ti da vecina igraca samo stavi na high i podesi rezoluciju (ako i to) i dovoljno im je da ne secka... Oni se nece buniti, a tesko da ce ih recenica "vidi kako bljesti ona svetlost kroz prozor i kako je realan onaj snop kroz pukotinu" navesti na ATI ako vec imaju/vole nVidiu. Pola sata sam pokazivao Sanji kako je sa anizo filterom u Halo-u, lepsa udaljena tekstura, i ona mi na kraju kaze: "ma bas ti i u realnosti vidis ostro i detaljno ono sto je tako udaljeno!" I u pravu je... Njoj anizo nista ne znaci... Prosecan gamer koji se, by the way, mnogo vise izigra nego mi, koji se tu i tamo poigramo 😉

Kapiras 😉 Ipak mislim da ce 5700 biti ok kupovina...

byMaX je napisao(la):
... Pola sata sam pokazivao Sanji kako je sa anizo filterom u Halo-u, lepsa udaljena tekstura, ...
Pa dobro Max covece... sa devjkom se rade druge stvari... setnja, biskis, picence... kakav bre af, teksture, bump maping, aa i ostalo... eh cccc.. ccc... ove mladje generacije
:S :mrgreen: :mrgreen: (D)
pozdrav

byMaX je napisao(la):
Pola sata sam pokazivao Sanji kako je sa anizo filterom u Halo-u, lepsa udaljena tekstura, i ona mi na kraju kaze: "ma bas ti i u realnosti vidis ostro i detaljno ono sto je tako udaljeno!" I u pravu je... Njoj anizo nista ne znaci... Prosecan gamer koji se, by the way, mnogo vise izigra nego mi, koji se tu i tamo poigramo 😉

Cak je i zensko shvatilo :mrgreen:

Ma da, Marti, ali kad si sa devojkom xyz sati, moras malo i da se igras i na kompjuteru

Nazad
Vrh Dno