Šta je novo?

FTP klijenti

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Koji je po vama najbolji FTP menadzer?

Total Commander :)

Ozbiljno, samo njega koristim...

TC rulzzz :D
ne znam sta ce ti vise pored njega,,,

Svojevremeno sam pametovao i koristio razne aplikacije. Vec duze vreme koristim samo Total Commander i zavrsava mi sve.

TC, sve mi odradjuje kako treba, mislim da mi nije potrebno nesto vise, pogotovo ne neki nasminkani softver koji radi to isto.

FlashFXP

TC uglavnom... jedino kad on netje onda FlashFXP...

Samo TC.

pa pretposavlja se da koristish uvek najbolje ;)

ZoNi je napisao(la):
hm... pitanje je bilo koji je najbolji FTP program...
Najbolji po kom kriterijumu?

Poslednja izmena:
Predlozi se daju za FTP client, a ne file manager. TC je u osnovi file manager i nema napredne opcije koje imaju FTP client-i.

koristim samo TC jer mi zavrsava posao i ne trebaju mi ostali glomazni programi.

FlashFXP FlashFXP http://www.flashfxp.com
vazi za odlican je podrzava i prebacivanje sa FTP-a na FTP.

Ipswitch WS_FTP Professional 2006
http://www.ipswitch.com/products/ws_ftp/index.html
je odlican, ima masu opcija (kome li sve to teba) kao i FTP Voyager i Cute FTP koji ima cak i neko pretazivanje mp3 po ftp serverima ako se ne varam ... odavno sam prestao da ga koristim ali je odlican

Ronnie Coleman je napisao(la):
Predlozi se daju za FTP client, a ne file manager. TC je u osnovi file manager i nema napredne opcije koje imaju FTP client-i.
Pre svega, ogromna većina FTP klijenata nemaju nikakve "napredne opcije" koje nema TC, a mnogi imaju i manje opcija od TC-a. Kakve ima veze to da li je FTP klijent integrisan u file manager ili je standalone program, valjda je ključno kakve su mu mogućnosti?

Ali ima smisla to sa "naprednim opcijama" što si spomenuo i u vezi je s mojim pitanjem "najbolji, po kom kriterijumu?". Naime, postavlja se pitanje kakve su opcije nekome potrebne pa se tek iz perspektive nečijih konkretnih potreba može suvislo govoriti o tome koji je najbolji.

Postoje specijalizovani FTP programi koji služe isključivo sigurnom uploadu Web prezentacija. Moguće je da je nekome baš takav program najbolji, jer najbolje zadovoljava njegove potrebe, dok nekom drugom taj program uopšt ne obavlja posao.

Nažalost, osim direktnog prenošenja sa FTP servera na FTP server (što sa nekim serverima podržava i TC) ovde bukvalno niko od vas koji pričate o "naprednim opcijama" nije spomenuo ni jednu konkretno, niti je rekao zašto je konkretan program, po njemu, bolji od nekog drugog (npr. od TC-a). Šta konkretno meni koji koristim TC daje više neki drugi program? Šta je to što mogu da uradim sa programom XY, a ne mogu sa TC? To je, rekao bih, korisna priča, a ne ovo prepucavanje bez ikakvih podataka.

TC koristim ali i FlashFXP me je dobro sluzio ;)

Jednom sam probao dosta ftp klijenata i najbolji mi je bio CuteFTP pro.

TC i FileZilla.

Nazad
Vrh Dno