Šta je novo?

Fujitsu Siemens Amilo M7405 > problem zvuk "device cannot start, code 10"

ricardo

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
319
Fujitsu Siemens Amilo M7405 > problem zvuk "device cannot start, code 10"

Doticni laptop, komsija doneo prosle god iz Germany-e i sluzi mu samo za putovanja, slike i muziku. Elem neki njegov prijatelj mu je reistalirao sistem jer nezna nemacki bez da pita vlasnika (koji je proveo u nemackoj preko 30god i zna nemacki:mad:) i sad ja tu kao popravljam stvari.
Problem sledeci, vec 2 dana trazim drajver za zvucnu (Vinyl AC97 Codec Combo Driver WDM) po netu jer sa originalnog diska za FSC nece da pokrene zvuk, instalira super i samo poruka cannot start code10, sa sajta fsc-a isti matrag, skinuo sam najmanje 15 razlicitih vinyl ili ac97 drajvera i nista. Nacitah se silnih problema po netu i niko nije resio na kraju. Da tuga bude jos veca, donese mi komsa disk win xp home licencirani, uz lap sto je dobio, da vratimo nemacki bar, instaliram i ubacim drajver i opet code 10.:wall:
Ima li neko resaenja, razmisljao sam o flesovanju biosa ali:S:, da ne rikne, nisam nesto reaspolozen da mu kupujem drugi.:d

I dalje sam bez resenja, ako neko ima Amilo M7405 neka se javi, nervira me vise, a mene komp jako tesko moze da iznervira..... :) :mad:

Ja sam imao neki blesavi problem da je zvuk bio "instaliran" ali nije hteo da se pokrene jer nisu ucitani drajveri za HighDef nesto nesto Bus. Elem, kada sam instalirao modem drajvere sve je proradilo...

Ma da, ali to je ako makina ima HDA zvuk, sto ovde nije u pitanju. Na ovom FSC-u je stari AC97 vinyl codec, mada sam za svaki slucaj i to probao pre neki dan i nista se nije desilo, tj rece mi sistem da nema HD zvuka na sebi, tj uredjaja :D:d. Elem shibno sam danas mail FSC-u u technical support pa cu videti da li im to radi ili ne, ako nista ne uradim komsa ide za germaniyu pa ce da ponese lap do njih,tj tamo gde je kupio, sta da mu radim, nema resenja, nisam cak ni apdejt biosa nasao za njega.jbm li ga neka zznj serija Amila.
Pozz

Nazad
Vrh Dno