Šta je novo?

Fuji vs fuji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ma94re

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2008
Poena
319
Pozz svima!Ja se zovem Marko
Za sada imam samsung nv8 i interesuje me da kupim fuji s9600 ili s100fs il ako nadjem s6500?koji mi vi professionalci preporucujete?
PS:treba mi dobar makro,zoom,sum nije vazan tako puno
Cena da je do 350 eura.
Pozz!

A sta onda preporucujes?
Kolko je s100fs?
A sto je 9600 besmislena kupovina?
Al sam dosadan:)

A sta onda preporucujes?
Kolko je s100fs?
A sto je 9600 besmislena kupovina?
Al sam dosadan:)
Zasto bi bacao pare na s100fs ili 9600 koji je sjajan aparat...kad mozes lepo da kupis DSLR,a DSLR je DSLR!
Pa prvo kazi koliko para planiras da das na aparta,ako se odlucis na DSLR da znas da je to igranka bez prestanka :D
Ali evo preporuke od Canon-a 400d ili 450d od Nikona D40,D60(jedina zamerka je sto nemaju motor u telu pa stariji Nikon objektivi nece raditi AF na njemu)

Poslednja izmena:
nisam siguran dal zelim dslr!
Hey,dude,Im only 13 years old.
A koji se preporucuje do 350 do 400 eura?

nisam siguran dal zelim dslr!
Hey,dude,Im only 13 years old.
A koji se preporucuje do 350 do 400 eura?
Pa ne znam sta da ti kazem...svi ti kompakti su isti ili slicni...recimo neki Ixus.To su mali a mocni aparatici.

Pa po mom skromnom amaterskom misljenju mislim da ti ixusovi nisu ni bolji od mog samsunga.
A sto ti se ne svidja fuji 9600?

Pa po mom skromnom amaterskom misljenju mislim da ti ixusovi nisu ni bolji od mog samsunga.
A sto ti se ne svidja fuji 9600?
Nije da mi se nesvidja,aparat je super...ali nema gde da se kupi.
Ali zar nije glupo da das 300-400 jura na kompakt kad mozes da kupis DSLR a to je bre nebo i zemlja.

Ok,
koji DSLR preporucujes sa nekim makro ili zoom objektivom?do 400 eura?moze i polovan
A mozda i nadjem 9600:)))))

a 9600 ima bolji makro i zoom od 6500?posto mi drug ima 6500 i bas je dobar.

Ok,
koji DSLR preporucujes sa nekim makro ili zoom objektivom?do 400 eura?moze i polovan
A mozda i nadjem 9600:)))))
Za DSLR sam ti reko preporuku..uz njih ide objektiv 18-55 za svako dalje macroisanje ili zoomiranje ces morati da izdvojis od 200 pa navise evra.Nov 9600 neces naci,jedino polovan.

a joooj...
a koliko je s100fs?
meni je jasno da je DSLR ZAKON!!!
al neam ja tolko para kao dete da kupujem te objektive od 200 evrica...
To kad porastem:)

a joooj...
a koliko je s100fs?
meni je jasno da je DSLR ZAKON!!!
al neam ja tolko para kao dete da kupujem te objektive od 200 evrica...
To kad porastem:)
Za cnu Fuji-a moras sam da pogledas koristi google...za pocetak je kit objektiv sasvim solidan

Poslednja izmena:
videcu...
a kako to da u axel fotou ima 9600?

Znam da ovo nema nikake veze sa temom al:
za kolko bi mogo da prodam samung nv8 star 4 meseca i dal je neko zainteresovan?

Ako nisi spreman da izdvojis preko 1000e za aparat zaobidji DSLR, DSLR je zakon ali kosta i to dosta. Da bi imao sve sto ti nudi Fuji moraces da das preko 1000e a kupiti aparat pa stekati pare za drugi objektiv, pa za treci... da bi pokrio kompletan raspon je besmisleno ako neces da se bavis fotografijom ozbiljno. Za cene uzmi telefon pa okreni par brojeva.

Daj nemoj da zbunjujesh choveka Madness :)

ma94re, zashto morash da kupish "veliki" aparat ? Neki Canon A720 IS za 200e (sa karticom i baterijama) ce ti zavrshiti sve shto pozelish, a ako si zainteresovan za uchenje omogucice ti i to. I ushtedeo si kintu i moze da ti stane u svaku torbicu..

S100fs je 550e, imas ga kod mene. Zez, ne prodajem aparate.
Ako mislis da se zezas onda uzmes S5, 320e, taj fuji mi malo skup, ali nemas nikakva dodatna ulaganja. Mozda da sacekas sledeci model iz S klase.

A da ti ja prodam svoj Fuji 6500 koji je u garanciji do kraja godine, pa da lepo kupim sebi DSLR kao što me je Nidza lepo i nagovarao prošle godine i svi srećni?
:D
Šalim se malo (or not.. :)), ali poslušaj iskusnije i vidi da li da menjaš trenutno taj što imaš ili da se još malo igraš, pa da pređeš na DSLR ;)

A zar taj canon 720 nije gori od mog samsung nv8?
Ja ocu da se bavim fotografijom,al mi treba dobar aparat posto prodajem stock slike
ovaj 9600 mi se bas svidja...:(
ako ga samo negde nadjem...

Taj Fuji S9600 je ništa drugo nego nabudžena preskupa bezvezarija, koja košta kao jeftiniji DSLR, a nudi performanse jednog takvog DSLR-a samo u tragovima. Ja i ne znam ko je to kupovao, sem neko ko nije znao šta kupuje, ili je totalni gedžet frik, koji pojma nema sa fotografijom, niti ga interesuje.

Nije da sa njim ne može da se radi, fotkao sam sa njim, ali on je bliže svom Samsungu nego najjeftinijem DSLR-u.

Bolje kupi nešto jeftinije, da zameniš taj Samsung, istraži koji džepni aparat slika korektan makro, ili idi na DSLR. Skupa prosumer klasa je čisto bacanje keša iz istog razloga iz kog od juga ne možeš da napraviš Mercedes, pa da ti daju beskonačan budžet. Problem je u suštini na kojoj ceo uređaj počiva.

aha...
pa mozda onda kada MALO zaradim od stocka kupim neki DSLR:)

e zna neko dokle radi makro nikonu d40 sa kit objektivom?

Najjeftinija varijanta za kvalitetan makro ti je da uzmeš neki mali Canon (bio u oglasima 350D za 250-300€), plastični 50 1.8 je nov 80€, polovan i 20-30€ manje. Ako na njega staviš extension tube (pojma nemam koliko košta), fali ti samo dobro svetlo za vrhunske makro fotke za male pare.

Kit objektivi nisu neko previše mudro rešenje za makro. Na Canonu je valjda 0.25m, verovatno vrlo slično i na Nikonu.

E izgleda da sam dosao do zakljucka...
Kupicu u decembru fuji s100fs(ili ranije),posto da bi radio sa dSLR to sto mogu sa fujiem kostalo bi me punooo evrica.
Posto sam jos child nemam ja tolko para u dzepu:D

Kupicu u decembru fuji s100fs(ili ranije),posto da bi radio sa dSLR to sto mogu sa fujiem kostalo bi me punooo evrica.
tema na dve strane da bi ti reko hiljadu i jedan put da si dete i da nemas para za tu *******ciju....radi sinko pa ces da zaradis.oces i da stisnes i da p...nes a to ne moze!Kupi bre sta ti srcu drago.

U tvojim godinama sam zaradio slikajuci Prakticom svoj prvi profi Nikon F2 AS,i to u vreme kada je bilo mnogo teze naplatiti svoj rad,i kada naravno nije bilo neta i stock-a.Ako zaista neshto volish i zelish,potrudicesh se da to i ostvarish bez kukanja da si child (in time).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno