Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Pa odlicno, a i u grejanju i ako ne ide ispod 300w opet nema problema, znam po mojoj llce, ona po pisanju drugih ide tu negde do 250w ( nemam merac ) na hladjenju mozda nize, ne znam.
I to je meni u 20 kvm sa izolacijom i jos 6+4 kvm onako pasivno ugreje ( nisam ispratio kakav je tebi prostor ), pa iako se cesto gasi-pali to se realno i ne primeti.
Drzi temp u 0.5c pa i tacnije, kad je skroz tisina, jedino sto cujes kako malo ubrza vent sa kontrolne brzine kad krene da radi i to je sve.

Sad, dal joj takav rad nesto skodi, ne verujem. Masa ljudi ima te stare L serije ( kao i npr Daikin 18-ice, kojima je isto oko 300w minimum na grejanju ako se secam ) pa rade bez problema, pojedinima evo vec 15-tak godina.

Ja je gledam za 17m2, izolacija 10cm stiropor i dobra PVC stolarija, eventualno da malo dogreva hodnik

Mislim da trenutno za 60000din nema bolja klima te klase i kod mene je ista situacaja sa izolacijom kao kod tebe pa bi klima zimus trebalo da obavi posao sto se kaže u leru.
Ja se razmisljam isto za tu ili da uzmem mozda 12icu.. Imam 22kv dnevnog + 8.5kv hodnika koji bi konstantno bio otvoren da se dogreva.. Nova je zgrada 10ka izolacija, zapadna strana.. Sve se plasim da mi 9ka ne bude malo ako bude hladnije.. :/

Ja se razmisljam isto za tu ili da uzmem mozda 12icu.. Imam 22kv dnevnog + 8.5kv hodnika koji bi konstantno bio otvoren da se dogreva.. Nova je zgrada 10ka izolacija, zapadna strana.. Sve se plasim da mi 9ka ne bude malo ako bude hladnije.. :/
12 btu je preko 100000 din taj model,ova 9 btu ima 30kg spoljna jedinica veća od većine 12 bas ozbiljna klima,mislim da bi ti vrašila posao.

Pa dobro, ima jos vremena :D

Mislim svaka cast, ja bi odlepio. Sve preko 24c mi je nepodnosljivo. Do duse mogu i 25 c da istrpim ako je vlaga ispod 50%, sve zavisi. Citav zivot tako, i sa on-off klimom.
Koliko ti je inace u kuci tako bez hladjenja ? Tu kakva god da je izolacija mora za par dana da se usija kad je ovako napolju.
Jedino da ti nocu ide temp 15-16c, pa ti je tad sve sirom otvoreno, pa danju zatvoris-zamracis, al opet, tu je kuvanje, greju uredjaji razni itd, ne znam.
Ono, nekom je i 27c ok leti.
Ajoj gdje ćeš ispod 24, meni je to prehladno 🥶
Temperatura najčešći raspon 22-23 ujutru do 26 predveče.
Princip, preko noći ili širom otvoreno (kad nema leteće gamadi) ili roletne spuštene tako da diše kroz "tačkice". Jugoistočne roletne se spuštaju ujutru i dižu kad prođe sunce. Juče je ujutru bilo 19 u dnevnoj.
Naravno kako dan odmiče, ide ona mic po mic ka gore, dohvati oko 26 pa i 26.5 oko 17-18.
Nije da nam je moranje, ali naprosto daleko više oboje volimo "prirodan" hlad, bez klime, tako da kad su pakleni dani, palimo malo ovu gore 14LU u potkrovlju da sve rashladi ispod i ispred sebe.

Da li neko zna postoji li ovlašćeni serviser Fujitsu u Kragujevcu ne mogu nigde na netu da nadjem?Ja naručio u Cool ali oni ne ugradjuju u Kragujevcu bar mi je tako reko lik na telefonu. Ili ako neko ima dobrog majstora da preporuči šaljite privetnu poruku.

Da li neko zna postoji li ovlašćeni serviser Fujitsu u Kragujevcu ne mogu nigde na netu da nadjem?Ja naručio u Cool ali oni ne ugradjuju u Kragujevcu bar mi je tako reko lik na telefonu. Ili ako neko ima dobrog majstora da preporuči šaljite privetnu poruku.
Pozovi Viacom i daće ti broj od servisera iz tvog kraja. Kod mene se ispostavilo da su mi dali broj od nekog što je ranije radio za njih, imaju ga u sistemu.

Pozovi Viacom i daće ti broj od servisera iz tvog kraja. Kod mene se ispostavilo da su mi dali broj od nekog što je ranije radio za njih, imaju ga u sistemu.
Ja zvao za Kraljevo. Kaze gospodja moze bilo koja firma koja je registrovana za tu vrstu delatnosti. Bitno kaze da ima PIB i pecat firme. Ja se iznenadio

Kapiram i meni je tako rečeno ali ne bih voleo da mi kao pojedinima ugrade klimu uz plafon i na 3 milimetra od fasade bez vakumiranja i da kažu ma tako treba to je inverter to je sve super.Jako loše se radi po gradu. Jedini servis koji je u uniji servisera u Kragujevcu je očajan i sve zavisi koju ekipu pošalju. Klimu sam kupio mojima i neću imati vremena da trčkaram svako malo ove zime iz Beograda ako se to ne ugradi kako valja.:confused:

Ja sam preko Tipo Klime ugradio 18kmta, vazno je da je ovlasceni servis.
Kapiram i meni je tako rečeno ali ne bih voleo da mi kao pojedinima ugrade klimu uz plafon i na 3 milimetra od fasade bez vakumiranja i da kažu ma tako treba to je inverter to je sve super.Jako loše se radi po gradu. Jedini servis koji je u uniji servisera u Kragujevcu je očajan i sve zavisi koju ekipu pošalju. Klimu sam kupio mojima i neću imati vremena da trčkaram svako malo ove zime iz Beograda ako se to ne ugradi kako valja.:confused:
Ti ko da nisi nikad radio sa majstorima. Naravno da mora da se svadjas sa njima ako ti dodje neki nabedjen sa iskustvom. Ja sam ih maltretirao da mi donesu duze nosace da 18kmta bude 20cm od zida SJ. Kod drugara pola sata smo se svadjali sa njima gde da buse rupu. To ti je standard samo zahtevaj za svoje pare da bude po P. S. i to je to.

Brate slatki, šta njega zabole koliko ćeš odmaketi, i gdje ćeš ju okačiti, ako se to ne kosi sa uputstvima proizvođača i uslovima garancije? Jesu ljudi paripi...

To je zver od klime, ali ti realno ne treba za izolovanih 30kvm u zgradi. Šta je ispod, iznad i pored tebe? Drugi stanovi koji se greju? Ti ćeš imati gubitke samo prema negrejanim površinama
Stan je na prvom spratu, na severnoj strani se nalazi drugi stan, ispod je otvoreni prostor, juzna i istocna strana hodnici u zgradi iznad drugi identican stan.. :) Hvala za pomoc unapred!

@hellboy090 taj otvoreni prostor ispod može biti problematičan. Ako je negrejana garaža, i ako nema izolacije u tvom podu, tu može dosta da se gubi toplote.

@hellboy090 taj otvoreni prostor ispod može biti problematičan. Ako je negrejana garaža, i ako nema izolacije u tvom podu, tu može dosta da se gubi toplote.
Samo je otvoreni prostor ispod, kao "nadkrivena" parking mesta, a odozdo (iznad parkinga) je stavljena izolacija stiropor 10cm. Mozda da uzmem ipak 12 za svaki slucaj? 🤔

12KHCA je overkill za tvoj prostor. Ja bih stavio 9KG jer si ušuškan i ne greješ veliki prostor. Pdesign je 2.4kW@-10°C, što pokriva tvoje gubitke

@jozza Hvala ti puno! Uzeću onda 9, i nadamo se najboljem ishodu.😎😎

Nazad
Vrh Dno