Šta je novo?

Fuji S 5700

anbeast

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
301
Planiram da kupim fuji S 5700. Koliko ja ceprkah po netu za 215e tesko da moze bolje nesto da se nadje(kod nas). MOLIM VASE MISLJENJE, ISKUSTVA, PREPORUKE. HVALA!

Ako želiš ultra-zum, ne smetaju ti njegove dimenzije i to ti je limit cene - on je najbolji izbor.

S5600 je bolji od njega, ima bolji senzor.

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=294&p1=1837&ma2=24&mo2=181&p2=899&ph=5

Jedino ako si mislio na S6500fd, pošto po ovim primerima 5700 solidno šije 5600. Mada primeri baš i nisu u potpuno jednakim uslovima, stoga objektivnost kadrova i kropova i nije na posebno visokom nivou.

Ako si mislio na S6500fd, onda se slažem sa tobom, mada je S5700 malo drugačija kamera, drugačijeg opsega, manjih dimenzija, namenjena malo drugačijoj vrsti kupaca. :)

Hvala. Cesto sam u prirodi (planinarenje,trekking itd.) te mi stoga treba ultrazoom, mogucnost manuelnih podesavanja (kad se malo uhodam) i relativno male dimenzije i sve to po povoljnoj ceni. Mislim da cu ga kupiti.

Pa cekajte... zar vec u samom startu obican CCD (koji izvlaci 7.1MP iz 1/2.5') nije slabije resenje od Super CCD HR 5te gen., kakav je kod S5600? Ne znam samo kako je mogla da nastane takva razlika na primerima sa linka. Ima li jos negde na drugom mestu poredjenja?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

lepo kaze covek,5600 je bolji jer ima bolji senzor.nije 5700 naslednik 5600,mada to mnogi znaju.losiji je zbog senzora a samim tim suma koliko hoces...btw,drzao sam u ruci taj 5700.prva stvar,a glupost je,koja mi je zapala za oko jeste ona sjajna traka na objektivu. :) i moram da kazem da na slici izgleda mnogo bolje,ozbiljnije.u toj radnji je stajao pored 6500 i tek tada vidis ustvari sta je.neznam sto im je trebao ovaj 5700 ali naci ce kupca kao i sve.

Čini mi se da je kod S5700 Fuji izmenio dosta toga, objektiv sada ima manji F opseg, senzor je promenjen i koliko vidim, unapredili su obradu u smislu da pri višem ISOu aparat manje skida šuma (zadržava detalje). Ako ništa drugo, makar je zadnji panel sada pregledniji, ali na drugoj strani nema odmorišta za palac (damn big LCDs). Btw, mislim da ovo poređenje na DigitalVersus nema smisla, promenili su pozadinu scenografije i osvetljenje je drugačije.

Blah, uvek nešto fali...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=294&p1=1837&ma2=24&mo2=181&p2=899&ph=5

Jedino ako si mislio na S6500fd, pošto po ovim primerima 5700 solidno šije 5600. Mada primeri baš i nisu u potpuno jednakim uslovima, stoga objektivnost kadrova i kropova i nije na posebno visokom nivou.

Ako si mislio na S6500fd, onda se slažem sa tobom, mada je S5700 malo drugačija kamera, drugačijeg opsega, manjih dimenzija, namenjena malo drugačijoj vrsti kupaca. :)

Primeri su mnoogo loshi, i nisam ih nashao na nekom ozbiljnom sajtu, a stvarno ne vidim kako obichan CCD moze odjednom da bude bolji od SuperCCDa.

Primeri jesu loši.

Nisam znao da je na 5700 običan CCD, tj. podrazumevao sam ga da je kao naslednik 5600 ostao senzor istog dizajna. Verovatno zbog laičkog dela consumer segmenta, kojima 100% krop SCCD senzora izgleda kao loša stvar, dok je kupac S6500fd mahom upoznat koje se prednosti kriju za SCCD.

Sve u svemu - šteta.

nije 5700 naslednik 5600.ja sam bar tako zakljucio citajuci dosta testova.

Srecan vlasnik sam 5600 tke ... za novac koji je kupljen nijedan drugi proizvodjac nije u tom segmentu bolje mogao ponuditi...
a za 5700 nisam siguran, eto kolege nek procene ...a ja ti generalno mogu reci da je Fuji OK!
Za nas koji nismo fotografi ali pak znamo kojiko toliko o fotografiji i ona nam pricinjava zadovoljstvo...

puno pozdrava :wave:

Daj bre, ne sirite dezinformaciije -- S5600 ima 5MPix 1/2.5" senzor.
S6500FD ima SuperCCD HR VI generacije od 6MPix, dimenzija 1/1.7" (znaci veci senzor) i on je najbolja kupovina trenutno u toj klasi. S5700 ima 7.1MPix (i verovatno losiji, manji senzor). Uostalom, imate sve na www.dpreview.com i jos kojekuda pa procitajte.

jel neko zna gde je opcija kod ovog aparata, da kada uslikam nesto da ostane datum na slici ??

Na 5600 ne postoji ta opcija... pretpostavljam ni na 5700. A sta ce ti? Jel samo da ti stoji na slici i nosi podatak kad je uslikano (za tu svrhu ti sluzi i EXIF), ili zbog neceg drugog? Ako je zbog neceg drugog, PhotoShop ti uvek moze pomoci (mada iskreno, ne vidim razlog upucavanja datuma na sliku).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno