Šta je novo?

Fu*kin windows !!

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Znachi i na poslu i kod kuce u slichno vreme je krenulo isto da mi se deshava. Jednostavno, ikone na deskopu nikako nece da ostanu tamo gde ih stavim. Ne posle restarta, vec on sam resetuje posle nekog vremena. Naravno, nije ukljucheno auto arrange, sve stoji kao i uvek, ali one se redovno resetuju na levi deo ekrana shto me izludjuje. Nemam ih malo pa ne mogu svaki put da trazim gde je shta, a znam napamet kako sam ih sam poredjao.

Redovno chistim gluposti spybotom, NOD je uvek aktivan i problema nemam sa tim. Ali najchudnije shto mi se to na poslu deshava isto, sve mislim da je zbog nekog updatea, **** ih update.

Jel ima neko ideju kako da reshim, ili cu morati dva reinstalla da radim, shto mi uopshte nije interesantno.

Da li si instalirao neki softver (isti) kod kuce i na poslu, pa da ti je on napravio neku brlju?
I ja sam imao navedeni problem pre 3 nedelje, nastao je nakon deinstalacije clawin antivirusnog paketa i nekih test programa.
Pretpostavljam da je neki value u registry ili promenjen ili izbrisan.
Precesljao sam malo registry sa advanced windowscare V2 personal i Eusing Free Registry Cleaner-om i za sada nemam navedeni problem. Probaj ovo mozda ti i resi problem.:)
(Pripazi na licence programa ako ih koristis u firmi!)

Ako ne zelis da reinstaliras ceo win, probaj ovaj programcic, pamti polozaj ikona na desktopu. Ima 7kB zajedno sa pdf-om. Kada ti se desi da ti se pogube ikone, ovime mozes u svega par klikova da vratis red na desktopu.

http://rapidshare.com/files/10049234/Layout.zip.html

Poslednja izmena:
Meni se to desavalo davno a uzrok je bio u drajveru za graficku, verovao ili ne...
Znaci Drajveru mozda je do drajvera :)

Počisti najpre drajvere sa oba compa (deinstall, ali sa npr. ati uninstall), pa registry ostatke, pa vidi šta će biti, ništa te ne košta, samo par minuta.

Najsmeshnije je to shto kod kuce imam 6600GT, a na poslu R9550, mislim karte nemaju veze jedna sa drugom, a desilo mi se u slichno vreme :)

Sve sam probao i nece, reshio mi je problem ovaj programchic koji je okachio Mister D :)

Za kod kuce imam ghost da vratim, ali na poslu nisam napravio pa cu morati reinstall shajzeta :)

Poz Guru, drago mi je da ti je pomoglo.

Poslednja izmena:
Zaboravih da se zahvalim :)

Samo kad je neko vec spomenuo CCleaner, pazite se kada ga koristite, neopreznim koriscenjem moze vrlo lako da upropasti registry, pogotovo ako ste vec vi sami nesto tweakovali, i onda ostanete bez icega... Pogotovo ako ste menjali sistemske fontove.

E samo da se javim da imam opet isti problem, izgleda da ni onaj prog nije izdrzao dugo :D

Gde ima povoljno neki Mac ? :)

Da. Ali kada ih razbaca ti izaberi opciju restore icon positions da nebi morao ručno opet da ih slažeš.

Broz je u pravu za drajvere od grafičke kartice. Ja sam tako rešio taj problem. Ako drajveri ne pomognu onda nemaš alternative sem reinstlacije. Koja je i jedini lek za 80% nebuloznih problema kod windows-a.

mene su ebali tako driveri za graficku
Bila neka verzija omega drivera za ati.
Sa novom verzijom bug ispravljen plus ima icon destop position save,tako i kad menjas rezolucije vrnes ih jednim klikom

Da, to sa restore i radim, sreca da on to ne radi chesto, a ja ne gasim komp i restartujem ga tek kada se windows potpuno zaglupi.

hvala svima..

Vrh Dno