Šta je novo?

Fujitsu Simens - ekran

cika zuba

Cenjen
Učlanjen(a)
15.07.2010
Poena
154
Sestri se desilo sledece,u toku rada na laptop-u,ekran joj je pobeleo i odmah nakon toga je izgubio sliku,kad se laptop upali cuje se kako radi ali ne daje nikakvu sliku,ekran je crn.... Lokalni serviser je pokusao da ga uradi,ali nije ustanovio u cemu je problem,jel imao neko ovakav kvar?! :trust: :crash:

Da li daje sliku na vga izlazu?
Nakači ga običan monitor, ako tamo ima slike otišao display...
Ako nema slike ... matična ploča, ram ili grafička ...

ne verujem da će proći bezbolno

ako nakacis externi monitor na VGA i ne daje znake zivota onda je 99% ili grafika zveknula ili maticna ploca.Nesto od ta 2 je sigurno.U svakom slucaju sto rece kolega pre mene kvar je vrlo ozbiljan i popravka je vrlo skupa i neisplativa.Ne verujem da je ram memorija jer mi ovo smrdi na graficku.Imao sam slican problem sa fujiscu-siemens i tamo je zveknula grafika a simptomi su bili manje vise isti.Obicno je taj problem ploca ili grafika.Mada odnesi ga u servis za svaki slucaj nek ga neko ozbiljno pregleda.Mozda ima nade za njega mada tesko jako_Ovako an forumima napamet je nemoguce reci sta je kvar.Mozemo samo da nagadjamo ali ne mozemo pomoci.

Ne mora da znaci da je popravka skupa/neisplativa. Zavisi od modela laptopa i od starosti istog. Ako je star do 2 godine i nije bio najjeftiniji kada je kupljen, cca 100 EUR za zamenu north ili south bridge-a ili grafickog cipa/memorije nije ni toliko puno (za memoriju manje). Bez vise informacija o modelu nije moguce govoriti o isplativosti popravke.

Šta se desilo sa laptopom dal si uspeo da ga popraviš?
I moja sestra ima sličan problem u pitanju je Amilo xi1526
Kad prikačim monitor prikazuje poruku kao da nije prikačen.

Znate li neki servis koji radi ove popravke?

Vrh Dno