Šta je novo?

Fx-5200 problem i LG 1510P problem?

Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
604
Imam instaliran Windows XP sa SP1, video kartu Fx-5200 TDR 128 sa drajverom 45.33 i monitor LG 1510P, ali imam osvezavanje od samo 60 Hz. Da li neko zna u cemu je problem, kako da dobijem ozvezavanje od 75 Hz?

e sad bas neznam najbolje taj model monitora.
i nisi mi naveoproizvodjaca karti.
Ali pretpostavjam da je sledi problem.
Suvise je velika rezolucijapa osvezavanje nemoze da bude veliko.
probaj 1024x*** tad bi trebalo da moze 75hz
barem je tako bilo na mom sm753s dok nisam kupio lcd
ovaj i u najvecoj rezoluciji moze da sljaka 72hz
znaci pogleda

Pa nemoze da radi na max hz i max rezoluciji, smanji rezoluciju, a povecaj herc-a. kod mene na Hansolu 730 moze da tera i 2100x neznam ni ja koliko, ali sa osvezavanjem od 20-30 Hz. Zato kako radi po defaultu tako je najbolje !
Poz.

btw
zaboravio sam da napisem pa mrzilo me je da editujem
posto je i meni asus fx5200 tacknije v9520magic probacu do njega nije 100% jer je on moze cak i 2000x1600 u 75hz ako se nevaram

Aman ljudi shvatite više da je za TFT monitore optimalno osvešavanje 60Hz. Sa povećanjem se slika samo kvari.

Alo bre ljudi.Covek ima TFT 15" i za njega je max rezolucija 1024x768.

Nesto nije propisno instalirano.Ili driver od monitora ili od karte.U principu neces osetiti neku promenu,samom promenom osvezavanja.

jddipqd je napisao(la):
Aman ljudi shvatite više da je za TFT monitore optimalno osvešavanje 60Hz. Sa povećanjem se slika samo kvari.

Da, ako imas kombinaciju Eagle GF2MX + non-dvi TFT :d

Odakle ti ideja da se slika kvari ? Na "punokrvnim" monitorima sa dvi-jem, koliko mi je poznato, ne dolazi do ikakvih anomalija sa povecanjem hercaze...naravno, ne tvrdim da na tft-u postoji neka razlika bolna po oci izmedju 60 i 75 hz...

Vjerovatno nije instaliran driver za monitor; u tom slucaju ga Windows vidi kao default monitor i ne da da povecas frekvenciju (cisto iz sigurnosnih razloga).

OptiPlex je napisao(la):
...
Odakle ti ideja da se slika kvari ? Na "punokrvnim" monitorima sa dvi-jem, koliko mi je poznato, ne dolazi do ikakvih anomalija sa povecanjem hercaze...naravno, ne tvrdim da na tft-u postoji neka razlika bolna po oci izmedju 60 i 75 hz...
Kada sam tft (LG-1710B) prikacio na dvi (ATI 9200) nemam mogucnost rada u 75Hz, ta vrednost je nestala, vec se nudi samo 60. Jel to tako treba?

jddipqd je napisao(la):
Jel moze neko objasnjenje za sire mase?

Instalirao sam 52.16 drajvere za msi fx-5200 video karticu i originalni drajver za LG 1510P i opet samo imam osvezavanje od 60 Hz i nijedno drugo.

vlasta je napisao(la):
Jel moze neko objasnjenje za sire mase?
Kod CRT monitora slika se formira tako što elektronski top pobuđuje fosforescentnu površinu ekrana, koja neko vreme posle toga ostaje osvetljena. Međutim ako pikseli koji su ranije osvetljeni počnu da se gase pre nego elektronski top ponovo stigne do njih (odnosno iscrta ceo ekran) javlja se treperenje. Osvežavanje predstavlja frekvenciju iscrtavanja ekrana (znači pri 60Hz ekran se iscrta 60 puta u sekindi). Ako se ekran iscrta dovoljno brzo, već upaljeni pikseli neće stići da se ugase pa neće biti ni treperenja.
Sve ovo se dešava jer se kod crt monitora istovremeno ne mogu kontrolisati dva različita piksela.
LCD ekrani nemaju elektronski top već se svaki piksel može kontrolisati nezavisno od drugog, tako da ni frekvencija osvežavanja nema smisla (teorijski, dovoljno je ono osvežavanje koje daje iluziju kontinualnog pokreta - a to je 25Hz)

Nema to veze....

Samo skini Reforce, program koji ti pod XP-om omgucava da regulises osvezavanje, pa stavi sve na 75 ako bas hoces. Taj problem nije ni do kartice, ni do monitora, jednostavno windows je malo na svoju ruku :eye:

Nazad
Vrh Dno