Šta je novo?

Fuji Prosumer

Ti aparati su verovatno vrlo slichni, i oba ispod proseka. Za te pare je bolje da kupish nekog Panasonica ili Canona sa duzim zumom ako ti to treba.

Ja bih licno uzeo Nikona zbog stabilizacije, i fuji ima stabilizaciju ali ona radi na principu povecanja iso osetljivosti pa je ponekad fotografija skoro neupotrebljiva (citaj odvratna, debilna) npr kada stavi na iso 800 ili 1600. Nikon ima i lep raspon zuma koliko sam skontao...tako da NIKON 😀

zanima me jos nesto:
ovo su dslr like aparati. kad hocu nesto da slikam, da li preko ekrana mogu da "nisanim" ili lcd sluzi samo za pregled onog sto sam slikao kao kod nikona d80?

ne mogu naci info za L100, da li snima u raw, tj da li neki od ove prosumer serije snima u raw?

sta jos preporucujete?

Svi Ne-DSLR aparati imaju live view (za nishanjenje🙂), jer im je viewfinder skoro neupotrebljiv.

L100 je chist "konzumerski" aparat, shto znachi da je napravljen za domacice i neobaveshtene kupce, sigurno nema RAW. Za to cesh morati da kupish neki ozbiljan aparat, jer kao shto rekoh ova dva su ispod proseka i napravljeni su da bi se prodali u milion primeraka ljudima koji fotografishu machke i letovanje, a ne da bi neko iskorishcavao njihove maksimalne mogucnosti (RAW), odnosno da bi ih koristio napredni amater..

Ako moras da biras izmedju ova dva (finansije) uzmi Fuji ima vise podesavanja S, P, M Auto...Nikon ima samo predefinisane scene Scene Modes...Fuji 1500 ima dual stabilisation sto znaci stabilizaciju sezora (pandan optickoj stabilizaciji) kao i stabilizaciju koja radi na principu povecanja ISO vrednosti koja je toliko losa da je treba ne iskljuciti nego je ne treba ni ugradjivati...ali posto je softwerska onda je i najjeftinija i marketinski trik...imas apratae od 60€ sa "stabilizacijom" Ako zelis nesto dobro za "male pare" ostaje ti jedino Canon PowerShot SX10 IS koji vredi svaki cent mislim da je oko 350€ ako zelis da ostanes u prosumer vodama i trazis vrh u toj klasi "foto" aparata onda jedino Fuji Finepix S100FS (Zoom 14X) i Canon G10 (Zoom 5x) resenje ako zelis all in one (aparat i "kameru") onda Canon PowerShot SX1 IS ali sva tri modela su preko 450€ a onda ostaje vecito pitanje dali uzeti neki entry-level DSLRs i suociti se sa svim sto dolazi sa tom klasom...

Nazad
Vrh Dno