Šta je novo?

Fujifilm FinePix F10 ili Nikon Coolpix P2

Mudri

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 5600
Matična ploča
B550
RAM
32gb ddr4
GPU
RX6600
Storage
KC3000
Sta da pazarim, koje su prednosti i mane ova dva aparata? Znam da je nesto bolji F10 pa kvalitetu slike ali mi se on ne kupuje zbog XD kartica. Vec imam SD karticu od 512MB pa ne bih da kupujem novu. Koliko su Xd kartice stvarno spore ,da li taj nedostatak smeta Fuji-u pri snimanju video klipa. Hitno potrebni odgovori idem na more za par dana.,)

martinse, ajde prichaj samo o onome shto razumesh. Moj aparat nije 30D, nije bio u servisu zbog problema sa fokusom, kompakt aparati ne mogu da imaju te probleme, a svi dSLR aparati ih imaju, ukljuchujuci i Nikon.

Aleksandar je napisao(la):
^ Driver, ja bih rekao da se Canon Ixus mnogo bolje prodaje od svih Fuji modela zajedno. Tako da prodaja nije neki argument.
BTW, Cozmo me potakao i pogledah malo, Nikon P2 jeste izgleda odličan kompakt. A i F10 je takođe.

Nismo se razumeli. Cosmo je rekao da ce svaki prosechni korisnik videti da Nikon ima bolje slike, a ja pitam zashto se onda vishe prodaje Canon.

Poslednja izmena:
Vec sam napisao negde da sam jedan od prvih u Srbiji koji je probao F10. Ono sto mi je pre kvaliteta fotografija upalo u oci je brzina tog malise. U high speed modu, F10 je brz kao munja. Mnogo brzi od bilo cega u to vreme (pre godinu dana).

I kad bih ga uzimao za sebe, ne bih ga uzimao zbog ISO800 i 1600 vec zbog ISO200 i 400. Tu zaista blista i pravi apsolutno upotrebljive fotke za veliku (A3/4) stampu. I F10 je jedan od retkih malih aparata sa potpuno "glatkim" nebom na ISO64/100 za razliku od malih Nikona i Canona.

Nego ja bih sad da pohvalim jedan skroz peti aparat. Sony W50 udara guze. Veoma brz, veoma dobre fotke, veoma mali. Svaka im cast. I ima fin ISO400.

Abdee je napisao(la):
Vec sam napisao negde da sam jedan od prvih u Srbiji koji je probao F10. Ono sto mi je pre kvaliteta fotografija upalo u oci je brzina tog malise. U high speed modu, F10 je brz kao munja. Mnogo brzi od bilo cega u to vreme (pre godinu dana).

I kad bih ga uzimao za sebe, ne bih ga uzimao zbog ISO800 i 1600 vec zbog ISO200 i 400. Tu zaista blista i pravi apsolutno upotrebljive fotke za veliku (A3/4) stampu. I F10 je jedan od retkih malih aparata sa potpuno "glatkim" nebom na ISO64/100 za razliku od malih Nikona i Canona.

Nego ja bih sad da pohvalim jedan skroz peti aparat. Sony W50 udara guze. Veoma brz, veoma dobre fotke, veoma mali. Svaka im cast. I ima fin ISO400.

Svaka cast na objektivnosti Abdee!!

Citam ovaj thread sa zakasnjenjem. Imam F-10 i ispucao sam hiljade slika sa njima. Glavne prednosti koje vidim su izuzetna ostrina slika , mala kolicina suma i visoke upotrebljive ISO vrednosti.
Ono sto me non-stop nervira i zbog cega bi ga menjao jeste preexponirane slike, purple-fringing nenormalno visok i lose automatski odredivanje White-balance-a.
Sve u svemu meni slike sa njim cesto izgledaju nerealne i to se najvise vidi na slikanju zelenila kada uvek ubacuje plavu nijansu osim ako se white-balance ne podesi rucno.

Nazad
Vrh Dno