Šta je novo?

Fujifilm X-E1

DeuS.Mikelle

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
650
Objavili su vest o novom mirrorless aparatu od Fuji-ja, ja sam veoma bio zainteresovan za kupovinu x100, medjutim, nemogucnost izmenjivih objektiva i uzasan AF su me totalno odvratili... Xpro1 je zvucao sjajno ali realno kosta kao 5d mII

Ovaj deluje izuzetno zanimljiv, nadam se da su popravili AF !

http://www.dpreview.com/previews/fujifilm-x-e1/

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio, ovaj model je u srednjoj kategoriji, i ima isti 16 Mp senzor kao i X-Pro1 model, da li je tako ?

Inače, treba sačekati za malo detaljnije testove, ne znam da li je firmware finalni ili nije. Sviđa mi se ideja, definitivno.

Samo sam brinuo da me ti ne preduhitris sa vescu o ovom modelu 😉

Ako je srednja kategorija od 1000$ onda ziveli 😀 ... Verovatno mislis izmedju xpro1 i x100, ali posto x100 vise stoji kao stariji brat x10 ako u opste moze tako da se gleda, jer je nekako kategorija za sebe ( ima fiksni objektiv ), ovaj xe1 dodje bas to sto jeste, oslabljena verzija xpro1.

Aparat je konkurent sony nex7 i olympus omd em5 ... Firmware nikada nije finalni, uvek se nadogradjuje, a ideja je stara 🙂
Meni se jako dopada kako izgleda, e sad iskreno obacava Fuji dosta, ima da ponudi vrlo interesantne objektive, pisu da ce Zeiss izbaciti AF objektive za m43 i Fuji, sto bi bilo vrlo interesantno.

Pa da, još i kad nezavisne firme izbace konvertore za njega biće još interesantnije. 🙂

Ako mislis na adaptere za koriscenje drugih objektiva na njemu, sa tim se nikako ne slazem, ceo taj fazon sa adapterima je bezveze, kao i canon eosm, ti uzmes mali aparat iz razloga da ne zelis da vucaras veliki dslr i na njega zbudzis prvo adapter pa onda jos i objektiv koji je verovatno tezi od samo aparata ( i veci ) i dobijes jednu izuzetnu skalameriju... prakticnije je zapravo nositi dslr nego to...

Poenta je valjda, izabrati sistem koji je propracen dobrim objektivima, bas za njega !

pa ne bas jer kad na ovo zakacis fd 55 1.2 aspherical i nabodes fokus kroz predivan evf od 2,5Mpx tvojoj sreci nema kraja 😉 , strasna sprava sto se mene tice iso je na novou FF konkurencije nemam pojma kako podnosi silovanje fajla

Ja sam koristio druge objektive sa adapterom na olympus p1, to je bas za ljubitelje, eto tako da se izrazim... Prvo, kao sto rekoh, nije vise kompakt, drugo, ako nemas doticni objektiv, sto je zapravo jedina stvar koja opravdava koriscenje adaptera, cena polovnog je minimum .. Za te pare kupis Pan Leica 25mm 1.4 koji ima neverovatno brz AF a radi perfektno 😉

Poslednja izmena:
Oko 200-250 eur je 50mm f1.2 kod nas. Meni i f1.4 sasvim ok zavrsava posao za mnogo manje para 😛 Ne znam kakve su cene objektiva za fuji, ali gledajuci da telo kosta nenormalno, nesto ne verujem da su objektivi jeftini 😛

Inace, koliko sam skapirao te AF objektive sto treba Zeiss da izbaci ce biti prepravljene verzije APS/FF objektiva.

Ja ne razumem kako su oni odvojili kategorije uopshte ? Ni jedan od njih nema ergonomiju ili brzinu, a tako se odvajaju klase 🙂 Zasto bi neko uzeo mirrorless od 1500e kad to isto radi i onaj za 3x manje para 🙂

Nazad
Vrh Dno