Šta je novo?

Futuremark ECS takmicenje u 3dmark11 testu

Perica_Barii

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
619
Na nedavno zavrsenom takmicenju u organizaciji futuremark-a a sponzorisano od strane ECS firme, bogatim nagradama uspeo sam da odnesem glavnu nagradu za trecu nedelju.

link ka takmicenju: ECS Shootout

Naime od strane organizatora su svake nedelje davane nagrade za apsolutno najbolji 3dmark11 score ( pri cemu nije bilo ogranicenja po pitanju hardvera). Svake nedelje tokom takmicenja tacno u ponedeljak u 12h lista je resetovana a pobednici posle dodatnih provera proglasavani, i tako 4 nedelje koliko je takmicenje trajalo.

U drugoj nedelji sam nastupao sa 3 gtx580 kartice koje sam poterao na ln2. Odmah da kazem da slim potovi za gpu ovde nemaju sta da traze kada su ozbiljniji klokovi kartice u pitanju (naime do nekih 1250mhz za gpu nesto se i moze raditi, preko toga postaje nemoguce hladiti ,jer temperature osciluju i po 60 stepeni). Radio sam setup sa dva napajanja, ANTEC 1200W i PC Power&Cooling 1000W i ona su uspela da izdze torturu. Dosta muke sam imao jer nisam stavio vazelin u prvi slot za grafiku i on mi je zadao dosta problema jer je ledio, pa sam sam setup morao rastavljati i grejati vise puta. Nazalost postignut rezultat od 20429 poena nije bio dovoljan jer je setup od 4 kartice u sli modu i rezultatom od 213xx poena bio prevelik zalogaj. Tako da je stanje na tabeli posle druge nedelje bilo sledece:

1. John Case - P21372 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel(R) Xeon(R) CPU W3690 @ 3.47GHz,Gigabyte Technology Co., Ltd. X58A-UD9 score: P21372 3DMarks
2. Perica_baril - P20429 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel Core i7-2600K Processor,ASUSTeK Computer INC. Maximus IV Extreme-Z score: P20429 3DMarks
3. thobel - P19853 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel Core i7-980X Processor,ASUSTeK Computer INC. Rampage III Extreme score: P17495 3DMarks

slike setup-a sa sesije:

Trece nedelje zahvaljujuci velikodusnosti naseg kolege QUAKE-a ( koristim priliku da se zahvalim) koji mi je poslao 4-tu karticu uspeo sam da odradim rezultat na osamucenom 980x procesoru i napravim skor od 21128 poena. I dalje sam kombinovao gore pomenuta dva napajanja ( ANTEC + PC Power& Cooling) koji su se junacki drzala tokom sesije. Problem je bio procesor koji se ranije degradirao i nisam bio siguran dokle ce moci da dogura. Posle 2 sata i temperature od -120C na procesoru on se vratio u normalu i uspeo sam da ga poteram stabilno na 5000mhz sa taktom NB od 4000mhz napravio solidan rezultat. Ovde treba istaci da mi je podizanje NB i takta memorije donelo cak 800 poena u 3dmarku11 ( sto je za sve koji su probali ovaj test ogroman boost), treba nahraniti ove azdaje. Situacija na tabeli posle 3 nedelje je bila sledeca:

1. Perica_barii - P21127 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel Core i7-980X Processor,Gigabyte Technology Co., Ltd. X58A-UD9 score: P21128 3DMarks
2. ina_chi - P19370 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel Xeon Processor W3680,ASUSTeK Computer INC. P6T7 WS SUPERCOMPUTER score: P19370 3DMarks
3. Khalam - P18004 - NVIDIA GeForce GTX 580 video card benchmark result - Intel Core i7-2600K Processor,ASUSTeK Computer INC. Maximus IV Extreme score: P18004 3DMarks

i osvojio sam vredne nagrade:

Malo slika samog setup-a:

Forum sa objavama futuremark-a :ECS Overclock Shootout - Futuremark / YouGamers Forums

Cekam da nagrade dodju na adresu pa da nabacimo i koju sliku sa njima, do tada pozdrav......

p.s. Zahvalio bih se mojim dobrim prijateljima i kolegama iz tima Mare085,trut_bar i Dekari na nesebicnoj pomoci u realizaciji ovog takmicenja....

:banana::banana::banana:
bravo majstore,nemam reci za setup,a tek za rezultate......:zgran::zgran::zgran:

Čestitam a kolege na večeru da vodiš kad rasprodaš nagrade 😉

Nazad
Vrh Dno