Šta je novo?

Fujitsu-Siemens Amilo L1300 - Celeron M 1,5GHZ centrino, valja li?

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Daklem, mogu da dobijem ovaj laptop (512MB RAM, DVD-RW, Centrino Celeron M 1,5, 40GB, Wide 15'' screen, WLAN, LAN...) za 960 ojra, pa me interesuje, s obzirom da će kompjuter da se koristi uglavnom za multimediju, da li je ovaj procesor dovoljan, i u čemu je razlika između ovog Celerona i običnog Pentiuma M na 1,5? Keš ili šta?
Sa kojim desktop procesorom može da se uporedi ovaj Celeron M 1,5?

Pozdrav i hvala! :wave:

EDIT: Specifikacije - http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/172/219745135.pdf

Poslednja izmena:
To je po meni jako dobra masina. Bio pre par dana sa drugarom da pogledamo neke masine jer planira da pazari nesto i ja mu preporucio upravo taj model. Taj Centrino je sasvim dovoljan, ne brini se. Najbitnija stvar kod njega je trajanje baterije i nesto manje dimenzije od ostalih mashina sto je naravno i najvaznije. Znaci preporuka. Inace u nekom normalnom radu kao sto je office, pustanje dvd, divx filmova, net... i tako to neces ni primetiti razliku u odnosu na neku punu cetvorku na recimo 2.4.

sudeci po brozovom izlaganju o centrino celeronu, ja se ne bi upustao u avanturu kupovine doticnog (nema obaranje radnog takta pa se greje puno)...

Jel moze neki link, gde je Broz to pisao?

Gde ima jeftinije?

ne ne, nisam rekao da je mnogo jer negde ima za manje nego je mnogo za laptop te klase

Broz je napisao(la):
ne ne, nisam rekao da je mnogo jer negde ima za manje nego je mnogo za laptop te klase
Tesko da je to mnogo para za ovaj NB (predpostavljam da je MP cena u pitanju). Tu je 512MB rama, WIDE 15,4 ekran, puna centrino podrska (mreze), predpostavljam da dolazi licenciran XP sa obzirom da je FS u pitanju itd.
Samo CPU, RAM i Win vrede vise od 250e u nabavci odvojeno,tako da je cena korektna za taj NB.

Poslednja izmena:
I ja cenim da je L1300 dobra kupovina, bar trenutno, i bar kod nas. OK, "Banias" jezgro nema implementiran speed-step, ali opet bi trebalo da se primetno manje greje od AMD varijanti.
Uz racunar idu WinXP Home i MS Works.
Verovatno ce mi pocetkom nedelje jedan dopasti saka, javicu utiske...

p.s.
Broz, koji laptop u toj klasi je po tebi bolja kupovina?

Poslednja izmena:
Pa i ja sam tražio nešto oko 900-1000 ojra, a da je koliko-toliko jako, i da se ne zove Gericom i sl. tako da mislim da je OK kupovina. 512MB, 15,4 wide screen, DVD-RW, Centrino, Win XP (home doduše)... Može se reći full oprema, jedino što taj speed step nije implementiran-ali će se na tom laptopu retko raditi "u krilu" tako da je i to u redu.

Evo i utisaka...

Simpaticna masina, zivahna u "office" radu. Dobra izrada, deluje cvrsto, a vala i lep je - mada bi neko mozda rekao da bolje pristaje zenskim rukama ;) . Greje se, fakat, no ne tragicno. Baterija po specifikacijama daje oko tri sata, ali u realnom radu je cenim na 2-2,5 sata. Grafika je ona "Intel Extreme"; 3dmark 2001 (original, ne SE) - rezultat je nesto vise od 1500. Widescreen ekran je sexy, bas!

Primedbe: zvuk je lagani podbacaj, i pored ugradjenog subwoofera :d. Fale Bluetooth i IR (mogli su bar jedno od ta dva da stave), a wireless Lan nikako nisam uspeo da u ad-hoc rezimu povezem sa MSI-jevim modulom na drugom racunaru. Pa cak ne vidi ni neki outside AP koji MSI bez problema registruje.

Uz L/T idu : XP Home SP2, MS Works, WinDVD (2-channel verzija) i Nero Express.

Dakle, dobar pazar. Ne mogu da tvrdim da je i najbolji u klasi "oko 1000e", s obzirom da je nase trziste trenutno preplavljeno laptopovima, ali i ako postoji nesto bolje, u pitanju su samo nijanse i/ili licne preferencije/potrebe.

Nazad
Vrh Dno