Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Ta prica, prilagodis " odskrinutost " vrata, da moze da se zivi, jel
Zar Amber ide nize od Muse, pa da, nije ni cudo

Poslednja izmena:
Uskoro stiže Tapo P115, pa ću ispratiti tačno.

Low noise opciju jesam kratko probao, ali nisam primetio da pravi neku razliku.
Ja sam jednom u zivotu probao taj low noise, i klima mi peglala na do 600-650w, i kao spoljna utisana, jel, a tada je bio naki minus, moja prostorija 40 kvm ukupno.
Radila ona fino, dok nisam izvetreo, pa trebala da povuce 900+ vati, pa videh da nije to za mene. Zs nekog jeste, ne sporim. To ogranici kompresor na 50%, kao i Eco na 70%, ta prica.

I ja takodje ostavim gore na spratu neki 10-15cm vrata od spavace, pa osetim na noge kako bije sa 130-180w :D
Dole gde je Amber nemam pojma kako je u spavacu sobu kad radi sa 90-130w ali znam da je na termometru 23c

Mene sramota reci, noću ne palim uopšte, a po danu ponekad klimu upalimo na potkrovlju 14LU, poslijepodne kad je 35+, do tih temperatura lagano ide bez klime.
Druga etaža (dnevna soba JI orjentacije), samo ako zareda puno vrelih dana se aktivira (ove godine možda 4-5 dana korištena. Ali zato ona zimi, se ne gasi i ruka od prelazne pa nadalje (12kmcc).
Što reče jedan mašinac, 3 glavna pravila kod grijanja i hlađenja kuće: 1. Izolacija 2. Izolacija 3. Izolacija
U kući je oko 25 stepeni, što nam je sasvim ugodno.
Naveče sve otvorim spustimo roletne, samo ostanu rupice one, da ne udju komarci. Kad su vreline, dignemo roletne ali upalimo raid u uticnicu, bude 22-23 ujutru i milina.

Poslednja izmena:
Imas srecu, mozda si na Zabljaku, *****ajem se, pa cak i ovo sa roletnama, ni bog otac te ne bi spaso.
No mozda imas srece nekako u nekom zaklonjenom dijelu, sadili drvijece, itd .

Samo, sta god bilo, nemoj se selis, ako nisi lud.

Poslednja izmena:
Ma kakav Žabljak crni, imamo malo brdo/šumicu 200 m od kuće ka zapadu. Stroga ravnica (Lijevče polje), kuća na kući, s ledja nema krštenog drveta, jer je "savremena gradnja" - dvorišta uglavnom izbetonirana s malko zelenila,, dio kuće do ulice je u boljem stanju, ima poneka breza i drvce u nizu s drige strame ulice, u našem nizu nema drveta nijednog. Zid 12 eps, krov 25-30 kamena/mineralna, troslojna stakla, 70mm 5 komora, tu je kvaka + noćno hlađenje objekta, gdje svjež ulazi u novi dan i ne stigne se pregrijati.

Ja ne znam kako vi ohladite bilo šta kada je noću 21C a danju 35C, nema šanse bez klime.
Nisam mozda lepo napisao gore :)
Kod mene rade obe 24/7 i to na 23c
Jedino ako bude neko zahladjenje da bude tokom dana ispod 25c onda nema potrebe makar u prizemlje da radi klima!
Na ovo vreme i tokom noci bilo bi kuvanje, a kamoli preko dana bez klime :LOL:

Poslednja izmena:
Ovako,pa necu da se patim zbog 15-20e. Ne pada mi na pamet!
Bas tako! Nisam toliko opterecen da li potrosile 50kWh ili 350kWh! Hocu da zivim i da spavam kao covek! A ne da se cimam zbog 1-2kWh sto ce tokom noci da potrosi, a tokom dana jos neki 4-5kWh na 35-40c :D
Do sada u julu su zajedno na 244kWh(122/122)

Poslednja izmena:
Ja ne isključujem rade non stop, setovane na 24 ili 25C, dve LGC 12 hlade 90m2.
Preko dana hlade sa solara direktno.

Meni na 23 i quiet setovana, dan, noc, ne gasi se nikako ( tad najvise vlage, u najmanjoj brzini izvlaci ) realno je temp je na oko 24.5c, ( na quiet ne ide preko 300w na spoljnih oko 40c, za moj prostor ) ali vlaga ne prelazi 55%, uglavnom je na 50, 52%
Prijatno je meni i ako je 25c, sve dok je vlaga niska, bar meni je tako ok.

Ja ne znam kako vi ohladite bilo šta kada je noću 21C a danju 35C, nema šanse bez klime.
Da, ako je nocu iznad 17-18c, nema smisla ni otvarati.
Eto preksinoc KS u 00h neverovatnih 30.2c. Tu nema govora o nekom ostavljanju prozora na kip, sem brzinskog vetrenja 5-10 min, i to bi bilo to.
Klima, ne diras dugmice, radi, hladi, i kraj price.

Vrh Dno