Šta je novo?

Fujifilm s2000HD

• Začetnik teme Začetnik teme ATI`
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam doticni aparat i za te pare mislim da je ok. Kao amater poredeci sa prethodnim aparatom Kodak Easyshare 5mpx , S2000HD pravi neuporedivo cistije i lepse fotografije. Postoji gomila opcija i podesavanja koje tek treba provaliti. Malo je glomazniji i nezgodniji za rukovanje od Kodak-a ali kad se naviknes sve dodje na svoje. Zoom je fenomenalan i daje dodatnu dimenziju fotografisanju. Sam osecaj u odnosu na 3x zoom na Kodaku je neverovatan. Macro mod je takodje odlican. Nocne fotke su u odnosu na Kodak kao nebo i zemlja. Sto se tice aberacija,otvora blende,Iso-a i drugih dzidzabidza stvarno pojma nemam- meni to sve isto 🙂 Mozda kad provalim za par godina i reknem nesto pametnije. Razmisljao sam i o skupljim modelima iz njegove klase kao i o jeftinijim DSLR aparatima ali onda sam shvatio da to meni ne treba i da ovaj S2000HD zadovoljava sve moje prohteve.I nisam pogresio ni malo! I da , imao sam neki Samsung kamkorder (kupljen nov,mesec-dva pre S2000HD) i kada sam uporedio kvalitet videa na njemu i na S2000HD taj doticni Samsung je odmah prodat! Nadam se da sam bar malo pomogao! 🙂

Poslednja izmena:
Od Kodaka cak i bolji mobitel pravi bolje slike, a sto se Fuji aparata tice imao sam nekad par modela dok su jos bili 3,2Mp i svaki mi je pravio predivne fotografije tako dda je to skoro sigurna kupnja.

@Terminator

Ne bih se slozio da Kodak pravi lose slike.Cak sta vise aparat iz 2004 pravio je odlicne slike i to za moje oko mnogo bolje od postojece konfekcije klase 100e.O slikama sa mobilnog necu ni da komentarisem.Citaj malo po forumima. Ali razlog za kupovinu Fuji ja je bio sto je noviji model, sto ima velik zoom, sto snima 720p video,ima sve sto mi treba i sto sam prodao i matorog Kodaka koji i dalje dobro sluzi.

Za mobilni sam se zezao, ja sam dugo na SLR-u nakon Canona G-5 i nebih se vise vracao na kompakte.

@Terminator

Ne bih se slozio da Kodak pravi lose slike.Cak sta vise aparat iz 2004 pravio je odlicne slike i to za moje oko mnogo bolje od postojece konfekcije klase 100e.O slikama sa mobilnog necu ni da komentarisem.Citaj malo po forumima. Ali razlog za kupovinu Fuji ja je bio sto je noviji model, sto ima velik zoom, sto snima 720p video,ima sve sto mi treba i sto sam prodao i matorog Kodaka koji i dalje dobro sluzi.

Ne znam koji je to Kodak, ali sve koje sam video prave uzasne fotografije nerealnih boja i gomilom shuma, zato su i prsli izmedju ostalog, kao i HP recimo.

A da se da jos neko iskustvo o s2000hd umesto kodaka i hp-a 😀

Tesko, to ce slabo ko da kupi, i taj koji kupi, uradio je to napamet🙂

Poslednja izmena:
Realno, losiji je za fotografisanje od s6500fd npr., ali ima veci zoom i HD video (nije bas neki kvalitet), kao 'sve-u-jednom-za-domacice' nije los aparatic. Iako je naguran u neku donju prosumer klasu, moze da posluzi za ucenje i lagano razboljevanje od dSLR virusa...

Poslednja izmena:
Sto se tice kupovine S2000HD skoro pa i nije bilo napamet.Za te novce i moje potrebe to je bilo dovoljno! Poredeci njegove karakteristike i direktno poredeci kvalitet fotografija koje sam nasao na netu, odlucio sam se ipak zbog njega. Dvoumio sam se izmedju Canon SX10,Panasonic DMC-FZ28 i nekog od jeftinijih DSLR-a. Opet,triput meri jednom seci, zbog mojih realnih potreba a da ne kupujem ponovo neki aparat iz kompakt klase ili da dajem 100+ evara na nesto ozbiljnije uzeh bas ovog Fuji-a! Kazem, za te novce i konkretno moje realne amaterske potrebe sasvim dobar aparat!

@ milanbb
'sve-u-jednom-za-cyber-domacice' 🙂

Nazad
Vrh Dno