Šta je novo?

FurMark 1.5.0 1280x1024/0xAA

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Pojavila se nova (1.5.0) verzija ovog programa...

furmark-logo-300x300.jpg

Verzija 1.5.0 poseduje olakšano očitavanje temperature grafičkog procesora a sada je omogućeno i da se ova temperatura beleži kako prolazi vreme rada. Tako je dodata je mogućnost da se F9 tasterom snimi screenshot, a Xtreme Burning režim je sada više GPU intenzivan. Od popravki grešaka izdvajamo unapređeno OpenGL prikazivanje konteksta da bi se podržala nova ForceWare 180.xx serija a QXSGA 2560x2048 rezolucija više nije operativna.

DOWNLOAD

Poslednja izmena:
Uf, ovo bas greje karticu!
Ps-Evo scora kad sam vec ovde:

Evo i mene sa istim podesavanjima...

Radi vam Stability test? Meni brljavi...

Bench:

EDIT: U FullScreen-u to izgleda ovako:

Poslednja izmena:
Meni radi normalno, ali nabija temperaturu nenormalno.

Sta li radi tek taj Stability test kad se cekira "Xtreme Burning Mode" :zgran:

AtiTool "Scan for artifacts" ugreje GPU na 64c posle 5min., Crysis loop test isto drzi oko 60-64c posle nekoliko minuta (gledano iz RivaTunerOSDa), a FurMark obican Bench test naprzi karticu na 89c posle 5min. Da covek ne poveruje...

Ako su mi temperature sa fabrickim kulerom i AtiTool testom isle na 90+c, sta bi tek bilo sa FurMark testom :d

Poslednja izmena:
Evo mog rezultata :

Prilozi

• PPREDRAG.png
    PPREDRAG.png
    12.9 KB · Pregleda: 130
konfa iz profila.

Prilozi

• furmark1.jpg
    furmark1.jpg
    22.7 KB · Pregleda: 122
Konfa iz masine.
Ispade da su Radeoni duplo brzi od moje karte.

A bas ovih dana treba da sastavljam konfu za kupca. Da zavaljam ja moju i kupim 4850/4870 i time se vratim u crveni tabor.
Poslednji put kada sam bio crven je sa 9800pro modovanu u 9800Xt.

:zgran:

Ovo je prva stvar na kojoj sam video artefakte, ladno neće da prođe na 700/2200, a apsolutno sve ostalo radi bez problema... Ccc... Evo na defautu:

Prilozi

• FM.png
    FM.png
    17.2 KB · Pregleda: 97
:zgran:

Ovo je prva stvar na kojoj sam video artefakte, ladno neće da prođe na 700/2200, a apsolutno sve ostalo radi bez problema... Ccc... Evo na defautu:

Kolike su temperature? Stavi test na nekih 5 minuta ako mozes. Meni sa VF900Cu na oslabljenom G92 nabije 90c :S:

Hmmm, ove cifre se opasno razlikuju od rezultata verzije 1.4... :trust:

Što se grejanja tiče, već napisah negde, meni je par sati Stability u 1.4 sa fabričkim single slot coolerom na 100% dobacivao do 77 stepeni. Sad sa VF900 je max 70 (+tišina :D), ali imam još da se ispitujem OC limite pre konačnih rezultata, pa da otvorim i jedan Powercolor 4850 dedicated thread. :d

Kolike su temperature? Stavi test na nekih 5 minuta ako mozes. Meni sa VF900Cu na oslabljenom G92 nabije 90c :S:

Ma strašno, sa AtiTool mi dođe do 71C posle desetak minuta, ovde je bilo 86C već posle 120 sekundi, prekinuo sam, nema smisla, nerealno je... Kao kad bi ti neko rekao da ti je temperatura motora u kolima 200 stepeni posle 24h rada u mestu pod punim gasom... Šta te briga, kad to nikad u realnom korišćenju neće dostići.

Poslednja izmena:
Jel probao neko da meri temperaturu preko rive....mozda FM ne pokazuje pravu?

Ja sam gledao GPU-Z log, pokazuje isto kao FM... A pošto Riva i GPU-Z pokazuju isto...

Ma strašno, sa AtiTool mi dođe do 71C posle desetak minuta, ovde je bilo 86C već posle 120 sekundi, prekinuo sam, nema smisla, nerealno je... Kao kad bi ti neko rekao da ti je temperatura motora u kolima 200 stepeni posle 24h rada u mestu pod punim gasom... Šta te briga, kad to nikad u realnom korišćenju neće dostići.

Sta je tu nenormalno??? Da ne laze mozda??? Daj molim te! Sve je tu OK samo sto vise greje. Secas li se DOOM 3 i tadasnjih 9800pro i 5900XT karti koje su sve bile odlicne i stabilne svima dobrano OC, a ovamo bilo tackica (bele boje) u DOOM3 pa su onda svi spustali klokove. Koliko je to pa do sada bilo OpenGL testova koji su znali da izmaltretiraju GPU? Rekao bi ni jedan cestit, ali je zato bilo D3D koliko hoces. Lepo malo vrati klokove, jedno 5% dole i sve ce biti OK.

Nisam rekao da je nenormalno, već nerealno, a to sam objasnio u produžetku posta poređenjem sa motorom automobila. Ne znam šta će ti svi ti upitnici, mogao si samo malo pažljivije pročitati post. Dakle, evo još jednom ako treba: ne interesuje me ta temperatura jer je karta apsolutno nikada neće postići bilo gde, osim u tom programu, tako da mi ne znači mnogo. OK je možda za proveravanje stabilnosti jezgra, ali to je to.

Dakle, evo još jednom ako treba: ne interesuje me ta temperatura jer je karta apsolutno nikada neće postići bilo gde, osim u tom programu, tako da mi ne znači mnogo. OK je možda za proveravanje stabilnosti jezgra, ali to je to.

Slazem se. Kod mene je 25c vise u odnosu na Crysis...

Meni stability test na 8800gt brljavi i na default klokovima, ista stvar ko u petom postu

FM-3346 ...3870 @800/2400, tep 70 c
Mozda moze i vise sa vecim oc ,ali me mrzi da odradim..

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Ipak me nije mrzelo..:p
FM-3626....@ 850/2700..

Prilozi

• sshot-4.jpg
    sshot-4.jpg
    105.6 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
benchmark nije ispravan....

jedna 4870X2 kloknuta na 860MHz gpu i 1040MHz memorija
+ E8600 ispod kompresije na 5.0 GHz

je u proseku sporija nego neki ovdje postavljeni rezovi na Default. :D

?

Otvorit cu novi thread za Crysis Warhead Benchmark posto mi se postavljeni threadovi ne svidjaju.

Jesi preimenovao furmark.exe u nešto drugo?

Je*em ti zivot... meni kartica u loadu ne prelazi 58~60c, Jedan bench u Furmarku ode na 85!

Poslednja izmena:
Jel normalno da jedno jezgro procesora uvek bude na 100% zauzeca?

Hmmm, ove cifre se opasno razlikuju od rezultata verzije 1.4... :trust:

Što se grejanja tiče, već napisah negde, meni je par sati Stability u 1.4 sa fabričkim single slot coolerom na 100% dobacivao do 77 stepeni. Sad sa VF900 je max 70 (+tišina :D), ali imam još da se ispitujem OC limite pre konačnih rezultata, pa da otvorim i jedan Powercolor 4850 dedicated thread. :d

Haha... 100% fan na fabrickoj veriziji coolera je prilicno hrabar poduhvat :)
Ja sam posle 10 sekundi odustao iz straha da ce se otkaciti i napraviti stetu u kucistu pa vratio na 50%. Sumnjam da bi se otkacio ali je buka bila takva da se covek neracionalno ponasa.
Imam istu tu karticu i probao sam par stvari sa fanovima. Svako podesenje ispod 60% daje 106C vec posle 4-5minuta furmarka. U kucistu imam 14cm napred, 12 cm nazad i 23cm sa strane fanove. Za stalno mi je bocni fan na 5V da ne pravi buku. Probao sam da ga vratim na 12V gde se okrece mnogo brze i ostavio 50% fan na kartici i opet sam imao 106C. Hteo sam da vidim da li ce biti neke razlike ako boni fan na kucistu skroz iskljucim sa napajanja (hoce li narasti preko 106C). Nista. Opet 106C.
Po ideji jednog forumasa ovde sam stavio i dodatni 9cm ispod kartice da izvlaci vruc vazduz napolje i nema promene kada se potera furmark.

Bottom line je da masa i povrsina fabrickog kulera na 4850 toliko mala da mu nista zivo ne moze pomoci. Dzaba bocni 23cm, i jos 3 fana na kucistu.

p.s. u realnim uslovima, dok igram nesto zahtevnije, temperatura je obicno 93-95C. Ukoliko je osrednje opterecenje onda 82-83C. Sve ovo na 50% fan.

Vrh Dno