Šta je novo?

Fujitsu Amilo A3667G - Raspad sistema

Kljajoni

Cenjen
Učlanjen(a)
22.04.2012
Poena
159
Pozdrav,

moze li neko da mi pomogne:

- kako da zamenim prokleti DVD drive na ovoj kanturini ? :mad: Ne mogu da nađem service manual nigde, a nigde nisam ni nasao polugicu/otvor da posle vađenja šrafova povučem DVD napolje. U bosanskom brute force pokušaju vađenja DVD-a napolje nešto sam sigurno zezno (laptop radi, ali dvd ne)

- na ovaj računar sam hteo da stavim Win7, ali mi je instalacija zakucavala konstantno na pocetku prilikom kreiranja file systema. Pomoću neke Linux distribucije sam konacno uspeo da kreiram i formatiram particije, ali sada prilikom paljenja racunara komp mi se momentalno zakuca kod detekcije hard diska u BIOSU. Kad izvadim disk , onda prodje, al sta ce mi laptop bez diska. Ima li neko ideju šta je problem ?

Kupi novi hard disk i eksterni dvd usb uredjaj ili prodaj taj laptop , drugo resenje ne vidim...

Pomoću neke Linux distribucije sam konacno uspeo da kreiram i formatiram particije, ali sada prilikom paljenja racunara komp mi se momentalno zakuca kod detekcije hard diska u BIOSU. Kad izvadim disk , onda prodje, al sta ce mi laptop bez diska. Ima li neko ideju šta je problem ?
Pod pretpostavkama :
1.Da si u stvari samo nešto zeznuo prilikom formatiranja.
2.Prilikom bosanskog pokušaja vadjenja optike nisi pomerio/oštetio i hdd ili njegov sata port.
3. Da je sve fizički u redu od ranije sa tim hdd-om.

Pod datim pretpostavkama sa hdd diskom je sve fizički u redu.
Uradi ponovo format kao ntfs iz live linuxa, kreiraj particije i podigni windows sa flešića.

U suprotnome opcije su ti:
1. Daljni bosanski pokušaji.
2. Da ga nosiš u neki servis ili kod nekog iskusnijeg.

imas na oglasima da kupis adpter u koji prikacis disk lap topa ,( moze se koristiti za ata disk 2,5 direktno, a za sata 2,5i 3,5 i ata 3,5 ti je potreno i napajnje ATX) i ubacis u usb nekog racunara. tvoj hard disk ce biti prepoznat i onda dalje formatiras pravis particije sa nekim od programa a sve iz windowsa , naravno prvo istestiras taj disk sa, na primer, sentinelom ili koji vec program preferiras
korisna stavrcica, a ako uradis nekoliko usluznih provera diskova, formatiranja i particionisanja , sto na taj nacin zaista kratko traje ili spases podatke nekome za cas ces isplatiti masineriju

cena za takav adapter je oko 700 din plus dostava , koja je 100 din kao preporuceno pismo ako kupujes od nekog ko ima dosta pozitivnih ocena na tom sajtu na kome kupujes , pa mozes imati poverenja da mu unapred platis

Nazad
Vrh Dno