Šta je novo?

FSP Napajanja

da, jasno mi je, ipak sam se odlucio za 1060 6gb, sigurnija mi je kupovina u ovom slucaju, hvala na savetima da znam za ubuduce sta da trazim uz karticu koja trosi vise.

A mozda je distributer i napravio prvi korak :)
Neki FSP proizvodi su vac testirani i imaju prikaze, neki ce tek da imaju prikaze.
Nazalost, NIKO u Srbiji trenutno nema mogucnost da ozbiljno testira napajanja.
http://www.fsplifestyle.com/en/product/HEXA85plus350W.html
Da li neko drugo napajanje kod nas ima svu deklarisanu snagu na +12V? Nema.
FSP je veliki OEM. Ubedljivo najvise 80+ sertifikata za napajanja. Jedini proizvodjac napajanja sa vodenim hladjenjem.

Mora da se šališ :)

Tako i moj Chieftec CTG-600-80P, traje 5-6 godina vec, i dalje necujan, i dalje pri opterecenju izbacuje mlak vazduh. Doduse, redovno ciscen i radi u nepusackoj prostoriji..

Terao klokovan FX-6300 i RX 470, >300W u full load, bez da se zagreje :)

Vise puta sam hteo da ga zamenim zbog starosti, sledece sto ide je Focus Gold 550, samo je pitanje kada :D

Isto

Poslednja izmena:
Citirani postovi napisani su pre godinu dana, u leto 2018.

da, jasno mi je, ipak sam se odlucio za 1060 6gb, sigurnija mi je kupovina u ovom slucaju, hvala na savetima da znam za ubuduce sta da trazim uz karticu koja trosi vise.

Kao što rekoh, kod tog napajanja nije problem snaga, ima je i više nego što treba, već kvalitet. Ne kažem da je krš, ali nije ni sjajan. Takođe, mislim da u napajanje treba uložiti onoliko koliko ti vredi računar (objektivno ili subjektivno) a ne odličivati samo na osnovu potrošnje. Da kupujem RX 570 za 120€, sigurno ne bih menjao napajanje. Da kupujem GTX 1660Ti za 300€, sigurno bih promenio i napajanje, iako ta karta troši manje od ove prve.

Ja već 3 godine radim na i7 i R9 380 (ukupno koštali 600€) koji su na njoy đubretu (od 50€) i to radi, dan i noć. Ali u tom slučaju nisam ja odlučivao o izboru, pa i da se nešto desi, ne moram ja da lupam glavu. Za svoj PC to nikad ne bih uradio.

Poslednja izmena:
Ajde , pošto se razumeš u napajanja, opiši nam na kojoj platformi je pomenuto napajanje koncipirano i šta mu ti, kao stručnjak zameraš ?

Nisam nikad rekao da sam stručnjak, ne znam odakle ti to. Nemam pojma na kojoj je platformi, ali sigurno nije ista kao i njihova premium napajanja ili ona koja prodaju Antec-u ili BQ-u za svoje premium modele. Zameram mu što verovatno ima capxon kondenzatore, eventualno teapo, što je bolja varijanta ili i jedne i druge, što je najverovatniji slučaj. Nije šampion efikasnosti, mada po mom mišljenju to i nije toliko bitno za napajanja male snage (≤ 500W), nema OPP i OTP zaštitu, ova FSP bulk napajanja tradicionalno imaju malo veća odstupanja napona koji isporučuju i nisu sjajni u crosload testovima.

Kao što rekoh u prethodonom postu, nije krš, ali nije ni sjajno

znači, nagađaš ?

Ne nagađam. Kada proizvod ima neke dobre karakteristike (u ovom slučaju dodatna zaštita, kondenzatori, dobar ventilator...), proizvođač to i navede u spcifikaciji. To radi i FSP za svoja kvalitetnija napajanja. Takođe, kada bi ovo napajanje imalo iste komponente i karakteristike kao neko njihovo Hexa 85+ ili Hydro Gold, ne bi bilo 2 ili 3 puta jeftinije. Ja iskreno ne znam da je nekad neko poslovao drugačije, ti ako znaš, ti me uputi

nagađaš, nagađaš.

Ne, nego je to top psu, samo su štedeli na protiv-korozivnoj zaštiti. :smoke:

Uzeli nekoliko 350w 80pljus i ok za sada rade,videcemo dokle naravno. Da su bolji od LCpower jesu,a koliko nemam pojma.

Nazad
Vrh Dno