Šta je novo?

Full ACE Tennis simulator

Go-R4n

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2005
Poena
620
Slucajno sam naisao na demo ovog tenis - simulatora i jako se prijatno iznenadio.

Igra je prvenstveno pravljena da se igra online, cak i sa demo-om moze mada ja jos nisam probao jer trenutno malo igraca igra ovu igru pa morate da navatate nekoga u neko pogodno vreme da igra sa vama.
Grafika i zvuk su u ovoj igri totalno u drugom planu ali je gameplay jako interesantan. Pre udarca morate da se odlucite da li ce to biti forhend ili bekend (npr. pritisnete L1 ili R1 na joypadu pre samog udarca) sto je kao u stvarnom zivotu. Ovime dobijate mnogo jer mozete da se izvlacite kada ste u bekend strani na forhend i da opalite dijagonalu i obrnuto, u zavisnosti sta je jaci udarac vaseg igraca. Od udaraca je sve tu, topspin, slajs, hard, lob, dropshot. Takodje postoji opcija challenge koji je super odradjen i stvarno ce vam pomoci ako je lopta sumnjiva. Cesto se desi da sudija ispravi gresku.
Postoje 3 kamere, jedna iza igraca, druga malo visa od prve i treca bas visoka (koju ja preferiram).
U demo-u postoje 4 igraca Federer, Nadal, Gasquet i jos jedan (nisu sa pravim imenima ali imate editor u kome lako ubacite prava).
Postoji odlican tutorial mode koji ce vas nauciti svim mogucim udarcima u igri. Toplo preporucujem da se prvo prodje tutorijal pre bilo kakve igre. Takodje mozete i practise mod da probate.
Igram sa Federerom i ne mogu jos uvek da dobijem Gasquet-a na easy! Tesko je, zato se i zove simulator.
Ko igra na tastaturi moze da iskljuci biranje forhenda\bekenda pre udarca ako mu je tesko.
U full verziji igre (15e) se dobijaju svi igraci, sve vrste podloge, svi turniri, mogucnost da igrate protiv nekog za istim kompjuterom...

Na ovom linku mozete skinuti demo.

Poslednja izmena:
Probao sam ovo i ranije, vidim da ni sad nije mnogo bolji demo, animacija forhenda je i dalje ista tj. losa kao i pre, sama mehanika mi se ne svidja, ovo drzanje pa pustanje mi nikako ne ide kako treba. Dream Match Tennis mi je i dalje bolji po svakom osnovu.

Ne znam, mene Dream match nije zadržao, dok mi je ovaj bas zarazan. Ne moras uvek da držiš , dovoljno je samo da pritisnes u pravo vreme. A animacija je sigurno bolja od DM.

Pa i Dream Match je daleko od idealnog ali neku osnovnu mehaniku su uboli. A sto se tice animacija, ne govorim o kvalitetu animacije nego o pokretima i tehnici, u DMT je kod svakog igraca tehnika i izgled udaraca drugaciji. Svaki servis je drugaciji sto se tice tajminga i tu im skidam kapu jer taj nivo detalja nisu imale ni skupe mainstream igre koje su pojednostavljene zarad komercijalnog uspeha. Evo probao sam malopre i ovaj novi EA Grand Slam Tennis 2, pa ono je katastrofa, fizika i kretanje igraca nula, animacije totalno pogresne itd... Jedino pozitivno je sto eto imaju licencu za gren slem turnire...

Igram Full Ace Tennis Simulator već jedno 6 meseci i moji su utisci fantastični.

Još jedna od pozitivnih stvari je to što ljudi koji razvijaju igru aktivno učestvuju na forumu i prihvataju sugestije članova. Igra pokazuje zavidan napredak u poslednje vreme a često izbacuju nove update-ove.

Evo moj mali doprinos... editovan data.fas file sa licenciranim igračima/turnirima/stadionima.

Prvih 100 je sređeno po ATP listi od ove nedelje.

http://fullacefan.free.fr/viewtopic.php?id=9

Ovaj forum je samo za modove, a postoji i oficijalni forum na adresi
http://forum.fullacetennis.com/

Igram Full Ace Tennis Simulator već jedno 6 meseci i moji su utisci fantastični.

Još jedna od pozitivnih stvari je to što ljudi koji razvijaju igru aktivno učestvuju na forumu i prihvataju sugestije članova. Igra pokazuje zavidan napredak u poslednje vreme a često izbacuju nove update-ove.

Evo moj mali doprinos... editovan data.fas file sa licenciranim igračima/turnirima/stadionima.

Prvih 100 je sređeno po ATP listi od ove nedelje.

http://fullacefan.free.fr/viewtopic.php?id=9

Ovaj forum je samo za modove, a postoji i oficijalni forum na adresi
http://forum.fullacetennis.com/

Ajde prenesi nam iskustvo igranja online, da li ima laga, kakvi su protivnici, jel teško?

Ajde prenesi nam iskustvo igranja online, da li ima laga, kakvi su protivnici, jel teško?

Laga ima retko, uglavnom igra ide tečno jer nije mnogo zahtevna. Ja sam igrao sa ljudima iz Francuske (njih je najviše), Nemačke, Češke, Italije... Nisam igrao sa igračima sa drugih kontinenata jer kažu da je sa njima veliki lag.

Protivnika ima svakakvih, ali je problem što još uvek nema mnogo igrača pa se dešava da nema nikog raspoloživog za igru. Uglavnom u večernjim satima može da se nađe poneko.

Demo verzija podržava online, pa može da se igra online za dž. U toj varijanti demo može ili da hostuje ili da se pridruži drugom demo-u, i igra se uvek u istoj dvorani i to do 4 dobijena gema.

Stvarno mi se sve vise i vise svidja ova igra i zato sam je i kupio. Moja prva kupljena igra i drago mi je sto je to upravo simulator tenisa.
@Milos011: Hvala za onaj fajl sa licenciranim igracima, vidimo se online, znas mi nick ;)

Nazad
Vrh Dno